Microsoft ja Intel

Tunnistan ausalt et ega ma futuure hästi ei tunne.
See oli nagu täiendav argument arvamusele et kas tuleb hullu turgude langust.
Aluseks arvamusele oli senine Nasdaq ja Tech sektori käitumine.
Ja väljarvatud SOX on teised ka päris ilusti hetkel käitunud. Paljud avanesid madalamalt ja on edasi vähehaaval tõusnud.
Aga futuure võiks keegi väheke tutvustada. Kas keegi kaupleb ka hetkel nendega aktiivselt?
Hei dough,
võtsid 09/19 MSFT ja INTC positsiooni.
Kas jõudsid juba sulgeda või hoiad?
Vabandan teises threadis esitatud küsimuste
terava tooni pärast. Ei ole tegelikult pahatahtlik. Tuli lihtsalt natuke karm tekst.
Kade ei ole ja kahjurõõmu ka ei tunne. Tühi ja üleolev jutt vahest ei meeldi.
Ma pean Inteli uudist väga oluliseks. Käive III kvartalis tuleb oodatust enam kui 10% madalam (loodan, et sain õigesti aru). See on märkimisväärne erinevus.
Ma arvan, et pikaajaliselt on kasv veel rohkem ülehinnatud. P/E enne langust oli 53, pärast langust 42. Sealt on veel ruumi alla tulla. Nasdaq 2800-3000 tundub ikkagi aasta lõpuks reaalsena.
dough,
ma jahh sattusin täielikku meeltesegadusse sellest arvuti,kus intel sees,ning microsofti samastamisest.Ja väänasin esimese hooga teise äärmusse.Aga nohh,õnneks lugesin oma loo hiljem üle ja päästsin,mis päästa andis.:-)

Aga nii MSFT kui ka INTC puhul on vana-memmedel,kes kunagi need aktsiad sentide eest kätte said,nyyd viimane aeg sealt kasum välja võtta.
Enne ei tule tõusu kui ei voola veri ojadena.
Selleks korraks paistab suurem verevalamine läbi olevat. Võib-olla veel mõned tapetakse, kuid see väike verehulk enam üldpilti ei muuda.

Paari päeva jooksul võib alata uus Nasdaq ja Tech sektori tõus.

Kes tahab ja riskib sellel on nüüd soodne võimalus sobivaid Tech stokke noppida.
Pikka prognoosi ei julge teha ning aasta lõppu ka mitte ennustada. Aga 2-3 nädalane tõus Tech sektoris võiks küll tulla.
Kõik sümbolid ei tõuse. Seega peab olema väga valiv. Näiteks INTC ilmselt mingis ulatuses taastub aga kui palju - seda ei julge hetkel ennustada. Ka ei ole INTC tõus pikajaline - see kes positsiooni riskib võtta see peab olema valmis selle kiireks sulgemiseks siis kui see hetk käes on.

Aga et Nasdaq alla 3000 langeb - seda hästi ei usu.
sander,
Su jutt siin meenutab mulle nyyd kyll optimistlikke sõnavõtte pärast esimesi talse aadrilaskmisi.Nasdaq tuleb alla 3000,kysimus on vaid millal ja kui palju...ja võib palju tulla.Suur bull market on nyyd juba 83 aastast käimas,sellest viimast 5 aastat on olnud pea pystloodis tõus...mull on suur ja kuigi on sellest nyyd juba veits õhku välja lastud,ei aita midagi kui totaalne myygilaviin peaks algama.Eelmisel kriitilisel hetkel,oktoobris 98 läks kõik kyll õnnelikult...
ja mis juhtus yle-eelmise kymnendi maailma majandus-mootori Jaapaniga,100-ste P/E-dega Nikkei-ga aastal 1990,võib illustratsioonina kasutada...sest iga bull market asendub kord beariga ja vastupidi,kysimus ainult millal ja kuidas.Karumõmm on ootel,osake õigel pool olla,võitjate pool.Praegusel hetkel oleks pika-ajaliste positsioonidaga longidel kõige õigem vaid raha taskus,hinge kinni hoides oodata,mis juhtuma hakkab.

PS.NASDQ muide kukkus läbi alumise toetustaseme ehk põranda paar päeva tagasi ning hetkel liigub ka allapool 200 päeva keskmisest...,ylemine toetus elik lagi on samuti langustrendis.Kui sealt ylevalt peaks lähikuudel läbimurre tulema,võib edasi uskuda,et suurt langust seekord veel ei tule.
Ma ei ole nii väga optimistlik. Aga pessimistlik ka mitte. Nagu ütlesin ei taha pikema aja peale prognoose teha (loe - pika-ajaliste positsioonide võtmisel peab olema ettevaatlik).
Aga ma ei saa aru miks peab seda langust alla 3000 nii väga ootama.
Turul saab tegutseda ka tõusude peale positsioone võttes. Tuleb vaid hoolikas olla.
Eespool ütlesin et ootan 2-3 nädalast Tech sektori tõusu. Kas arvad et see on ülioptmistlik liialdus?
Jään selle juurde et Nasdaq langus alla 3000 on vähetõenäoline. Ma ei ole eksimatu ja seetõttu ei saa kindalt välistada et sellist langust ei tule.
Seepärast ei hakka ma siin kategooriliselt seda väitma. Ning olen valmis ka hullemaks languseks. Kuid samal ajal võtan ikka uusi positsioone ja need on Call tüüpi. Seega ma ei mängi languse peale.
Väike täpsustus veel.
Tegelikult on ikkagi Nasdaq ebasobiv turgude mõõdupuu. Küll populaarne ja oluline kuid ühekülgne.
Täpsem ja õigem oleks öelda et SP500 suurem ja pikaajaline langus on vähetõenäoline.

Bear market ... mõm...mõm... jah tõepoolest on siiani Bull marketid vaheldunud Bear marketitega. Eks ta ükskord tuleb mingil kujul ka. Aga eks see ole siis näha.
Mulle need mõmmid ei meeldi. Seepärast ei oota, ei põe ja ei mõtle pingsalt selle peale. Kui ükskord tuleb siis tuleb seda võtta nagu iga halba asja. Neid lihtsalt vahel tuleb ette.

Ikkagi ei näe et Bear market käes oleks.
Noo sander
SP500 kukkus just läbi teise alumise toetustaseme, samuti käis ära allpool 200 päeva keskmist.Ja ainus põhjus,miks ma mõmmi aabitsaga siin esinen,on et veidigi tagasi hoida kevadisi bull-vasikaid,kes 12 protsendisest keskmisest tõusust võiksid vaimustusse sattuda.
Kui karu käes,pole muud vaja kui vaid alla-poole mängida...nagu sa bulli puhul näid call-ile lootvat.Ja big buck asub ikka vaid pöördepunktides,mille kinnipyydmine kuulub jahh kristall-palli omanike privileegide hulka.
Ja "Aga eks see ole siis näha" on halb lohutus valele suunale mängijatele.
Ise olen hetkel 25% short ja put-mees....ylejäänud cash...kuniks selgemaks saab,mis juhtuma hakkab.
Graafik,
ma ei saa ka mööda minna kommenteerimast "Värskemaid kilde INTC foorumist",mille puhul on tegemist samuti aabitsatõdedega...ja mitte millegi värskega...ja see jutt ei pruugigi sulle sugugi huvitav olla vaid ainult algajatele...nii et vanad kalad,ärge raisake enese aega alljärgnevasse juttu syvenemisega.

"I love making money when ohers panic... "
täiesti nõus,ka minu suur armastus.Paanikaid on nimelt kahesuguseid,get in ja get out.Get in paanika viib hinnad taevasse,ged out vastupidi ,madalamale murust.Teiste paanika arvelt rikastumine on seega yheks lõbusamaks tegevuseks.Get in ja out-is tuleb aga paanikale vastupidiselt reageerida....ning otsida neid võimalikke pöördepunkte võtmaks kas long või short positsioone.Emotsioonidega pole aktsiaturu ameerika mägedel sõites midagi peale hakata.Tuleb kylmavereliselt kas kasum või kahjum välja võtta ning siin kehtib vaid yks reegel.Kasumid aeglaselt,kahjumid ruttu.
enese praktikas yhest viimasest õnnestunud tehingutest tooksin näitena TSRG(OB),mis myydi paanikas hinnani 0,02.Järgmine paanika viis hinna yles 0,12-ni.Kus,t õnnestus välja võtta 6 kordne kasum.Kui vaid kõik päevad oleksid vennad:-)

"Analysts know shit or make big bucks. Don't listen to their bullshit"
ei ole mingi uudis...kui näete kuskil reitingut "sell" või "strong sell",andke teada.:)
Ainus viis kuidas nn.analyytikud leiba teenivad,on kas "hold" või "buy" või "strong buy" soovituste jagamisega investoritele.

"Stupidity and arrogance ALWAYS cost you money in the market."
ei ole rohkem võimalik nõus olla.Hetkel,mil turud ei tea millist suunda võtta,on ka seda fakti ignoreerivad investorid lihtsalt rumalad...ehk toetuvad emotsioonidele,usule oma lootuse õigsusest.Emotsioonid on aga turul tapjaks...nagu tormisel merel kylmaverelisust kaotava meremehegagi juhtuda võib.Terve mõistus sunnib tormi kartuses meremehe koju jääma ning konservatiivse investori raskelt teenitud raha taskus hoidma.

teremere,olen su kommentaariga 100 protsenti nõus
teremere,
okey,üldiselt õiged märkused.
SP ja Nasdaq suure languse suhtes jään eri arvamusele.
SP pikaajaline graafik näitab tõusu ja väike kõikumine siia sinna ei muuda seda.
Oletan isegi et SP alla 1400 see aasta ei lähe ja võib aasta lõpuks jõuda isegi 1600 -ni välja.
Olen samuti seisukohal et Nasd ja Tech sektori 2-3 nädalane tõus on alanud.

Ytlesid:
"...enese praktikas yhest viimasest õnnestunud tehingutest tooksin näitena TSRG(OB),mis myydi paanikas hinnani 0,02.Järgmine paanika viis hinna yles 0,12-ni.Kus,t õnnestus välja võtta 6 kordne kasum.Kui vaid kõik päevad oleksid vennad:-) ..."
Kuid see ei ole ju shortimine?
Mida oled shortinud? 25% nagu ütlesid.
Või milliseid Put positsioone võtnud?
Hei Fit
analüüsid ilmselt pidevalt sektoreid.
Mida arvad hetkel Tech sektorist ja näiteks
SOX, NWX, IXCO (ka NDX,TXX liikumisest)?

Muuseas, küsisid mõni aeg tagasi analüüse ja palusid e-mailiga saata.
Palju sa ka vastuseid said ja milline tase oli?
Hei Sander,
mis sektoritesse puutub, siis ei kipu neid sügavuti ette ennustama, kuna erinevat moodi tehnilise+fundamentaal analüüsi kaudu on võimalik saada ükskõik milliseid vastuseid.

Pigem püüan reageerida (react, don't predict!) turul toimuvale, näiteks reede hommikul pärast seda kui Naz põhjast tõusma hakkas, võtsin positsioone biotechis ja fiberoptic sektoris, kuna tundus, et tech on endiselt pop, aga new tech, mitte PCd ega pooljuhid. TÕus ületas küll kõik lootused, aga sulgesin positsioonid liiga vähese kasumiga.

Analüüse tuli, kui aus olla, ainult üks, aga see-eest tasemel. Ilmselt hakkamegi selle tüübiga koostööd tegema.
Ega ma ei ennusta, see põhineb sellel mida näen ja tunnetan.
Kui tegeled puhtalt Daytradinguga siis vaatad lühemat perioodi aga teed otsuse selle põhjal mida näed.
Lihtsalt kui positsiooni võtad mitmeks päevaks siis samamoodi jälgid liikumist - kuid vähe pikemaid ajajuppe. Mitte aga ei ennusta umbes ega ei oleta fundamentaal-näitajate põhjal.
Muidugi on raskem mitmeks päevaks liikumist ette näha -turg on heitlik ja trend võib järsku muutuda.
Pooljuhid (SOX)pole jah teab mis ilus. Kuid Tech sektor näitab juba tõusutrendi algust ja mingi tõus tuleb. Kui tõus kestab mõned päevad siis veetakse ka SOX nagu poolsurnud hobune ülespoole.
Aga muidugi tahaks enne näha ka kuidas SOX ennast liigutab(enne kui julgeks positsiooni võtta).
Mis puudutab PC sektorit siis see on parem kui pooljuhid ja tõusutrendi on juba näha.
Mida kujutavad endast turuhinnast oluliselt erinevad tehingud? Näiteks täna INTC -ga tavalisest enam tehinguid hinnaga üle 50-ne sel ajal, kui teised mehed kauplevad 45-ga. Optsioonide täitmine?