Huvitav prognoos! Printisin välja ja säilitan. Eks ma 6 kuu pärast anna tagasivaatava kommentaari!
Suur tükk paberit sai Sul raisatud...
Misasja, Norma Eesti majanduse lipulaev?! Viimasel ajal tundub, et Eesti majanduse lipulaevaks on firmad nagu Pakterminal ja E.O.S. Huvitav mida Eesti teeks, kui venkud poleks omal ajal Muuga sadamat ehitanud?
Huvitav . Mida Pakterminal ja E.O.S toodavad?!!!!
Milleks peaks midagi tootma? Oluline on kohaliku ressursiga (asend ja inimesed) raha teha.
Norma toodab turvavöösid. Lihtsad vidinad, jupp linti külge ja Venemaale. Kui hästi läheb, siis tuleb isegi mingi raha nende eest kohvriga Eestisse. Aga kui see kohvri-värk pole enam muutunud omaniku tõttu vastuvõetav? Siis tuleb kõvasti nagistamist uue lepingu sõlmimisel (vana lõppeb mais) ja tõenäoliselt Norma ei saa enam nii head hinda, kui senini. Mulle tundub praeguses olukorras Norma=HOLD, kui kohalikud optimistid suudavad hinna jälle 47-49 krooni tasemele ajada, tuleb jälle müüki piisavalt, et hind sealt väga lihtsalt ülespoole ei tõuse. Aktsia hinda aasta lõpuks saab prognoosida uue lepingu tingimuste ja Autolivi plaanide selgumisel. Minu jaoks NORMA = BUY @ 25 EEK.
Kui Norma saab uue lepingu, milles on küll toote eest väiksem hind, kuid see-eest liigub raha tsiviliseeritud moel, võib see aktsiale anda hoopis positiivse impulsi.
Mis tähendab tsiviliseeritud moel?
Kummaline arvamus – jupp linti ja vidin!? Ei tea miks siis venelased seda ise kokku ei pane. Miks autotööstuste allhankijate turg on nii ärajaotatud, et ainuüksi olemasolev turuosa, mis siis et Venemaal, on juba iseenesest suur väärtus. Segane jutt teemal kohvriga Venemaal ja kehvemad tingimused pole ka eriti arvestatav, sest Autoliv ju ka ise Venes äri ajanud ja miks nad siis Norma ostsid, kui ise ei tahagi samuti ehk kasumlikult äri seal ajada. Naljakas on kogu kaeg kuulda lahterdust riskantne aktsia – minu meelest Norma seda küll momendil ei ole – suur kindel turg, laienemisvõimalused Ida-Euroopas ja mujal (tänu Autolivile), uued tooted jne.jne. Pigem on riskante Telekom või Ühispank, rääkimata PROst ja teistest sarnastest mullipuhujaist. Kui eesmärk on kogu aeg turgu loksutada ja pidevalt teenida rumalate arvelt, kes usuvad selliste austatud tarkpeade meediakommentaare, siis jõudu aga. Kui mais midagi ei juhtu, siis tahaks näha mida sellised oraaklid suust välja ajavad.
Mis kuradi segane jutt!??? See kohvriga rahatoomine on pikka aega olnud Norma praktika. Saage nüüd kõik Norma-armastajad palun aru, et mul pole isiklikult midagi Norma aktsia vastu, lihtsalt palun mitte välistada ka negatiivseid arenguid. Kindlasti ostan ma mingi hinna juures, kus negatiivsed asjaolud on piisavalt hinda sisse arvestatud, endalegi Normat.
Nõrk esitus, Kristjan.
Kas Kristjanist võib aru saada nii, et algul ütleb BUY@25 ja siis tunnistab, et eks ma ostan ise kõrgemalt küll kogu aeg.
Olematu esitus, vaatleja. Ootan sisulisi kommentaare teemal :"Miks sellise lihtsa toote puhul peaks tulevikus kasumimargimaal jääma tavapärasest selles sektoris makstavast 2-3 korda kõrgemaks?"
Mitte ei saa sellest kohvriga rahatoomise jutust aru???
Kui mõtled seda kõige otsemas mõttes, siis see on täielik vale!
Võin sellepeale kihla vedada.
Kui mõtled seda kõige otsemas mõttes, siis see on täielik vale!
Võin sellepeale kihla vedada.
Venemaal on kõik võimalik. Venemaa on Venemaa.
Äkki on selle 2-3 korda kõrgema marginaali taga madalamad kulud?
Miks ma peaksin seda va Normat praegu ostma?
Vaadake,Saksas lastakse talle juba teab mis ajast jala peale-
käive on puhas nulllll.No mõni müüb tegelikult ikka ka.
Ei imesta,kui peale dividendide mahaarvamist kukub hind alla 40.
Seega praegu võiks osta hinnaga alla 43.
Vaadake,Saksas lastakse talle juba teab mis ajast jala peale-
käive on puhas nulllll.No mõni müüb tegelikult ikka ka.
Ei imesta,kui peale dividendide mahaarvamist kukub hind alla 40.
Seega praegu võiks osta hinnaga alla 43.
loll jutt suhu tagasi.Vaata fundamentaalnäitajaid ja siis tee suu lahti.
Nier: See on Venemaa, muuseas... Muidugi on Norma ka kohvriga raha järel käinud. Mõtle enne VÄGA PÕHJALIKULT järgi, enne kui kedagi valetamises süüdistad.