Kas TSE aktsiad pole juba nüüd saavutanud oma "6ige väärtuse"?

Ma arvan, et nalja vast hakkab saama siis, kui enne referendumit igasuguseid küsitluste tulemusi kiputakse avaldama. Augusti lõpp ja Septembri algus saab ilmselt olema suhteliselt spekulatiivne aeg. "EI" toob endaga kaasa ilmselt 10-15 languse keskmiselt. Mõelge, kui avaldatakse EMORi uurimus 60/40 EL-i vastu? Sisuliselt nagu oleks 60% tõenäosus kaotada 10-15% ???

"JAH" reaktsiooni positiivsus on ilmselt summutatud sellega, et liidrid (võib-olla v.a. Norma) kauplevad juba praegu tõepoolest oma fundamentaalselt õigustatud tasemete vahetus läheduses.
Igasuguseid negatiivseid arvamusi enne hääletust on olnud ka mujal
Siiski on enam-vähem libedalt JAH tulnud
Miks peaks meil teisiti minema
buy on rumors (liitumine euga) sell on facts (jah s6na) = ????

aga v6ttes lyhikese positsiooni enne referendumit on winwin game:
kui liitume, siis majanduskasvust saame lyhikeseksmineku kaotuse tagasi,
kui eliitu, saame shortimise profitist kaetud mitteliitumise t6ttu saamata jaanud tulud..
Nüüd, kus turg kasvab EU liitumise positiivsest ootusest, arvame me, et ei vajagi Euroopa Liitu. EU:ga liitumine m6jutab igal tasandil. Kui tuleb "ei" peattuvad ja tunnevad ennast ebastabiilselt paljud välisivestorid. Kohe päris kindlasti. Välisinvesteeringute maht suhtes, ennustas ka Ojuland, jääb palju väikemaks. Samuti GDP kasv jääb u. 1% väiksemaks.

Eestil läheb väidetavalt hästi kui vaadata viimase 4-5 aasta statistikat. Tegelikult kukkumise me üleminekuperioodil auku, kust hakkasime 7-8 aastat tagasi välja ronime. Kui vaadata viimase 10-12 aasta statistikat, siis väikdetavalt me oleme kavanud palju vähem kui mitmed Ida-Euroopa riigid. Soovitaks lugeda: http://www.postimees.ee/index.html?number=863&op=lugu&id=108088
Aktsiate hinnarekordid on taas muutunud tavaliseks. MKO, HAE, NRM, SKU on viimasel ajal tugevalt tõusnud. Ei tea kas seda tingib müüjate äraootav EU referendumi tulemus, aga igatahes põhjendusi on raske leida. Võimalik on ka, et mõni "aktsiatõusu" rongist mahajäänud püüab iga hinna eest endale veel sobivat kohta leida. Analüütikud on manitsenud juba ammu, et aktsiad on kas siis õiglaselt või ülehinatud.
Eesti aktsiaid ostavad üles nn.baltikumifondid, kus suur osa välisinvestoritel. Eks fondijuhid vaatavad juba järgmisse aastasse ja selles valguses pole eeldatavatel P/E tasemetel häda midagi.
Vaadates Eesti aktsiate tõusu võib isegi "JAH" sõna tuua turule kasumivõtjaid. Lühiajaline korrektsioon pole minu arvates võimatu. Huvitav kas septembrikuu ajalooline mõju jätkub.
Praegust kiiret tõusu jälgides olen valmis kihla vedama, et "JAH" toob korrektsiooni. (eeldusel, et juba enne 14-ndat suuremat korrektsiooni ei tule). Ainus küsimus on kui pikk ja sügav see korrektsioon tuleb. Mina isiklikult arvan, et väga sügav korrektsioon ei tule (igasugused fondid üritavad madamatelt tasemetelt kindlasti osta) aga samas, ei usu, et aasta pärast ka kõrgematel tasemetel ollakse.
Mis TVB'l toimub? TALSE -1.68% juba!
Kas TVB lehel olev reklaam "MÜÜ EESTIT!" hakkab oma mõju avaldama või hakkas oodatud korrektsioon juba pihta jõudamata isegi EL hääletust ära oodata?
Selge on, et väikeinvestorid on ehk juba raha sisse pannud, aga turgu liigutavad ikka suuremad fondid. Huvitav, kas kusagil selliseid fondijuhte ka on, kes võivad osta (ostavad) alles siis, kui Jah on ära öeldud. Et mingi selline poliitika, et väljaspoole EL-i ei investeeri ja kui palju selline võimalik käitumine mõjutada võib ning kas ta hakkab mõjuma kohe peale liitumist.

Kas keegi oskab prognoosida (või pakub välja) kui pikka aega võiks käesolev langus kesta. Kas tuleb lisaks veel kinnisvara hinna tõusu peatumine.
KAS keegi oskab arvata, prognoosida?! mina arvan, et nüüd kukub kohe 2 aastat järjest, ilma ühegi tõusupäevata
ja äripäev kirjutab:bin Ladeni videopöördumine ajendas kasumit võtma.