Järgmise sammuna tuleks otsustada, millistele instrumentidele keskenduda. Kui tahad saada stock-pickeriks, nagu väljendasid, pead omandama ettevõtete bilansi lugemise oskuse ja ülevaate valuatsioonimudelitest. Hoiatan siiski, et see valdkond (stock-picking) on kaugelt kõige enam üle rahvastatud. Kui tahad turu keskmisega võrreldes selles vallas mõneprotsendilist alfat teenida, tähendab see suuremahulist, tuima ja nürivõitu tööd ning seda regulaarselt.
Turu biitida üritamine on üldse üks selline kahtlase väärtusega värk. Ma olen seestpoolt hinnanud väga erinevaid ettevõtteid, sh ühte maailma mastaabis väga tuntud globaalset ettevõtet - laias laastus ei paista väljapoole, lihtsalt aastaruande baasil, mitte muhvigi. Ei tasu unustada, et sa konkureerid fondijuhtidega, kellel on muuhulgas võimalused, mida sul ei ole (rohkem aega kulutada per investeering, juhtkonnaga kohtumised, jne). Mingisuguse edge'i saamiseks pead sa seda sektorit jagama niivõrd hästi, et selle ettevõtte CFO-l oleks sinuga huvitav vestelda, ja sellisel tasemel oleks ilmselt tulusam kulutada oma aega uue töökoha leidmisele, kui arutada, millisesse aktsiasse 50,000EUR toppida.
Minu isiklik seisukoht - - turu biitimine loeb ainult siis kui seda ei saavutata täiendava riski võtmise arvelt
Siin näide kuidas S&P500 biitimine on imelihtne ... vali aga väikseimad aktsiad, mille tootlus on parem ja asi töötab kuni ... saab selgeks, et kõrgem tootlus tähendab ka kõrgemat riski ja oled jälle alguspunktis tagasi .... paraku suur hulk väikeinvestoreid ennast peab turust targemaks just sel moel turgu lüües
impendium, ma olen muuseas sinuga 100% nõus. Ma pean ka ise stock pickimist üheks kõige mõttetumaks aja raiskamise viisiks, arvestades töö hulka, mis ära tuleb teha ja sellest ka mu hoiatus tingitud oli. Pmst on sellest eelist loota ainult siis, kui sul on tõesti märkimisväärsed mahud taga ja seeläbi võimalus kulude suhet üles ajamata suuri analüüsimeeskondi ülal pidada. Ehk siis institutsionaalsete investorite rida.
..., aga no ei saa ju kätt ette panna, kui inimene ise leiab, et tahaks aktsiate valimisega õnne proovida. Las proovib. Ega see teadmine, mis sealt korjub, külgi mööda maha jookse. Kui külm ära ei võta, siis küll inimene ise lõpuks oma tee leiab.
Keegi mainis eespool psühholoogiat. Olen nnõus, et see on asi, millele tähelepanu pöörata. Seda mainiti ka Jason Kelly raamatus, rääkimata nõuannetest LHV seminarimaterjalides. Amazonist leidsin selle raamatu M. J. Pringilt: Investment Psychology Explained: Classic Strategies to Beat the Markets. Kas on mõtet seda osta?
Keegi mainis eespool psühholoogiat. Olen nnõus, et see on asi, millele tähelepanu pöörata. Seda mainiti ka Jason Kelly raamatus, rääkimata nõuannetest LHV seminarimaterjalides. Amazonist leidsin selle raamatu M. J. Pringilt: Investment Psychology Explained: Classic Strategies to Beat the Markets. Kas on mõtet seda osta?