Millal murrab Hansa 145 krooni?

krt. HP langeski, nagu hr. Aktsion ennustas. Tegelt väga hea. Kohe kui pappi saan, ostan juurde. Odavalt. Kas mõni spetsialist ka ostab ?
vambola !pakuks et ära veel osta , ise ostan ....
Ilmselt on kõik võimalikud investorid turule tulnud ja PE suhe konvergeerub Farma PE-ga tasemel 2. Miks mitte?
Olen nõus, et kasumit on üldiselt kasulikum investeerida, kui on häid paigutusvõimalusi. Makstes 1 kr. dividendi saab investor kasu tänu maksudele kasu alla 1 kr. Investeerides 1 kr. kõrgema tulususega saab aktsiahinna tõusust investor kasu tõenäoliselt üle 1 kr. (PB suhe püsib tasemel kaks, saab 2 krooni). Makse maksab siis, kui aktsiaid müüb. Kui investorid juhtkonda ei usalda, nende raha paigutama, tahavad nad kohe raha näha (st. dividendi).
Sry, enam ei ütle nii, et konvergeerub.
Mõis ÄPO-s

"Olen valmis Hansapanga aktsiad oma aktivates alla hindama ja osaliselt ka müüma," ütles Mõis.

Mõis ütles, et Hansapanga suurosanik Swedbank võib omale rohkem riski lubada, tema mitte
Seda müügijuttu vist ei tasu ülitõsiselt võtta. Enamasti need, kelle tegevus võib turgu mõjutada annavad oma tegudest pärast aga mitte enne teada.
Hansapanga ttm P/E on hetkel 8,18. Arvestades HP plaani kasvada järgmisel 5 aastal 20% aastas, teeb see PEG suhtarvuks 0,409. Atraktiivne arv.

Lühiajalist suurte koguste müümist võib seega vaadelda soodsa ostumomendina.
Täna siis päeva sees lõi 145.
Tänases PM-s pn T.Reisenbuki kirjutis, kus ta prognoosib HP-le 20%-list kasvu:

Hansapanga atraktiivsus on aktsia tänases hinnas
http://www.postimees.ee/index.html?op=lugu&id=13803&number=143&rubriik=5

Kas HP kasvab sel aastal 20%?
Kahtlane.
Ma arvan, et seoses segaste aegade tulekuga(Hansapanga juhtkonna jaoks) on oluliselt managemendi motivatsioon muutunud.
Motivatsioon ei tohiks siiski suurepärast palgataset ja optsiooniprogramme arvestades nõrk olla. See oleks lausa kurjast.
Täiesti nõus, et aktsia on odav. Ja see teeb selle ostmiseks atraktiivsemaks. Võimalik pakkumine veelgi kindlamaks, et hind tõuseb.

Kui aktsia hinna muutusest viimasel aastal eemaldada tõusutrend, siis on aktsia sisuliselt muutunud palju odavamaks, sest ei ole suutnud isegi nõutavat tulunormi deposiidile ületada. Juhtkonna tasusid tuleks ehk kärpida?