Makseta väärtpaberikanne

Ainult kasumit on võimalik maksustada. Sissemaksu ulatuses saab rahulikult ka välja võtta. Ma usun, et inv. kontolt kontole oleks nagu loogiline. Inv kontolt lihtkontole kandes on vast karvane käsi platsis ja kasumi ulatuses läheb jagamiseks:)
Kairts
LHV-s on mul üks konto kus olen mitteaktiivselt arveldanud.
Sellel aastal ostsin sellelt kontolt väärtpabereid ja sooviks ülejäänud raha kanda sealt teise panka.
Soovin et edaspidi oleks see konto oleks lihtsalt väärtpaberikonto ja muid arveldamisi seal ei teeks.
Kas riik võib nüüd seda ülekannet teise panka maksustada kui investeerimiskonto tulu? Mismoodi oleks mul mõistlik toimida?

Kui oled sellelt konkreetselt arvelduskontolt teinud tavapäraseid arveldusi, ja Sa pole sellele kontole tehtud rahalisi sissemakseid kunagi käsitlenud "investeerimis-konto sissemaksetena" TuluMaksuSeaduse tähenduses (s.t pole neid rahaliste sissemaksetena investeerimiskontole deklareerinud kunagi mitte üheski tuludeklaratsioonis jms), siis ...
...seaduse tähenduses ongi ta tavaline ArveldusKonto, koos oma tava rahaliste liikumistega!

Sellisele kontole väärtpaberite ostmise deklareerid alles nendesamade väärtpaberite müümisel vastava aasta deklaratsioonis, koos soetusmaksumuse ja tehingukuludega!

"Investeerimis-kontoks" muutub Sinu tavaline ArveldusKonto juhul, kui deklareerid sissemaksed vastava aasta Tuludeklaratsioonis, (ning võtad konkreetse ArveldusKonto kasutusele juba "Investeerimis-kontona"), ja mitte kuidagi teisiti ...
invictus
Kui eesmärk ei ole maksude vältimine, siis müügi eraisikult OÜ-le turuhinnaga ja asi korras. Hetkel paistab ikka vähe teine eesmärk planeeritava tehingu tagant välja.

Mis see "vähe teine eesmärk" võiks olla? Äkki valgustad oma mõttemaailma? Kirjutasin, et soovin kolida eraisiku alt OÜ-sse ja keegi ei ole (seni) suutnud anda ammendavat vastust, kuidas seda teha.

EMTA andis vastuse järgnevalt: Tulumaksuseaduse § 17 ülanumbriga 2 lõike 10 kohaselt kahju, mis tekkis investeerimiskontol olnud raha eest soetatud finantsvara turuhinnast madalama hinnaga võõrandamisest maksumaksjaga seotud isikule deklareeritakse investeerimiskonto väljamaksena.

Ma ei mõista mis kahju ma ise saan sellest, kui tehing toimub seotud osapoolte vahel (eraisikult liiguvad väärtpaberid jur. isikule)?

Seotud isikule aktsiate võõrandamine tuleb kajastada vähemalt turuhinnas ning tasuta ülekandmisel tuleb nende aktsiate turuhind deklareerida investeerimiskonto väljamaksena. Kui tegemist on võõrandamisega, siis soetushinnal ei ole tähtsust ning mõlemal toodud näitel, A. ja B. tuleb eraisikul aktsiate võõrandamisel deklareerida aktsiate turuhind investeerimiskonto väljamaksena.

Ehk siis kokkuvõttes- FIDEKile tuleb panna turuhid ja peaks korrektne olema.

Keegi parandab-täiendab?