Manitsen ettevaatusele ENNE Nasdaq ja PÄRAST Dow!!!

to: kallekoo

Selle filmi presenteerimine omab üksnes ajaloolist, mitte õpetlikku väärtust. Seda oleks pidanud vaatama 1997 aastal, kohustuslikus korras näitama igaühele, kes väärtpaberikonto avas.

Aga nüüd on ajad teised. Ameerika on teine. On Greenspan, on uus majandus. 1929 ei saa enam korduda. 21.sajand on käes. Karud on välja surnud.
to: velikij

Olen nõus, et otsest paralleeli praeguse hetkega on raske tõmmata, aga kindlasti on filmil ka oma õpetlik väärtus praegustele investoritele. Ilmselt siiski suurim väärtus algajaile liigoptimistidele. Kindlasti leidub neid praegu ja edaspidigi vaatamata turu hetkeseisule ja kindel see, et LHV auväärt auditooriumi hulgas on küllaldaselt neid, kes alles teevad oma esimesi ebakindlaid samme investeerimismaailmas.
Tervist, kas keegi ei oskaks viidata, kus oleks näha Nyse, Nasdaqi ja Amexi volüümid läbi aegade.
Selles mõttes, et viimased paar aastat.
Pole midagi sellist ise üles leidnud.

www.investor.com

Nasdaq koos volüümidega 1984.a. oktoobrist ja
NYSE koos volüümidega 1928.a. oktoobrist

kas keegi julgeb väita, et esialgne tõus on nüüd läbi ja järgneb korrekts,. kas keegi julgeb midagi öelda
kas keegi julgeb väita, et esialgne tõus on nüüd läbi ja järgneb korrekts,. kas keegi julgeb midagi öelda
Aitäh Graafik, otsisin just sellist
test
What do you say to the argument that Dow 10K is shaping up to be a magnet similar to Dow 1K, which the index first crossed in Nov. 1972 but didn't finally put in the rearview mirrror until Dec. 1982?

The Dow first crossed 10K in March 1999 and nearly 2 years later is still waffling around it....
Kellegil on aimu millised on Nasdaqi ja NYSE päevased tõusurekordid %ides...?
Aeg kaob!Sõda pidi tooma tugevust,kuid tegelikult hakkab ameerika majanduse nõrkus aina rohkem välja paistma.Siin mõned kuud tagasi keegi küsis kas ma oma arvamusele ,et dow kukub ka mingeid analüüse järgi panen?Täna võib julgelt öelda et analüütika ja analüütikud pole eriti popp ja kes nende järgi sammunud see kõvasti kaotanud.Investeerimine käib ikka tunde järgi ja tunne ütleb et täna dow kukub.See tähendab pute ja ootamist.Miskipärast on vaatamata võimalusele langusega teenida ikkagi kindlam tõusva turuga kaasa minna.Ntx hansapangaga,kel kogused väiksemad.
mis imeloom see hansapank on?, kas 4 kr. dividendid jaksavad lõpmatuseni hinda üleval hoida?
sama ka etl kohta, kasvuruumi pole kummalgi, teenustasude tõstmisega kaugele ei jõua, majanduse areng pole ka roosiline, mitte ei saa aru kui kaua talse jaksab vastu seista.
tõnis 21.03.01: "Langus hakkab hoogu sisse saama ja pole ikka veel
tunnet,et midagi laabuma hakkab.Kusjuures nüüd hakkab ähvardama veel energiakriis, mis võib üllatavalt suurelt mõjuda ka ameerika aktsiatele.Investorid (otsuste tegijad) lihtsalt reageerivad järjekorsele negatiivsele uudisele müümisega.Tundub ka,et Alani protsendilangetused on pool aastat hiljaks jäänud.Nii,et ootame."

See oli 20 punkti enne S&P lokaalset põhja. Ja pea 200 punkti madalamal, kui täpselt kaks kuud hiljem.

Kas keegi saab uskuda, et turg võib veel oluliselt kukkuda siis, kui EYP ja LHV alustavad klientidele aktsiate lühikeseksmüümise võimaluste tutvustamist? :-)

Arvan, et sedapuhku on juba hilja ja erilist teenimisvõimalust S&P või Dow lühikesest positsioonist ma praeguselt tasemelt ei oota. Mõned spetsiifilised putid võivad ju samas igaks juhuks portfellis olla. Jaanuari alguse short sell" idee oli SOX, üksiku aktsiana vaatan praegu MU'd (ei oma positsiooni).
Tundub jah kuidagi kõik kole mustaks olevat värvitud. Samas - hansa ju veel ei paku lühikest possu? nii et see pole vist kõige parem indikaator.

Minu arust on nii, et seda muret accountingu pärast võib käsitleda väga erinevalt (ja raske on ette näha, mis on õige):

1. see on fundamentaalne muutus, mille tagajärjeks on riskipreemiate kasv
2. see on ajakirjanduslik mull.

Viimane variant on tõenäoline lühemas perspektiivis, kuid tagasivaadates ja ka kaugemale ettevaadates on probleem täiesti olemas. Tegelikud ja pro forma tulemused ON erinevad. Ja pole üldse kindel, et nad ei jääks erinevaks näiteks selle kvartali tulemustes - ja sellele lisatähelepanu juhtimine investoreid vaevalt et happyks teeb.

Taustas on ka veel pikaajalised intressid, mis pole VEEL alla tulnud 10YT=4.90%. eelmine kord kui turg samal tasemel oli, olid intressid 20-30p madalamal. Mis tähendab, et aktsiate suhteline atraktiivsus pole piisavalt kasvanud.

Nii et lokaalne põhi võib meil ju olla, aga et veri tänaval oleks, seda ka öelda ei saa. Eks suht soodne makrotaust hoiab optimiste turul.
20.02-12.04
DOW +2,36%
S&P +0,5%
MU -20%

Kawe Q1 02 ülevaade.
Nasdaq 1756.19 30.95 Closed
DJIA 10190.82 14.74 Closed
Manitsen ettevaatusele ENNE Nasdaq ja PÄRAST Dow!
Arvestades hetke olukorda globaalselt pole tähtis palju miski tõuseb %-selt tähtis on see, et
üldse miski tõuseb!
Ma arvan,et päris paljudel tõuseb ja mida allapoole turg langeb,seda rohkem tõuseb;vererõhk
Eile mainisid mitmed turukommentaatorid ettevaatlikult sõna kapitulatsioon.

Kapitulatsioon on olukord, kus aktsiatest soovitakse paaniliselt lahti saada enne kui nende väärtus nulli jõuab.

Targemad investorid soovitavad sel hetkel tegeleda hoopis aktsiate ostmisega.
Need targemad investorid ilmselt otsivad lolle, kellele positsioon maha müüa ;)
need targemad investorid hoopis ostavad nendelt lollidelt nende positsione ;)