Küsi LHV-lt

Realiseerimata kasumi real on kurss toodud aktsia valuutas, antud juhul SEK-s. Realiseerimata kasum =soetushind (SEK) -turuhind (SEK).
Lõpus viimasel real näidatav realiseerimata kasumi (kroonides ) leidmisel võetakse aluseks Eesti Panga kehtiv kurss. Maksuraportis on lood teised (so realiseeritud kasumiga), sest arvesse läheb tehingu arveldamise päeva Eesti Panga kurss.
Kuidas arvestatakse haldustasusid, kui aktsiad on kontol näiteks 3, 7 või 14 päeva?
Vastavalt siis 3/30, 7/30, 14/30 vastavast kuu haldustasust?
Kopeerin lõigu hinnakirjast: Haldustasu arvestatakse väärtpaberite kuu keskmiselt turuväärtuselt. Juhul, kui LHV-le ei ole väärtpaberite turuväärtus teada, siis võetakse arvestamise aluseks väärtpaberite nominaalväärtus. Tühjalt kontolt tasu ei võeta.
1. Kas keegi oskab seletada mis vahe on Price to book ja Tobin's q vahel?
2. Kas Q ratio arvutamisel arvestatakse ka kohustusi?
Ette tänades,
Kristjan
Kas kasvukonto dividente tuleb ka deklareerida? Mis asju ma ültse pean tuludeklatsioonis siit investeeringutest näitama?
Kasvukonto dividendid tuleb deklareerida, maksuraportisse jooksevad dividendid õigetele ridadele kokku ning sealt on need vaja vaid deklaratsioonile kanda.
Kui võimalik paluksin abi ja reaalsetele turutingimustele vastavat näidet call-optsioonide võimaluste kohta FAZ ETFi näitel: kui oleks mõte riskida ja panustada FAZ (täna 20 USD) call-optisoonidesse raha 15.000 USD (aegumine aprill 2010), siis millised oleks võiduvõimalused kui enne aegumist oleks FAZi väärtus nt 70 USD. Kas olen õigesti aru saanud, et maksimaalne kaotus oleks minu jaoks negatiivse lahenduse korral siiski 15.000 USD ning mitte enam? Kuigi olen paar aastat aktsiaid ostnud-müünud ei ole siiamaani julenud optsioone torkida, kuid nüüd juba kaaluks seda mõtet...
Küsin juurde, et millise FAZi hinna puhul oleks tänaste turupakkumiste korral sarnase optsiooni tasuvuspunkt?
Call optsiooni maksimaalne kahjum on optsiooni soetushind. Kui strateegiaks on hoida optsioone aegumiseni, siis kasum on strike hinna ja optsioonireede sulgemishinna vahe. Juhul kui mingil ajahetkel kaupleb alusvara kõrgemal siis võimalus optsioonid maha müüa või realiseerida.

Optsioone kaubeldes kindlasti arvestatda kaubeldava volatiilsuse ja ajaväärtusega.
Kasutaks seda teemat ühe arusaamatuse välja selgitamiseks.
Nimelt minu LHV virtuaalkontol on soetatud järgmised aktsiad:
BLT1T300 0.80 0.80 0.00% 1.27% 0.00 240.00 16.13%
TAL1T 1300 0.53 0.51 -3.21% 0.00% -22.00 663.00 44.57%
meh? ... äsas ära juba ... igatahes jätkan ...

2 aktsiat, esimest 300 ja teist 1300 ja vastavalt turuväärtusega 903 kr. Aktsiate soetamisel võtsin seda kulutust arvesse kuid nüüd on mul vaba raha mitme tuhandega miinuses. Kui vaatan oma portfelli graafiliselt, siis näen paremal olevast tabelist, et mul on aktsiaid 14 128.88 EEK-i ulatuses. Paluks selgust.
Ok, rumal mina. Väärtus 903 on eurodes, samas kui mul raha kontol on kroonides.
Tere,

Vaatasin ka vanemaid teemasid siin foorumis, aga kaasaegset infot selle küsimuse kohta ei leidnud.
Kuidas käib tänapäeval investeeringutest saadud kasumi maksustamine? Oleteme, et teenisin aktsiaportfelli väärtuse kasvust 50000.- kasumit, siis palju ja millal sellest tulumaksuna riigile läheb? Kas maksustatamisele läheb saadud raha kohe peale aktsiate müüki või alles siis kui raha LHV kontolt välja kantakse?
Erinevused eraisiku ja juriidilise isiku puhul?
Ikka sama, kui eraisikuna müüd, läheb kasum maksustamisele ja kahjumi saad lükata järgmisesse aastasse. Juriidilise isiku puhul maksad siis, kui raha firmast välja võtad.
Kui teenite 50 000 kasumit, siis riik maksustab kogu summa – Teie ülesanne on see aasta alguses tuludeklaratsiooni kanda ja seejärel võtab riik oma osa (sellest saab maha arvestada varasematel aastatel deklareeritud kahjumid). Eraisikuna ei ole vahet, kas võtate raha välja või jätate kontole – tuludeklaratsiooni peab igal juhul kandma ja tulu läheb maksustamisele. Juriidilise isiku puhul maksustatakse summa alles siis, kui võtate kasumi välja. Täpsema maksuinfo saamiseks tuleks pöörduda Maksu- ja tolliameti poole.
alo, sa oleks pidanud ütlema, et saatsime teie andmed maksuametisse juba ära. :)
Kas kauplemisnimekirja saaks lisada http://finance.yahoo.com/q?s=DSMN.AS ? Koduleht: http://www.dsm.com/en_US/html/home/dsm_home.cgi.
Lisatud!
Täitsa olemas jah, ainult et osta ei saa: "Tehingut pole võimalik sooritada, kuna puudub väärtpaberi hind."
Kõik korras. Tänud!