Majanduskriisi teine laine

Ma ei suuda mõista USA majanduse taastumise lootusi 2002. aastal, kui Enroni ja K-Marti sugused ettevõtted alles nüüd pankrotti lähevad ja mitmed suured tööandjad (autotootjad, lennukitootjad) vähendavad oma tootmisvõimsusi suurusjärgus 20%.
Minu jaoks tähendab K-Marti pankrot kriisi jõudmist kaubandusse, mis tööpuuduse tulevase kasvu seisukohalt on uus tase. Kui koondamised ja pankrotid oleksid pidama jäänud tootmise tasemele, siis minu jaoks oleks see tähendanud kriisi leebet varianti. 30,000 töötajat Boeingust, tehnoloogiasektorist muidugi hordide kaupa lisaks, aga ikkagi oleks see ehk talutav olnud. Kui nüüd 250,000 töötajaga K-Mart laseb ütleme 50,000 töötajal minna üle kogu riigi, siis sellised sündmused on aluseks ahelreaktsioonile. Kui jaemüügikohti jääb vähemaks, siis see ei tähenda, et inimesed otsivad teise koha ja tarbimine jääb samaks. See tuleb astme võrra allapoole. Endised jaemüügis töötanud inimesed on nüüd töötud ja mida rohkem sellised inimesi üle jääb, keda mina nimetaks “töövõtja tüüpi inimesteks”, seda hullem. Selliseid ettevõtteid on vaja, mis pakuvad tööd suurele hulgale inimestele, sest kui tehnoloogiasektoris töötanud inimene on võimeline tõenäoliselt hakkama saama mitmes muus valdkonnas (meedia, finants, jne) ja nende kapitalibaas on lühiperspektiivis tõenäoliselt suhteliselt tugev ja tarbimist ei ole vaja kokku tõmmata, siis väiksema sissetulekuga inimeste puhul tähendab töökoha kaotus märkimisväärset langust tarbimises. Minu arvates tuleb viimase aja pankrotte ja koondamisi pidada väga ohtlikuks. Ma ei näe, kus need Fordi ja Boeingi töötajad rakendatakse. Lühiajaliselt pole siin midagi positiivset.

Täiesti nõus. Endalegi on jäänud arusaamatuks see, et mille põhjal seda majanduse taastumist nähakse. Seda juttu, et põhjad on käes olen kuulnud juba eelmisest kevadest... Ettevõtete tulemused on aina nutusemad+ igasugused segadused(Enron, nüüd veel Tyco jne).
Hetkel on suurel määral just tarbija, kes vähemalt üritab hoida mingit tasakaalu. Varsti tuleb aeg millal tarbijal ei ole enam ressursse milledega oma tarbimist jätkata.
Isiklikult ei usu, et majandus niipea tõusulainele asub...
Lühidalt jutt kokku võtta siis vist tuleb oodata niikaua kuni veri jälle tänavatel. Enne pole mõtet suuri panuseid aktsiatesse teha.
Sa ajad põhjuse ja tagajärje segamini...

K-Mart läks ümberstruktureerimisele, seetõttu, et inimesed ei käinud enam selles ketis ostusid tegemas.

Ma ei ole ka selles kindel, et kui mul raha on, aga poodi ei ole, et siis ma istun raha otsas
nõus graafikuga. ei arva ka mina et K-mardi kohale tekib tühi koht, kus töötud hakkavad plekktünnides lõket tegema kusjuures neil on käes villased sõrmkindad millel näppude otsad puuduvad. ja inimesed kes k-mardis tarbisid jätavad tarbimise maha. muidugi pole see välistatud, aga mingi teistsugune stsenaarium tundub tõenäolisem. us, kas endised jaemüügis töötanud inimesed on kuidagi erilised, et sa neid töövõtja tüüpi inimesteks nimetad mitte töötuteks?
kas k-mart ei laind pohja seet6ttu et tekkisid finantsraskused mitte et keegi ei kainud shoppamas? kas enroni tekitatud hirm finantsturgudel ei pohjustanud selle? kui aga kmart laks selle nahka, kas mitte siis ka wcom jms tugevalt finantsskeemidest soltuvad firmad?
miks k-mardi konkurendil wal-mardil ei tekkinud finantsraskusi?

...ja ei maksa probleemi väga keerukaks ajada, kui räägime k-mardist ,siis jääme jaemüügisektori juurde.

praegu ennustatakse järgmiseks pankrotikandidaadiks Dillardit(DDS)

PS! Lihtsam oleks selgitada K-Mardi pankrotti pärast shopping-trip'i USA kaubanduskeskustesse. s.t. K-Mart ja Dillard on pigem pingsa konkurentsi ohvrid ja alles II järjekorras majanduslanguses langevad-langenud ettevõtted.
kas siin tuleb mangu jalle see brand ja turuliidriks olemine?
turuliidritel on kergem ellu jaada lihtsalt?

et hakkame aga otsima firmasid mis on nr 3-4 ja siis shortima?
OK, leave K- Mart, Enron, etc. Let's say their bankrupcies don't mean the big deal. But how do you comment- what is the basis for such optimism, for the assumption that USA economy recovered for further growth?
juzuler, Nuo 2002 m. vasario 1 d. keturių energetikos bendrovių AB “Rytų skirstomieji tinklai”, AB “Vakarų skirstomieji tinklai”, AB “Lietuvos elektrinė” ir AB “Mažeikių elektrinė” vertybiniai popieriai bus įtraukti į Nacionalinės vertybinių popierių biržos (NVPB) Einamąjį prekybos sąrašą. Šios įmonės įsteigtos 2001 gruodžio 31 d., reorganizavus AB “Lietuvos energija”.
Visų keturių akcinių bendrovių pagrindinė veikla – elektros ir šilumos energijos gaminimas, tiekimas, perdavimas ir skirstymas
Vaadake COMP graafikut - sealt on ilusti näha tõusud ja mõõnad! Praeguseks on tõus läbi ja COMP kukkub kuni märtsikuuni, peale seda võib aga jälle taastumisest rääkida..
"Enron" bankrotēja drīz pēc tam, kad kļuva zināms, ka dokumentos uzrādītais kompānijas tīrās peļņas apjoms pēdējos četros gados bija aptuveni par 586 miljoniem ASV dolāru lielāks nekā patiesībā.

"Tuvākajās nedēļās un mēnešos mēs uzzināsim vairāk par to, kas noticis patiesībā," norādīja Herdmans, aicinot grāmatvežus parūpēties par to, lai viņu sagatavotajos finansu pārskatos būtu iekļautas pietiekamas ziņas un tie būtu skaidri saprotami.

"Enron" bankrota apstākļi grauj uzticību arī auditoriem, kuriem būtu jārūpējas par investoru aizsardzību, norāda "The Washington Post".

well said, rightsaid
ir sumokėję už paslaugą, matrox
saldejums
tore, minu tervitused võite leida siit:

ahoi!
osama: ne apie Lietuvos energetika daina, kodel visi tokie optimistai del tos USA? Man atrodo kad pvz dabartine USA valdzia vis tik ne ten orientuojasi, neprogresyvi.

Vabandust: kes oskaks pohjustada optimismi USA majandusliku kasvu suhtes? Riiklikul tasemel eriliseid progressi (voi progresiivse trendi) ei ole ju naha.
jah, pangasektor on veel läbi raputamata
usa majanudses tehti ikka k6va doping. ja s6da tuli voila! oigel ajal!
Toetaks ka US'i ja mustaks Graafikut. See, et ettevõtted konkurentsiohvirks langevad võikski näidata seda, et optimism (nii jaekaubanduses kui börsil) on küsitavalt põhjendatud. Tervitus ka Matrox'ile - lahe ahoi.

viisakate soovidega.