Kuld

Parandus, kaks viimast hinda on hoopis sellised:

3. david 135 eek/gramm
4. proovikoda 150 eek/gramm

Enne panin puhta kulla hinna. Aga räägime ühtluse mõttes ikka prooviga 585 kullast, sest joodikutel puhast ei ole.
troim, ava pandimaja, saad ka <= 80 eek/g kätte?
Äri (pandimaja) peaks päris tulus olema, lisaks kohtab huvitavaid inimesi..
lyll,
kui sa siin plutooniumist lobisemist jätkad, siis külmutab FBI lisaks SEC-i poolt külmutatud mõnedele kontodele ka sinu isiklikult ning profülaktika mõttes veel ka need, kes sinu postitust lugenud on.
Lodu,
tõsi ta on ,et kui SEC või FBI midagi tahab siis ta selle ka saab!Ega´s polegi muud kui läppar põue ja Voitkade kombel punkrisse peitu!Varsti üleriigiline Wifi ka,nii et saab "maa-alt" Usat lüpsma hakata!
http://www.arileht.ee/artikkel_3595.html?PHPSESSID=c3a20bd4e100712d7683a6a461842d5c

Kuld on viimased kuus kuud täiega rallinud.
Aga mis on kuld viimase 2 kuuga teinud, kas kellelgi on olemas konto e-kulla konto, on seda jälginud ja oskab õelda kuidas timib. Troimu kommenteeris et e-kuld on nõrk aga on veel arvamusi ja põhjendusi miks nõrk???
taxist, võta kulla träkkerit USAst sümboli alt GLD ja oled õnnelik. Kaupled nagu aktsiat 1/10 untsi kaupa ja elu on lill. Vaja on ainult väärtpaberikontot, mis laseb USA aktsiaid kaubelda.
taxist,

Mul on vend kullassepaäris tegev. Seal ei ole mingit kontot vaja. :)
Täielik kullahinna kokkuvarisemine täna (eile). Päeva jooksul kukkus hind 40 USD võrra.

Samuti korralik naftahinna langus. Brent juba 66 USD tasemel.

Vastupidiselt võib ka öelda, et mitte kuld, nafta, aktsiad jne langevad - vaid raha tõuseb. Raha on viimasel ajal oluliselt kallinenud, tänu sellele et üha rohkem usaldavad keskpankade inflatsioonivastase poliitikat.
Kui ma ütleksin, et ma olen hetkel kõrge dividendimääraga euroopa aktsiate suhtes bullish, siis ma valetaksin. Nimelt ma olen tegelikult überbullish.
:-)

kristjani soovitust saab väikeinvestor ilmselt kõige paremini järgida seda aktsiat ostes

DJ EURO STOXX SELECT DIVIDEND 30EX - aktsia sümbol EXSG, kaupleb Saksamaa turul EURis

Yahoo! jaoks sümbol EXSG.DE

Kristjan,

Ehk soovitad mõningaid kõrge dividendimääraga euroopa aktsiaid.
kristjan:

TEO LT

;)
teatavasti on kuld olnud alternatiivne investeerimisobjekt olnud läbi aegade. Praegusel hetkel, kui USA keskpanga analüütikute hinnangul eksisteerib inflatsioonisurve ja seda on võimalik ohjeldada intressitaset tõstes, siis kuld kaotab sellisel kujul oma alternatiivi mõtte- kallis hoida.
Samal ajal hetkel tundub, et hetkel alla 550 usd/unts ei kiputa müüma ja peale 200p libiseva keskmise puutumist tegi põrke. Isiklikult usun kullale hinna tõusule toetust Usa-Iraani konflikti süvenemisest.
Näiteks UU, TLS ja tõesti ka TEO. Henno pakutud indeksis ei meeldi mulle hetkel finantssektori suur osakaal.
to: tihvlohoss

Kuld pole minu meelest ajalooliselt olnud alternatiivne investeerimisobjekt. Ta on olnud ajalooliselt isegi mitte peamine investeerimisobjekt, vaid lausa raha. Ajalooliselt != 100 viimast aastat, vaid ikka suurusjärgu võrra rohkem aastaid.
suffiksiga nõus - ainus reaalne väärtuse mõõt - eriti pärast seda, kui kullastandardile vesi peale tõmmati ning onud, kellel poliitikuhais küljes, said "õiguse" oma "äranägemise järgi" hakata raha trükkima. Mina isiklikult usaldan suvalist Lasnamäe pätti rohkem, kui kedagi, kes ennast poliitikuks tituleerib. Sellepärast meeldib mulle kuld ka väga. Poliitikud varem või hiljem keeravad midagi piisavalt totaalselt untsu, et ainus, mis midagi maksab, on kuld :-D
Kulla kui vahetusekvivalendi käibele tulekul ilmselt keegi ei tundnud mõistet investeerimine. Intressi mõiste tuli näiteks majandusteooriasse 16 sajandil (varem oli selle küsimine patt), kuid esimesed panga moodustised (oli vist 15 saj) hakkasid nn veksleid emiteerima kulla tagatisel-kuld deponeeriti varakambrisse.
Iseenesest, kuna kulda on peetud läbi ajaloo väärtuslikuks siis hoolimata selle üldiselt madalast volatiilsusest on eelistatud hoida raha ekvivalendina, mis teeniks tulu või säilitaks raha väärtuse. suffiks, arvan, et siin areneks teema üle investeerimise kui mõiste üle.
mõtlen siin volatiilsuse puhul siis viimast u 100 aastat (et ei tekiks kaheti mõistmist)