Maksude deklareerimine

sain SAF1R dividende Lätist. seda vist ei maksustatud seal. püüan esitada vastavalt lhv maksuaruandele seda sektsioonis 8.1, kuid ei saa - kui sisestan vormi väljale 8. kinnipeetud või tasutud tulumaks 0/0.0/0,0 või täiesti tühi, saan ikka veateate "täpsusta tulumaksu summat!"

Kuidas siit mööda saada?
Sander Pikkel
Kui dokumentaalne tõestus olemas, siis võib kajastada 8.8 lahtris ja lisaks midagi maksma ei pea. Uurime omalt poolt, kas me saame siin kuidagi tõendi hankimisel aidata.

Enne, kui sellega selgust pole, ei ole mõtet vist investeerimiskonto aruannet EMTAsse saata?
Mony
sain SAF1R dividende Lätist. seda vist ei maksustatud seal. püüan esitada vastavalt lhv maksuaruandele seda sektsioonis 8.1, kuid ei saa - kui sisestan vormi väljale 8. kinnipeetud või tasutud tulumaks 0/0.0/0,0 või täiesti tühi, saan ikka veateate "täpsusta tulumaksu summat!"

Kuidas siit mööda saada?

Täitsin hetk tagasi sama 8.1 USA-st saadud kuid siin maksustamata (SDLP) dividendi ja kinnipeetud tulumaksu kohale kirjutasin "0" ning kinnipidamise kuupäevale ei kirjutanud midagi. Kokku 3 rida, kõik samamoodi ja ühtegi veateadet ei saanud ja salvestamine õnnestus.
Kas keegi oskab kommenteerida sellist lõiku (mis tekib pärast deklaratsiooni kinnitamist):

"Olete deklareerinud investeerimiskontot, kuid tabel 6.5. I osas puuduvad sama tabeli II osas deklareeritud kontode kohta liikumised. Palun kontrollige kontol toimunud liikumised üle ning vajadusel tehke parandused oma deklaratsiooni. Kindlasti tuleb deklareerida väljamaksena konto hooldustasud. Konto mis on deklareerimata: Isik: XXXXXXXXXX Kontod: EEXXXINVESTEERIMISKONTOXXX, EEXXXINVESTEERIMISKONTOXXX"

Andmed on LHV-st deklaratsioonile saadetud ja on ka seal p 6.5 nähtavad. Ma ei saa aru kas nad ootavad, et ma kõik need saadetud tehingud veel manuaalselt eraldi ükshaaval sinna Osa I all olevasse vormi kannaksin? Ei meenu, et seda varem oleksin teinud, aga ei meenu ka säärane hoiatus deklari kinnitamisel.

Seoses väismaalt saadud ja Eestis maksustamata dividendidega. Deklareerin need seal p 8.1. Kas need dividendid tuleks investeerimiskonto alt tehinguna täielikult eemaldada, või jäävad nad siiski sinna sisse ja p 8.1 alusel lihtsalt arvestatakse neilt tulumaks? Antud juhul siis SDLP dividendid.
Temor
Seoses väismaalt saadud ja Eestis maksustamata dividendidega. Deklareerin need seal p 8.1. Kas need dividendid tuleks investeerimiskonto alt tehinguna täielikult eemaldada, või jäävad nad siiski sinna sisse ja p 8.1 alusel lihtsalt arvestatakse neilt tulumaks? Antud juhul siis SDLP dividendid.

Kui kasutad investeerimiskonto süsteemi, siis pole vaja kajastada neid 8.1. SDLP pealt tulumaksu pole kinni peetud USAs, seega lihtsalt jälgi et see poleks kajastatud investeerimiskontol sissemaksena ja muud tegema ei pea.
mul tütrel LHVs eraldi konto ja kasvukonto. Sissemakseid teen sinna mina. Dividende talle eelmine aasta maksti, aga need reinvesteeriti suht koheselt rohkematesse osakutesse. Kuidas nüüd maksudega teha? Kas peab tütre eest ka eraldi deklari tegema või mitte?
Temor
Kas keegi oskab kommenteerida sellist lõiku (mis tekib pärast deklaratsiooni kinnitamist):

"Olete deklareerinud investeerimiskontot, kuid tabel 6.5. I osas puuduvad sama tabeli II osas deklareeritud kontode kohta liikumised. Palun kontrollige kontol toimunud liikumised üle ning vajadusel tehke parandused oma deklaratsiooni. Kindlasti tuleb deklareerida väljamaksena konto hooldustasud. Konto mis on deklareerimata: Isik: XXXXXXXXXX Kontod: EEXXXINVESTEERIMISKONTOXXX, EEXXXINVESTEERIMISKONTOXXX"

Andmed on LHV-st deklaratsioonile saadetud ja on ka seal p 6.5 nähtavad. Ma ei saa aru kas nad ootavad, et ma kõik need saadetud tehingud veel manuaalselt eraldi ükshaaval sinna Osa I all olevasse vormi kannaksin? Ei meenu, et seda varem oleksin teinud, aga ei meenu ka säärane hoiatus deklari kinnitamisel.

Äkki leiad vastuse siit
Temor

See veateade viitab justkui sellele, et osas 6.5 II on märgitud, et see ja see konto on Investeerimiskontod, aga osal 6.5 I ei ole ühtegi kannet. LHV-s saab kandeid edastada "Varad ja kohustused" -> "Investeerimiskonto aruanne" Kontrollida kanded üle ja siis "Edasta EMTA-sse". EMTA-s tuleb need ka deklaratsioonile vastu võta. Selleks on infolehel jaotus "Tutvun Maksu- ja Tolliameti andmetega minu tulude ja kulude kohta" -> "Kanna andmed deklaratsioonile".
flake
mul tütrel LHVs eraldi konto ja kasvukonto. Sissemakseid teen sinna mina. Dividende talle eelmine aasta maksti, aga need reinvesteeriti suht koheselt rohkematesse osakutesse. Kuidas nüüd maksudega teha? Kas peab tütre eest ka eraldi deklari tegema või mitte?

Peaks tegema lapse nimele deklaratsiooni. Selles osas, kuidas seda teha, peaks pöörduma Maksuametisse. Varasemalt on seda küsimust lahatud siin.
Sander, kuidas Olainfarmi tõendi hankimise võimalikkuse uurimisega läheb? Enne, kui sellega selgust pole, ei ole mõtet vist investeerimiskonto aruannet EMTAsse saata?
Seni pole ka meie päring veel vastust andnud. Deklaratsiooni võib muus osas valmis teha ja kinnitamisega oodata kuni õnnestub tõend saada.
Kas PRFoodsi ja Tallink Gruppi aktsiakapitali vähendamised lähevad tulude tabelis 6.4 lahtrisse?
Ahto
Kas PRFoodsi ja Tallink Gruppi aktsiakapitali vähendamised lähevad tulude tabelis 6.4 lahtrisse?

Jah. Mõlemad peaks seal olema juba osaliselt eeltäidetud.
Kas Tallink Gruppi aktsiakapitali vähendamine on täielikult tulu, või on siin midagi võimalik maha arvata?
Teine probleem on, et investeerimiskontot pole kasutanud, tehinguid seal pole. Samas aruannet - nullidega - EMTA-sse edastada ei saa, sest tuleb veateade: "Andmetes peab olema vähemalt üks makserida."
AloV
LHV investeerimiskonto raportisse ei jõua need dividendimaksed, millelt tulumaksu pole kinni peetud (ja mida ei saa sissemaksena kajastada). Kasvukontot saab deklareerida nii vana kui investeerimiskonto süsteemi järgi.

Tervis.
IK raportis ei ole Tallinna Vee dividend vaikimisi sissemaksena "linnutatud" ?
Teema "portfolio safekeeping fee":
LHV investeerimiskonto raportis on igakuised tasud (2,00 EUR + 0,40 EUR KM) vaikimisi väljamaksedena markeeritud. Ma arvasin, et kuna need on investeerimisega seotud kulud, siis nad minu sissemakse-saldot ei puuduta. Tehingutasud (tavaliselt) ei loe sissemaksena, miks siis peaksid kontotasud lugema väljamaksedena?

Lihtne küsimus siis: kas on OK neid linnukesi maha võtta?
montezuma
Teine probleem on, et investeerimiskontot pole kasutanud, tehinguid seal pole. Samas aruannet - nullidega - EMTA-sse edastada ei saa, sest tuleb veateade: "Andmetes peab olema vähemalt üks makserida."

Helistage EMTA-sse nad teevad selle võimaluse Teie jaoks lahti.
Investeerimiskonto aruanne kajastab PRFoodsi ja Nordeconi aktsiakapitali väljamakseid automaatselt IK sissemaksetena ning Tallinki oma ei kajasta üldse - ehk siis aruanne teeb kenasti vahet kas on tulumaksuga maksustatavad aktsiakapitali väljamaksed?
Nagu siin eelnevalt Tallinna Vee kohta küsitud: Tallinna börsi ettevõtete dividende IK aruanne miskipärast ei taha sissemaksetena automaatselt kajastada - vaja käsitsi üle käia?
Mul ei olnud automaatselt sissemaksetena märgitud ka Silvano, Olympic dividendid. Ilmselt on mõistlik ikka ise üle vaadata, Eesti ettevõtete dividendide puhul ei tohiks küsimust olla, nendelt on ettevõtte poolt tulumaks igal juhul makstud.