Kui kaua läheb aega investeerimiskonto kaudu edastatud orderi täitmine Nasdaqil ? (ei ole Trader klient) Lugu selles et reaalajas infot jälgides oli aktsiahind üks üle 10 minuti allpool minu poolt soovitud ostu limiithinda aga orderit ei suudetud täideta.
Enamasti täidetate order minuti jooksul, limiithinnaga orderi puhul võib order minna täitmisele osaliselt ning hind on orderile külge pandud enamasti siis kui viimane osa on täidetud. Kas saaksid antud orderi detailid saata meilile maaklerid@lhv.ee
Ma võin vajaduse korral saata orderi detailid aga asi iseenesest lahenes minu jaoks positiivselt. Hind tuli paari tunni pärast tagasi minu poolt määratud limiithinnale ja siis sai order täidetud. Küsimuse esitasin seepärast et tutvuda iseärasustega mida saaksin tulevikus arvesse võtta. Olen isegi täheldanud et tavapäraselt on suudetud order täita mõne minutiga kuid see vist oli erand.
Palun saatke orderite detailid maaklerid@lhv.ee, siis oleks võimalik need üle kontrollida ja tuvastada, milles võis seisneda tekkinud viivitus! Täname.
To AloV: tänan vastuse eest. Kui olin aktsia ostnud, riputasin üles ka müügiorderi, kus täitsin ainult stop-loss välja. Aktsia müüdi aga selle hinnaga maha, kuigi nii alla ei langenud ja müügihinna väli oli täitmata. Äkki jätsin linnukese "turg" kustutamata ja selles oli viga?
To kavelt: kontrollisin mõlemad orderid üle ning mõlemal juhul oli stop loss hind kõrgemal kui turuhind.
Ei ole kindel, kas see on antud juhul probleemiks, kuid tihti mõistetakse stopp orderit valesti. Pannes stop loss orderi, eeldavad paljud, et sellega luuakse kaks orderit, esmalt tutuhinnaga ostuorder ja sellele kohe otse limiithinnaga stop loss order. Tegelikult tuleb ikka seada kaks eraldi orderit, esmalt aktsiad osta (mida saab muideks samuti teha stopp orderiga) ja siis seada neile stopp order.
Orderid lähevad töösse tavaliselt kiiremini kui minutiga. Kui ordereid on palju võib see mõnevõrra kauem aega võtta.
Konkreetse tehingu puhul oli tegemata jäämise põhjus koguses. EWZ kaupleb round-lot 100, ehk börsil teostatav min kogus on 100 aktsiat. Kõik muud kogused lähevad nn odd-lot booki kaudu ja tehakse turul ära kui sama hinnaga saadakse kokku 100 aktsiat. Kuna hind käis soovitud hinnatasemel suhteliselt kiiresti siis sellepärast jäi tegemata. Taolist probleemi esineb AMEX-il kaubeldavate aktsiate korral, harvemini NYSE puhul. Nasdaq-I aktsiate round-lot on tavaliselt 1.
Otsingu "stop loss" kohta ei leitud vasteid eesti keeles. Seega sama küsimus algajalt virtuaalkauplejalt : mida see stop-loss tähendab, kui samal ajal on ostuhind määratud alla hetke turuhinda ?
to:urmash Nagu Alo on eelnevalt seletanud ei ole tegemist ühe vaid kahe orderiga. Kõigepealt ostate teatud koguse sisestades ostuorderi ja siis sisestate teise, nt. kahjumi piiramiseks stopp-loss orderi. Stop hinanni jõudes, aktiveerub order.
Tänud. aga -- miks ma ei saa seda teist orderit siis määrata ostuhinnast kõrgemaks. Nii et kui hind peale ostujärgset tõusu langema hakkab, siis müümisel ka mingi tulu alles jääks. :) Ega ma ei osta ju langevat aktsiat et kahjumit piirama peaks. Ma planeerin investeerimisest ja kauplemisest ikka tulu teenida ...:)
stop-loss orderi hinna võid ikka ostuhinnast kõrgemale määrata, mõistlik pole seda tõsta kõrgemale aktsia hetke turuhinnast. Viimasel juhul müüakse aktsiad lihtsalt turgu.
Tegin täpselt nii: ostsin aktsia. seejärel panin üles müügiorderi, kus määrasin ainult stopp-loss hinna. SBUX stopp 20,99. Ost 17.11 hinnaga 23,48 stopp käivitus 21.11. Aktsia madalaim 52 nädala jooksul 21,77.
Tekkis küsimus, et kui näiteks limiithinnaga müügiorder teostatakse mitmes osas (keegi ostab mult ainult osa ära), kuidas see teenustasusid mõjutab? Kas käsitletakse mitme tehinguna?