Aga praktikas hakkatakse rakendama ikka ainult juhatuse liikme täiendavat vastutust. Lisama siia juurde IMF "soovitatud täiendavad maksustamisvõimalused ning jätkuvalt on õhus küsimus, et mille jaoks Eestit eestlastest vabastada tahetakse? Kaevandus? Puhvertsoon Vene ja EU vahel? Tõenäoliselt järgneva 5 a jooksul saame teada
IMF delegatsiooni seisukohad:
Kuna riigieelarve on aga endiselt suures puudujäägis, tuleks midagi siiski ette võtta. IMF-i soovitused pärast kahenädalast visiiti Eestisse olid järgmised:
- kaaluda elamumaa maksuvabastuse piiramist, kuna praegu on kodualune maa suures ulatuses maksuvaba;
- jätkata mootorsõidukimaksu rakendamisega;
- vaadata üle ettevõtete kasumi maksustamise süsteem, kuna dividendide kõrgem maksumäär võib pärssida kasumi jaotamist;
- kehtestada keskpikas vaates täiendav kinnisvaramaks; selle rakendamiseks tuleks luua erinevate asutuste infot koondav register.
Mul on tunne, et kui öeldakse “ametniku vastutus” siis mõeldakse tegelikult poliitilist vastutust. Siin on vaks vahet. Ametnikku saab vastutusele võtta kui ta eksib seaduse vastu või teeb vale otsuse.
Enamik neid otsuseid, millest siin foorumis räägitakse, on poliitilised otsused - Rail Baltic, tuulepargid, Pärnu lennujaam, Nordica, metsanduspoliitika (raiemahtude piiramine või kaitsealade laiendamine) jne. on kõik sellised otsused mille on langetanud kas valitsus või riigikogu. Enamasti lepitakse need kokku juba koalitsioonilepingus. Kui tegemist ei ole seadusega, siis on see enamasti määrus või korraldus, millele allkirja annab konkreetse valdkonna minister või siis valitsus tervikuna.
Korruptsioon on karistatav, aga poliitiline rumalus minu teada ei ole. Poliitiliselt rumalatele otsustele peaks oma hinnangu andma rahvas järgmistel valimistel. Loodame, et annab õiglaselt. Kahjude sisse nõudmine rumalatelt poliitikutelt rumalate (mitte tingimata korruptiivsete) otsuste eest on minu teada juriidliselt üpris keeruline.
Sellest võib muidugi pikalt arutada, kus see rumalus täpselt lõpeb ja kus korruptsioon ja sidrunite jagamine algab. Prokuratuuri tööle ma üleüldiselt liiga kõrget hinnet viimase aja uudiste põhjal ei annaks, aga nende võimekust neid asju uurida ka liiga täpselt ei tea.
Tohoh!?
Kellel siis veel võiks olla aega siia tuhandete kaupa meetripikkuseid kommentaare toksida?
Foorumikasutajate aktiivsuse järgi ametite määramise täpsus on küllaltki ehku peale, ma arvan.
Bõrs läheb lahti alles 16:30. Päevajooksul paned plaani paika ja lahja pulsiga toimetamise kõrvalt saab kasvõi km siin täis kirjutada…
Mis rahvas arvab, kas on normaalne et kaitseliitlasest Taro ei suuda teha ära relvaeksamit?
Et nagu kolmest lasust 1 saad märklauda?
Relvaeksamit sooritatakse püstoliga? Kaitseliitlasel on reeglina mingi suurem püss. Sellega on märklaua tabamine lihtsam ja ega midagi ei juhtu kui ei taba selle pikema püssiga ka. Kaitseliitlane saab ikka olla…
Päris sõjalise konflikti korral on sellel üsna vähe tähtsust.
Vabandust , kuid see on küll võhiku arvamus. 1 täpne lask võib siiski päästa su elu
Kui pead püstolit kasutama siis oled selle lahingu juba kaotanud…
Mina tegin kommilõhnalise maja keldris peale teooria aksepti rauduksetaga kõigepealt mingi vintraudse asjaga kolm lasku ja käsirelvaga ka kolm (ei mäleta enam, mis see oli, võtsin soetusloa igaks juhuks toona). Vaadates neid eelnevalt laskmises läbikukkunud tüüpe, oli nagu imelik, kuidas sa märklauast mööda lased, päriselt, mina oma -1,5 nägemisega
Minu kogemus ütleb, et nägemine on kõige ebaolulisem asi sihtmärgi tabamisel.
Teatud kaugustel sa praktiliselt isegi ei näe oma sihtmärki.
Arvestage sellega kui juba relva välja võtate, teeb vastane sama, siis läheb kiireks, reaktsioon alla seki. )))) keskmisel inimesel 0,8 )))
– miks antakse ohvitseridele välja püstolid?
– aa… aga kuidas vastane muidu suveniire saaks?
Vanasti oli anekdoot : milleks on ohvitserile vaja Makarovi püstolit ?( toodetud üle 5 miljoni ) Mida sellega teha saab ?
Õige vastus : sellega saab end maha lasta kui eluisu otsas
Ei, see ei ole näiline vastandumine. Riik peab oma kodanikke kohtlema võrdselt. Reaalsus on aga see, et ettevõtjatel on juba täna oluliselt suurem vastutus kui ametnikel, poliitikutel ja ka töötajatel. Tööjõumaksud pidavat olema töötaja maksud aga kes nende tasumise eest vastutab? Nüüd küpseb plaan kohustusi veel juurde lisada. Kuna ametnikud ja poliitikud on varmad teistele kohustusi lisama, siis oleks viisakas kui nad ka ise natuke suurema vastutuse võtaks.
Ma olen terve oma tööelu (20 a.) olnud ettevõtja. Olen ka mina läbinud väga keerulisi perioode. Kõige keerulisem oli 2011 aasta talvel, kus erakordselt lumerohke talve tõttu loopisid 60-70 ehitusmeest ehitamise asemel päevas mitu tundi lund. Tulu asemel oli ainult kulu. Olin küll arvestanud, et talvel sajab lund aga mitte sellega, et sajab päevad läbi. Muidugi saab öelda, et ise olid loll, et ei osanud seda ette näha.
Jäin ilma kogu varasemalt teenitud rahast ja tekkisid võlgnevused nii tarnijate kui ka maksuameti eest. Kõik said lõpuks klaaritud aga protsessi keskel oli vahepeal täiesti lootusetuse tunne.
Ma pole päris kindel, et kui ma poleks suutnud sellest jamast välja rabeleda, siis oleks pidanud maksuamet mu ka kodust välja tõstma.
Andke andeks, aga teie steitment oli “võhiku arvamus”
" Tänapäeval kasutatakse 5 mm kaliibriga laskemoona (nt 5.56×45 mm NATO või 5.45×39 mm) mitmel põhjusel, mis on seotud nii sõjalise efektiivsuse kui ka logistilise ja majandusliku otstarbekusega "
“Väiksema kaliibriga padrunid on kergemad, mis võimaldab sõduril kanda rohkem laskemoona võrreldes suuremate kaliibritega nagu 7.62 mm. See suurendab tulejõudu lahinguväljal.”
" Uuringud ja sõjateooriad näitavad, et suurem tulejõud suurendab tõenäosust saavutada taktikaline või strateegiline edu"
Nii kurb, kui see ka pole, statistiliselt pole teie elul suuremat tähtsust. Jääb “mõõtevea piiridesse”. Suurte Arvude Seadus.
Off, eks siin hakkab mängima ka see, et kas riideosakonnast anti sulle rinnale ja pähe temust ostetud lilleline linik või nato standardile vastav kaitse. Olen AR-15-ga lasknud, väike padrun, aga teeb valjult ja pahandust. Ok, mu enda jahirelv on 7 rem magnum, veel suurem pahandus ![]()
Ma ei väidagi, et “pahandust ei tule” või kellegi “isiklikult” pole see elu ja surma küsimus. Minu väide oli algusest peale see, et sõjalise konflikti korral, lahinguolukorras on meil “statistika” ja “logistika” kunnid. Loeb “üksus” - kui see on õigel ajal, õiges kohas, teiste üksuste poolt õigesti toetatud, siis piisab üldjuhul sellest, kui see “üksus” keerab torud enam-vähem vastase suunas ja soristab nii palju kui torust tuleb. Statistika ja massiga löömine, mitte “täpsuskütt”.
Konkreetselt sind tabanud “juhuslik kuul” on tragöödia muidugi isiklikult sinu enda jaoks.