Olen natuke isiklik.Mind pole kunagi huvitanud
uudised ega aktsia perspektiiv vaid see,kuidas kõige lollikindlamalt ja sealjuures tõhusalt aktsiatega raha teha.Igal juhul pole mõtet liiga pikalt oma positsiooni hoida.Oli küll Nasdaqi
imeaeg ja Eesti börsi imeaeg,kuid need,
kes usuvad lõputut taastumist ja edasi põrutamist saavad lõpuks ikka tünga.Mille poolest siis on
pikk positsioon parem kui pidev nülgimine?
Kes on nii kõva ärimees,et ei suvatse oma aega
nn.daytradinguga raisata,sest teenib oma äriga rohkem kui aksiatega?ta vist ei oska lihtsalt
aktsiatega mängida ja võiks mitte suhtuda daytrderitesse-spekulantidesse
üleolevalt vaid unustada aktsiad ja minna mängida
golfi ja surfata ja arvata ,et ta ongi .........
Spets. Ma ei suhtu sugugi üleolevalt ja tunnistan ausalt, et ei oska lühiajaliselt raha teha. Igal ühel on oma stiil ja võimalused. Mul ei ole daytraderite vastu midagi. Mõni aga arvab, et ainult MSFT, ORCL ja CSCO on ainsad kasulikud investeeringud, mina seda ka ei arvaks. Need aga määratlevad NASDAQ'i liikumise suuna. Vihje sinule. Esmaspäeval võib mu HCOM'iga mäng peale hakata. Sain just RealStocks.com 'i soovitusmaili, mille täpse sisu postitasin SI HCOM'i threadi.
Veiko
Veiko
Veiko.Üleoleva ja halvustavana pidasin silmas
teema algatajat,herr GGd.
teema algatajat,herr GGd.
Kallin vaeseke saigi Luige käest kinga. Ei tea, kuidas ta trading edeneb. Kui ta NOK ja SNRA tegi, siis tunnen kaasa.
Päris huvitav oleks teada, mida loo peategelane ise asjast arvab? Graafik, vast küsid järele ja publitseerid tema kommentaari ka!
Küllap Kallin kommenteerib kui ta tahab, võin vaid öelda, et ta külastab endiselt regulaarselt seda foorumit.
Kas seekord ei läinud me selle teemaga natuke liiga kaugele?
Kui K kaotas töökoha, siis peaks meil olema piinlik norida tema kallal.
Kui oli tahtmist daytradingut arutada, siis miks see isiklikult seoti K nimega ?
Liiga isiklik... ebamugav tunne...
kas kadedus, või üleolev tunne või mis (ülbus?) lõi liiga tugevalt välja?
Kui K kaotas töökoha, siis peaks meil olema piinlik norida tema kallal.
Kui oli tahtmist daytradingut arutada, siis miks see isiklikult seoti K nimega ?
Liiga isiklik... ebamugav tunne...
kas kadedus, või üleolev tunne või mis (ülbus?) lõi liiga tugevalt välja?
Daytraderite diskrimineerimine igal sammul.....
õige, kaua peab seda veel taluma?
Luua tuleb Daytraderite rinne kuhu võivad astuda vaid parimad.
Kes ei ole Daytrader see ei ole inimene !
Mittedaytrderid tuleb sulgeda töölaagritesse.
:)
Luua tuleb Daytraderite rinne kuhu võivad astuda vaid parimad.
Kes ei ole Daytrader see ei ole inimene !
Mittedaytrderid tuleb sulgeda töölaagritesse.
:)
vastu võetud mõnehäälselt.
No nii, esimene ohumärk ongi käes! Daytraderid on agressiivseteks muutunud ;)
Kõigepealt loevad neutraalsest kirjutisest välja, et neid halvustatakse ja siis hakkavad ise teisi töölaagritesse sulgema. Kas need pole depressiivse käitumise tunnused - jälitamismaania ja agressiivsus.
SPETS, loe mu lugu veelkord läbi ja ütle, millega ma daytradereid mõnitasin või halvustasin. Kui suitsetajale või liigsööjale soovitatakse tema tervise huvides hakata viljelema tervislikumaid eluviise, kas see on siis nende mõnitamine ja halvustamine.
Ega ma ei väidagi, et erandeid ei võiks olla. Väitis ju Churchillgi, et tema pikaealisuse saladus on no sports ja priske sigar. Eks või ka daytraderite hulgas olla tõelisi kõvanärve, kes kaua selle ameti peal vastu peavad.
BTW, äkki oskab keegi kommenteerida, millise koefitsendiga hindavad kindlustusfirmad riski, kui nad daytraderitega elukindlustuslepinguid sõlmivad?
Kõigepealt loevad neutraalsest kirjutisest välja, et neid halvustatakse ja siis hakkavad ise teisi töölaagritesse sulgema. Kas need pole depressiivse käitumise tunnused - jälitamismaania ja agressiivsus.
SPETS, loe mu lugu veelkord läbi ja ütle, millega ma daytradereid mõnitasin või halvustasin. Kui suitsetajale või liigsööjale soovitatakse tema tervise huvides hakata viljelema tervislikumaid eluviise, kas see on siis nende mõnitamine ja halvustamine.
Ega ma ei väidagi, et erandeid ei võiks olla. Väitis ju Churchillgi, et tema pikaealisuse saladus on no sports ja priske sigar. Eks või ka daytraderite hulgas olla tõelisi kõvanärve, kes kaua selle ameti peal vastu peavad.
BTW, äkki oskab keegi kommenteerida, millise koefitsendiga hindavad kindlustusfirmad riski, kui nad daytraderitega elukindlustuslepinguid sõlmivad?
Ega siin keegi ei ülbitse ega parasta. Lihtsalt Surgeon General Warns: day-trading can be dangerous to your health and wealth. Seda tuleb teada ja arvestada.
Luigest saan ka aru: töö ajal muud asjad, bandwidth ka läheb nahka...
Samas - leidku inimesele sobivam töö!
Luigest saan ka aru: töö ajal muud asjad, bandwidth ka läheb nahka...
Samas - leidku inimesele sobivam töö!
Kui saan 100 milli kokku ei viitsi isegi
dd tegeleda ja oma aega peaasjalikult monitori taga kulutada,kuid elu tahab elamist ja 100 milli
kokku ajamist.
GG.kaitsen ennast alati sellelt
positsioonilt kus olen,ei midagi isiklikku.
dd tegeleda ja oma aega peaasjalikult monitori taga kulutada,kuid elu tahab elamist ja 100 milli
kokku ajamist.
GG.kaitsen ennast alati sellelt
positsioonilt kus olen,ei midagi isiklikku.
See mulle juba meeldib.
Varsti teenib MK aastas rohkem kui EE.
Näiteid pole vaja kaugelt otsida.
Varsti teenib MK aastas rohkem kui EE.
Näiteid pole vaja kaugelt otsida.
Selle koha pealt küsiks pika ja muu positsiooni
pidajatelt kui suures miinuses nad olid NASDAQi 4 aprilli -600 vabalanguses.Sobib % .
Ise olin mustemal hetkel nullis,sest eelnev kasum oli hetkeks võrdne jooksva miinusega.Raha oli mängus alla 40 prossa.
Kas keegi teenis sel päeval ka märksa rohkem tavalisest keskmisest?Arvan ,et enamus oli õnnelik
kui nulligi sai.
pidajatelt kui suures miinuses nad olid NASDAQi 4 aprilli -600 vabalanguses.Sobib % .
Ise olin mustemal hetkel nullis,sest eelnev kasum oli hetkeks võrdne jooksva miinusega.Raha oli mängus alla 40 prossa.
Kas keegi teenis sel päeval ka märksa rohkem tavalisest keskmisest?Arvan ,et enamus oli õnnelik
kui nulligi sai.
Üks mu tuttav keegi Elder on võrrelnud daytrading´ut arvutimängudega. Tavalist invetseerimist võib vaadelda, kui mängu alustamist esimesest tasemelt. siis daytrading on mingi 9 või 10´s tase. tavaliselt inimesed ei alustada mängimist sellistelt tasemetelt, selleks on vaja oskusi....
Samas arvan isiklikult, et siiski oleneb kõik isiksusest. Kõigile inimestele ei sobi pikajaline investeerimine ning mõned ei suuda taluda intraday pinget...
Samas arvan isiklikult, et siiski oleneb kõik isiksusest. Kõigile inimestele ei sobi pikajaline investeerimine ning mõned ei suuda taluda intraday pinget...
Arvan, et kõik on personaalne. Üldistused a la "daytraderid on lollid" on jama. On väga häid daytradereid ja väga häid pikaajalisi investoreid. Ja ka halbu.
Kahtlemata nõuab daytrading rohkem energiat ja pole praktilselt võimalik põhitöö kõrvalt. Samas, ei saa nõustuda väitega, et daytrading nõuab suuremaid oskusi.
Ja veel - kas peale daytradingu on ainus võimalus pikaajaliste positsioonide võtmine? Mulle endale väga hingelähedane value investing e. kui midagi on "out of value" turul, siis reageerid vastavalt lühikese või pika positsiooniga. Ja oled kas lühi- või pikaajaliselt.
Kahtlemata nõuab daytrading rohkem energiat ja pole praktilselt võimalik põhitöö kõrvalt. Samas, ei saa nõustuda väitega, et daytrading nõuab suuremaid oskusi.
Ja veel - kas peale daytradingu on ainus võimalus pikaajaliste positsioonide võtmine? Mulle endale väga hingelähedane value investing e. kui midagi on "out of value" turul, siis reageerid vastavalt lühikese või pika positsiooniga. Ja oled kas lühi- või pikaajaliselt.
beast, sul on õigus.
Võimalusi turul tegutsemiseks on palju. Daytrading on vaid üks nendest. Ilmselt on see hea teema mida on hea arutada. Ja arutajad on enamasti mittedaytraderid.
Ega mina ise ka tegelikult Daytrader ei ole.
Mis aga pole õige on enda arvumuse peale surumine ja teiste teguviisi (näiteks daytradingut) halvaks pidamine.
Tehku igaüks mida tahab ja austagu ka teiste tegevust.
Mis muidugi ei tähenda et ei võiks enda seisukohti kaitsta ja enda tegevust tutvustada.
Selles mõttes on Gorilla enda strateegiat hästi propageerinud. Usun et sellest on kasu kõigile - ka neile kes seda ise otseselt võib-olla kunagi ei kasuta.
Ka teised võiksid enda tegevust turul laiemalt tutvustada.
Võimalusi turul tegutsemiseks on palju. Daytrading on vaid üks nendest. Ilmselt on see hea teema mida on hea arutada. Ja arutajad on enamasti mittedaytraderid.
Ega mina ise ka tegelikult Daytrader ei ole.
Mis aga pole õige on enda arvumuse peale surumine ja teiste teguviisi (näiteks daytradingut) halvaks pidamine.
Tehku igaüks mida tahab ja austagu ka teiste tegevust.
Mis muidugi ei tähenda et ei võiks enda seisukohti kaitsta ja enda tegevust tutvustada.
Selles mõttes on Gorilla enda strateegiat hästi propageerinud. Usun et sellest on kasu kõigile - ka neile kes seda ise otseselt võib-olla kunagi ei kasuta.
Ka teised võiksid enda tegevust turul laiemalt tutvustada.
beast/ei muidugi ei nõua oskusi :)
kui järgida tava-eestlase investeerimisloogikat ja oskusi. Kohe, kui asi läheb hapuks, nimetatakse investeering pikaajaliseks.
üldine küsimus invetseerimise puhul, aga eelkõige daytradingu puhul, seisneb money management´st, kui seal on kõik korras siis pole vahet mingit.
kui järgida tava-eestlase investeerimisloogikat ja oskusi. Kohe, kui asi läheb hapuks, nimetatakse investeering pikaajaliseks.
üldine küsimus invetseerimise puhul, aga eelkõige daytradingu puhul, seisneb money management´st, kui seal on kõik korras siis pole vahet mingit.
to viies: loe üle. Kirjutasin "Ei nõua SUUREMAID oskusi". Kõrgel tasemel investeerimine aga NÕUAB suuri oskusi. On viletsaid investeerijaid igat tüüpi investeerijate hulgas. Daytrading ei ole maagiline kiire tee rikkuse juurde. Kuid müts maha nende ees kes seda nii hästi valdavad, et meeldiv tootlus tagada.