ma olen ostnud portusse neid aktsiaid, mida siin uudised ja vihjetes on mainitud. ja kõik on yles läinud, kas paremat 25-30% keskmine tõus 11,4%. beats TSE!! hakka või tõesti uskuma. kurat, aga rahaliselt on ju puhas kaotus, kuna ei pannud reaalset raha alla… millal juba saab?
Mõtle sügisele 1997 ja vaata oma investeerimisstrateegiad üle enne kui reaalset raha kasutad.
Vastus sellele konkreetsele küsimusele oleks, et paari nädala pärast.
Aga hea, et selline kommentaariteema üles pandi.
Teemal daytrader (ehk siis see, kes teeb päevas suurel hulgal tehinguid ja mängib lühiajaliste kiirete liikumiste peale), ja pikaajaline investor on plaanis kirjutada üks pikem lugu investerrimistõdede alla (investeerimistõed nimetatakse kohe-kohe ümber investeerimiskooliks- nagu näha muutused on meil kiired:)). Lühidalt kokku võttes on investori kujunemisel adrenaliini pakkuv daytrading reeglina esimene etapp, samas tihti ka vajalik etapp.
Antud juhul on siiski beast'i kommentaar täiesti omal kohal. See, et need aktsiad üles on läinud, on üsna ilmselt ainult osaliselt heade valikute tagajärg, suur osa tõusust on arvatavasti seotud kogu turu tagasiliikumisest peale langust. Oluline on, et investor mõistaks mehhanisme, mis on turuliikumiste taga. kui turg oleks viimastel päevadel kukkunud, oleks heal juhul vaid osa neist aktsiatest tõusnud. Väga oluline on ka, et investor mõistaks lugeda USA turu uudiseid, need on mõnes osas oluliselt erinevad Eesti omadest. See on ka põhjus, miks me ei ole avanud investeerimisvõimalust aktsiatesse kohe- et aidata ka kärsitumatel investoritel harjuda uue turu reeglitega.
Aga hea, et selline kommentaariteema üles pandi.
Teemal daytrader (ehk siis see, kes teeb päevas suurel hulgal tehinguid ja mängib lühiajaliste kiirete liikumiste peale), ja pikaajaline investor on plaanis kirjutada üks pikem lugu investerrimistõdede alla (investeerimistõed nimetatakse kohe-kohe ümber investeerimiskooliks- nagu näha muutused on meil kiired:)). Lühidalt kokku võttes on investori kujunemisel adrenaliini pakkuv daytrading reeglina esimene etapp, samas tihti ka vajalik etapp.
Antud juhul on siiski beast'i kommentaar täiesti omal kohal. See, et need aktsiad üles on läinud, on üsna ilmselt ainult osaliselt heade valikute tagajärg, suur osa tõusust on arvatavasti seotud kogu turu tagasiliikumisest peale langust. Oluline on, et investor mõistaks mehhanisme, mis on turuliikumiste taga. kui turg oleks viimastel päevadel kukkunud, oleks heal juhul vaid osa neist aktsiatest tõusnud. Väga oluline on ka, et investor mõistaks lugeda USA turu uudiseid, need on mõnes osas oluliselt erinevad Eesti omadest. See on ka põhjus, miks me ei ole avanud investeerimisvõimalust aktsiatesse kohe- et aidata ka kärsitumatel investoritel harjuda uue turu reeglitega.
LHVDirecti kuivalt mängimise võimalus on väga kasulik. Usun, et kui 2 nädala pärast reaalse rahaga võimalik kaubelda on, siis on hr. mõtliku portfell juba miinuses (no offense). Esimeste miinuste tulemustena hakatakse juba põhjusi otsima. See on jub väga tervitatav. LHVDirecti kiired muutused on samuti tervitatavad.
Mida arvab rahvas näidisportfellite ülesriputamisest?
See näidisportfellide idee oleks päris huvitav.
Peaks vist ise ka virtuaalselt kätt proovima enne kui reaalselt midagi mängu panna.
Peaks vist ise ka virtuaalselt kätt proovima enne kui reaalselt midagi mängu panna.
Poisid-poisid pidage hoogu.Trading virtuaalse rahaga on midagi muud kui reaalse rahaga.Kui pead kauplemisel kasutama reaalset raha no umbes 100000 eek-i(nt.laenuraha) ja peas on vasardamas mõte,et võin selle kaotada, siis ma kujutan ette,et meie lugupeetud investoritest jutupaunikutel on tehingu sooritamise hetkel käed higised ja näod kaamed peas.Ja põske saate igal juhul.Vot nii on lood virtuaalse ja reaalse rahaga.
Võiks ka väikeseid võistlusi korraldada, nagu seda teeb näiteks www.marketplayer.com
Ka auhindadest ei ütleks ära.
Näidisportfell on väärt idee.
Ka auhindadest ei ütleks ära.
Näidisportfell on väärt idee.
Murphy seadus - mis virtuaalselt läheb üles, see reaalselt tuleb alla
Heisenbergi tuletis:
Mis virtuaalselt läheb alla, läheb reaalselt veelgi rohkem alla
Mis virtuaalselt läheb alla, läheb reaalselt veelgi rohkem alla
"dollar" on paar kommentaari ülevalpool üsna tabavalt maininud "käte värisemise" probleemi.
See on tõepoolest üks tihtiepeale esinevatest vigadest. Selle "lahendus" kui nii võib öelda, on "õigete jaotusstrateegijate" valimine. Lühidalt, investeerimine peaks algama hoopiski säästmisest, ja sealt edasi liikuma vaikselt riskantsemate tehingute suunas (tsiteerides klassikuid; ärge kunagi minge spekuleerides oma reedeõhtuse õlleraha kallale).
Investeerija ei tohi võtta riske, mis võivad negatiivselt mõjutada tema harjunud elustandardit. Laenuraha kasutamine spekuleerimiseks on taas levinud võte, kuid kindlasti mitte soovitatav. Me ei tea, kui suure osa moodustavad foorumi alustanud investori varadest antud investeeringud, seega ei saa me päris kindlalt väita ka seda, kas tal hakkavad käed higistama või mitte, eks ole ;).
Veelkord tahaks rõhutada seda, et igal otsusel peaks olema selline põhjendus, et ka kaotades saaks hiljem seda põhjendust õigeks lugeda, et ei jätaks midagi olulist kahe silma vahele.
Seega, virtuaalselt portfellilt reaalsele üle minnes peate endale selgeks tegema, kui paljuga tegelikult olete valmis riskima. Ja ka virtuaalse portfelliga mängige samamoodi, nagu te teeksite seda päris rahaga.
Tihtipeale tehakse näiteks mängude puhul erinevad portfellid väga erineva riskiga ning siis need mis lähevad allavett, need unustatakse. Päris rahaga nii ju ei teeks...
See on tõepoolest üks tihtiepeale esinevatest vigadest. Selle "lahendus" kui nii võib öelda, on "õigete jaotusstrateegijate" valimine. Lühidalt, investeerimine peaks algama hoopiski säästmisest, ja sealt edasi liikuma vaikselt riskantsemate tehingute suunas (tsiteerides klassikuid; ärge kunagi minge spekuleerides oma reedeõhtuse õlleraha kallale).
Investeerija ei tohi võtta riske, mis võivad negatiivselt mõjutada tema harjunud elustandardit. Laenuraha kasutamine spekuleerimiseks on taas levinud võte, kuid kindlasti mitte soovitatav. Me ei tea, kui suure osa moodustavad foorumi alustanud investori varadest antud investeeringud, seega ei saa me päris kindlalt väita ka seda, kas tal hakkavad käed higistama või mitte, eks ole ;).
Veelkord tahaks rõhutada seda, et igal otsusel peaks olema selline põhjendus, et ka kaotades saaks hiljem seda põhjendust õigeks lugeda, et ei jätaks midagi olulist kahe silma vahele.
Seega, virtuaalselt portfellilt reaalsele üle minnes peate endale selgeks tegema, kui paljuga tegelikult olete valmis riskima. Ja ka virtuaalse portfelliga mängige samamoodi, nagu te teeksite seda päris rahaga.
Tihtipeale tehakse näiteks mängude puhul erinevad portfellid väga erineva riskiga ning siis need mis lähevad allavett, need unustatakse. Päris rahaga nii ju ei teeks...
Näidisportfellid oleks väga huvipakkuvad. Näiteks LHV inimesed teeks 100K USD eest võidu portfelle. Päris huvitav.
Näidisportfellidega on üks oht -- kui need tulevad, siis ei maksaks neid võtta kui näidiseid mida oma portfellidesse kopeerida, pigem võiks nad olla illustratsioonideks milline mingi kindla investeerimisstrateegia rakendamise tagajärjel sündiv portfell välja võiks näha.
Lihtsalt portfelli sisu mehaaniline ümbertõstmine enda arvele ei pruugi sugugi oodatud tulemust anda, isegi kui tegemist oleks Lõhmuse poolt kokku pandud portfelliga :).
Lihtsalt portfelli sisu mehaaniline ümbertõstmine enda arvele ei pruugi sugugi oodatud tulemust anda, isegi kui tegemist oleks Lõhmuse poolt kokku pandud portfelliga :).
Ükskord võtsin Olümpiamängude medaliomanike ennustusvõistlusest osa, kasutades nn spordiajakirjanike näidisportfellide keskmisi ja sain VI koha ja auhinnad ja puha.
Ma usun, et autoriteetide töödest nopiks midagi välja küll. Ajurünnak.
Aga muidugi daytrademisega muutub kõik väga kiirest ja algportfell enam ei päästa.
Ma usun, et autoriteetide töödest nopiks midagi välja küll. Ajurünnak.
Aga muidugi daytrademisega muutub kõik väga kiirest ja algportfell enam ei päästa.
üldiselt ma ei usu nendesse virtuaalidesse. Üks põhjus miks ma ei võta aktsiamängust osa on, et kuradi mark oleks kaotada:) Võitu ma ei igatseks, aga kui sattuks mängijate lõppu - ma ei taha lihtsalt selle mänguga tekitada endale lisa mõtlemisainet.
minu ainsaks lohutuseks oleks siis see, et tegelikkuses paljud virtuaalid reaalis kaotavad ning jällegi vastupidi, kuid mõni võib olla muidugi mega mõlemas, nii reaalis kui virtuaalis
minu ainsaks lohutuseks oleks siis see, et tegelikkuses paljud virtuaalid reaalis kaotavad ning jällegi vastupidi, kuid mõni võib olla muidugi mega mõlemas, nii reaalis kui virtuaalis
Äkki saab LHV rahvas organiseerida Lõhmuse asemel Peter Lynchi Optivast, Normast, Harju Elektrist jne. näidisportfelli tegema. USAs on fundmanagerid oma portfellidega ju kyll trendiloojad (Puhveti taolistele pikaajalistele investoritele). Mina olen poolt.
Mötlik, kuidas portfell elab? :-)
tegelikult on veel 7% plussis, aga muidugi pean ütlema, et peale hoiatavaid vastuseid ei ole seal miskit teinud ja olen lihtsalt niisama infot vahtinud, kartus kipub hinge küll, eriti kui kukkumist ennustatakse endiselt