Krüpto - kas ainult usupõhine...

Aga kuidas siis sellega oli, et 2025. aasta algusest pidi olema seaduse järgi võimalik ka eraisiku investeerimiskonto alt krüptot osta ja müüa ja seega vältida tehingute eraldi maksustamist? Seadus on ju vastu võetud ja kehtib nüüd? Kas tõesti ühtki teenusepakkujat pole, kes juba pakuks sellist võimalust? Mis puudu on?

See puudutab siiski ainult põmst “krüpto-talonge” ehk siis investeerimiskonto kaudu tehtud tehingud ehk ostad LHV alt krüptot, tegelikult sa krüptot ei oma vaid vahendaja kaudu osalust ja oma custodial walletisse “oma krüptot” kanda ei saa jms.

1 Like

Jah, ma tean et LHV-st oma walletisse kanda ei saa. Aga kui ma millestki valesti aru ei ole saanud, siis sellest hoolimata praegu ei ole ka nende läbi LHV tehtud krüptotehingute kajastamise ja maksustamise osas midagi paremaks muutunud. Palun kinnitage või lükake ümber.

Kas Lightyear all saab investeerimiskonto tingimustel krüptoga kaubelda, või seal ka ei saa?

Minu teada ei saa.

Ma arvan, et alla 4 miljoni ei tasu tõesti eriti tõmmelda mingitel turgudel.

Huvitav mis firmad need “tegevusloa alusel tegutsevatelt teenusepakkujatelt” on, kellelt infot kogutakse?