Mul ühel tuttaval oli vaba raha ja ostis niisama lõbuks Koplist peldiku korteri 400k eest pool aastat tagasi.Nüüd pani naljaviluks 700k hinnaks.Võite kolm korda arvata kas osteti ära või mitte..
Lihtsalt see on kõik hullumeelne,mis toimub.Ok hinda võib ju igaüks küsida,aga lihtsalt huvitav asjaolu on see,et leidub igasugusedi oinaid,kes hasardis ostavad ükskõik mida .
Jah seda niikaua kui kuskilt tekib piisaval hulgal julgeid kes ütlevad et meie ei osta selle hinna eest ja või intressidega ning mingi muu majandust mõjutava faktoriga miskit muutud natuke.
Kohtasin inimest kes viimased mitu aastat maksnud euribor + 4.9% ..
hind tõusiski selle aja jooksul, aga ju polnud siis piisavalt taipu seda rohkem kergitada
riq, ära naera midagi, kui tal oli korter kinnistusse kandmata, siis vallasasjade osas on pangad väga karmid. ja eks see karmus ikka laenuintressis väljendu.
aobukak,need julged,kes täna ei osta maksavad aasta pärast veel rohkem.Ja ikka nutavad,et miks ma küll varem ei ostnud.
Väga paljute kinnisasutustega kokkupuudet pole olnud, kuid üldiselt näeb asi välja nii:
1. Inimesel tekib mõte, et jubedalt oleks uut korterit vaja
2. Inimene vaatab kuulutusi ja valib 3-4 huvitavat välja
3. Inimene helistab need huvitavad läbi ja palub jumalakeeli broneeringu peale panna (reeglina majades, millest alles auk olemas).
4. Kolme nelja korteri juurde ilmub kiri "broneeritud"
5. Inimene uurib ja puurib, valib välja ühe korteri ja sõlmib sellga käsiraha peale ebaseadusliku eellepingu
6. Maakler saab raha ja asendab kirja "broneeritud" kirjaga "müüdud"
7. Kolme-nelja korteri maaklerid hakkavad inimesele helistama ja uurivad kas ta ikka tahab (kuna tahab juba keegi teine)
8. Osad neist võtavad "broneeritud" märked maha
Eraldi teema on see, et ka maaklerite veebilehed pole alati päris up to date.
Muide. Sellest majast pole veel aukugi maas: http://www.groosi.ee/korgemae3/hinnakiri.php
1. Inimesel tekib mõte, et jubedalt oleks uut korterit vaja
2. Inimene vaatab kuulutusi ja valib 3-4 huvitavat välja
3. Inimene helistab need huvitavad läbi ja palub jumalakeeli broneeringu peale panna (reeglina majades, millest alles auk olemas).
4. Kolme nelja korteri juurde ilmub kiri "broneeritud"
5. Inimene uurib ja puurib, valib välja ühe korteri ja sõlmib sellga käsiraha peale ebaseadusliku eellepingu
6. Maakler saab raha ja asendab kirja "broneeritud" kirjaga "müüdud"
7. Kolme-nelja korteri maaklerid hakkavad inimesele helistama ja uurivad kas ta ikka tahab (kuna tahab juba keegi teine)
8. Osad neist võtavad "broneeritud" märked maha
Eraldi teema on see, et ka maaklerite veebilehed pole alati päris up to date.
Muide. Sellest majast pole veel aukugi maas: http://www.groosi.ee/korgemae3/hinnakiri.php
iPilot,
Kahju, et levitad väärinformatsiooni. Võin ntx 2 õlle peale kihla vedada, et Sinu poolt mainitud konkreetse maja auk on maas ja enamgi veel, põhja on juba täidetud!
Muus osas nõus!
Kahju, et levitad väärinformatsiooni. Võin ntx 2 õlle peale kihla vedada, et Sinu poolt mainitud konkreetse maja auk on maas ja enamgi veel, põhja on juba täidetud!
Muus osas nõus!
Azza. Nüüd panin küll puusse. Big difference, aint it?
Eip ole mette suur diferents :) Aga miks valisid näiteks justnimelt selle konkreetse maja sadade seast? .-)
Käisin vaatasin siis objekti üle. Augu põhjapoolses osas on betoneerimistööd ka juba lõppjärgus, lõunapoolses on ainult mingi 2x2 meetrit betooni. Aga augus :)
No 15. jaanuarist olen (peaksin olema) selle "augu" naaber (majas 55). Samas see, et auk praegu olemas on, asja ei muuda. Üle poole maja oli siis juba kindlasti müüdud kui auku veel ei olnud.
Nõus osaliselt. Augu kaevamine ja "müüdud" märgete teke on sujuv protsess ja need käisid enam-vähem üheaegselt. Mu tavapärane jalgrattasõidu-marsruut läheb sealt majast mööda :)
Täiesti nõus olen väitega, et üle poole oli justnimelt "broneeritud" kui auku veel maas ei olnud. Ehk tegelikult jõuamegi sinnamaani, et kõigepealt tekib "broneeritud" ja siis pole probleem märkele vaatamata seda ära osta kui ikka tegelikult osta tahad. Ehk seega - katse-eksituse ja konkreetse näite kontrollimise meetodil jõudsimegi täpselt selle tõestuseni, mida jutulõime algataja öelda tahtis.
PS Samas on seal Sinu tulevases majas, iPilot, IMHO olulisemaid asju kui naabermaja augu olemasolu, näiteks ülitobeda kuju ja paigutusega radikad, üldkulude maksumus jms. Aga see vist ei huvita jälle teisi foorumlasi :( Kui viitsid, suhtleks sel teemal privas?
Täiesti nõus olen väitega, et üle poole oli justnimelt "broneeritud" kui auku veel maas ei olnud. Ehk tegelikult jõuamegi sinnamaani, et kõigepealt tekib "broneeritud" ja siis pole probleem märkele vaatamata seda ära osta kui ikka tegelikult osta tahad. Ehk seega - katse-eksituse ja konkreetse näite kontrollimise meetodil jõudsimegi täpselt selle tõestuseni, mida jutulõime algataja öelda tahtis.
PS Samas on seal Sinu tulevases majas, iPilot, IMHO olulisemaid asju kui naabermaja augu olemasolu, näiteks ülitobeda kuju ja paigutusega radikad, üldkulude maksumus jms. Aga see vist ei huvita jälle teisi foorumlasi :( Kui viitsid, suhtleks sel teemal privas?
Eks see arendamine on nagu IPO. Kõigepealt saavad valikuvõimaluse ja hinnaboonuse arendaja juhid, maaklerid, muud siseringi sõbrad, kes arendaja riski maandavad. Ja lõpuks ülejäänud.
Pole nõus Sinu tõlgendusega, coral! Just sellesama Kõrgemäe Aatriumi case najal õnnestus meil tõendada, et valikuvõimalus on suur sõltumata märkest "broneeritud". Arendaja juhid ja maaklerid - mis huvi neil peaks olema? Ainult müüa, mitte kortereid kokku osta.
Kinnisvaraturul toimuv pole muidugi tervemõistuslik, kuid kui reeglid on selliseks kujunenud, siis pole midagi muud teha kui nende järgi mängida. Seega ei tunne ma ennast kuidagi süüdi, et sai poolteist aastat tagasi kah ühte sellisesse auku korter ostetud, kus alles buldooserid müttasid. Tõsi, kui maja valmis oli 1/3 kortereid ikka müümata ja 1 või 2 tükki siiani. Aga pole nagu mõtet sirge seljaga ringi käia, et öelda mina põrsast kotis ei osta, kui allesjäänud "põrsad" on sellised kuhu kunagi päike ei paista, ehitaja poolse siseviimistlusega ja vale suurusega. "Auku ostmine" on samas paraku alati ainus võimalus, kui soovid projektist erinevat planeeringut ja viimistlusmaterjale.
Tradingloom, vaidlen vastu. Just nimelt selle pärast pole ma vaadanud ühtegi "korterit paberil", sest ei ole kindel kas ikka pärast saab samasuguse objekti nagu lubatud (kvaliteet, hind, tähtajad). Kui natuke otsida, siis leiab väga kena planeeringuga, viimistlusega, valguse ja vaatega kortereid. Nõustun juba ette, et hind on neil soolasem. Kuid minu jaoks oluline näha, katsuda, tunda seda enne ostutehingu sõlmimist kaalub kaugelt üles lisaraha. Aga vbla on mul nõudmised madalamad... :)
to privador
mis arvad, kui praegu selline korter osta. Kas oleks võimalik poole aasta pärast samamoodi võita?
mis arvad, kui praegu selline korter osta. Kas oleks võimalik poole aasta pärast samamoodi võita?
"Broneeritud" nippi on ju kasutatud vähemalt kümme aastat ja see ei ole kellelegi mingi uudis.
Velikij:
Arvan, et tean neid probleeme, kuid privas võib suhelda seegipoolest ipiloot@hot.ee
Kunagi ma kah muretsesin nende radikate pärast, kuid pmst. praegu ei näi see probleem mulle suur. Üldkulude maksumuse all pead seal silmas konkreetselt mida? Küte tuleb suur, seda ma tean ja olen sellega ka leppinud. Samas ei usu, et see oluliselt suurem tuleks kui mu praeguses korteris. Isegi ilmselt väheneb sellega võrreldes.
Arvan, et tean neid probleeme, kuid privas võib suhelda seegipoolest ipiloot@hot.ee
Kunagi ma kah muretsesin nende radikate pärast, kuid pmst. praegu ei näi see probleem mulle suur. Üldkulude maksumuse all pead seal silmas konkreetselt mida? Küte tuleb suur, seda ma tean ja olen sellega ka leppinud. Samas ei usu, et see oluliselt suurem tuleks kui mu praeguses korteris. Isegi ilmselt väheneb sellega võrreldes.