Kust otsida investorit?

Äkki okab keegi soovitada?
Vaja siis OÜle 175tuhat krooni kaheks aastaks laenu!
Tagatiseks OÜ vara (ca 10 ha maad lõuna-eestis).

Rohkem infot chrys@hot.ee
Inz, kirjuta mulle kitsas.king@mail.ee. Kui idee mõistlik, tulen Suga kampa. Raha olemas. Maa Lõuna-Eestis hetkel väga aga ei motiveeri...
to: Kitsas King

Ole nüüd, maa ju piiratud ressurss. Sa lihtsalt pipardad.

to: Inz

Ta tahab su maad kätte saada!
Ehh, suffiks, ütleme siis nii, et Lõuna-Eestis seda veel nigu mõneks ajaks jagub.
Kui ma elaksin mõned korrad kauem keskmisest inimelust, siis Lõuna-Eesti oleks väga teema. Vaadates ELi kaarti ja Eesti asendit seal, siis sellel paigal on definitely tulevik ;)
Kui EL laseks põllumajandussaaduste turu vabaks ja tekiks vaba konkurents, siis läheks enam kui pooled talud/farmid/kolhoosid pankrotti. Põllumajandus on arenenud nii efektiivseks, ainuüksi Vana ELi 15 riiki suudavad kogu maailma rahvastiku ära toita. Seega - vanas euroopas on maa nii kallis ainult seetõttu, et sellele makstakse toetusi, toodad sa siis või mitte, raha saad samamoodi. Paari inimpõle pärast, kas EL laguneb või tulevad inimesed mõistusele ja ületootmist ei toetata. Niisiis miks peak mingi maalapike kuskil infrastruktuurist kaugel lõuna eestis üldse midagi väärt olema?
EL suudaks maailma ära toita tingimusel, et taimse/loomse toidu osakaal dieedis oleks nagu Hiinas-Indias praegu.
Põhja-Euroopal võiks olla perspektiivi ökoloogilise toidu tootmiseks - põllud on väikesed, killma kahjuritele ebasoodne, veepuudust pole. Ise näeks hea meelega, et igasuguse hookuspookuse asemel kehtestaks Euroliit ntx. ülikarmid keskonnanõuded toiduainetele - ei GMO-le, ei mürkkemikaalidele, tootmine peab olema sertifitseeritud (sotsiaalselt + ökoloogiliselt alalhoidlik). Toiduhinnad jääksid kõrgeks, aga vähemalt ma teaks, et see raha läheb maailmaparandamiseks, mitte ei jagata suvaliselt laiali. Ja Brasiilia ning Aafrika farmeritele oleks konkurents avatud :-)
Plaan pole kellegile ostetavat maad ära anda. Lugu selline, et vaja ma osta. Pisut langetustööd teha ja siis hakata peale rajama kahte-kolme elamut. Seega ei ole huvitatud pakkumistest, a la, tee mind kähku rikkaks :D
To: Kitsas King - See meiliadress ei toimi miskit pärast :)