Küsimus ei ole pigem isiklikus kasus kui just selles et nii mõnigi teatud firma EI saaks teha pakkumist sest kes pärast jõuab seda häda ja nuhtlust taluda. Riigihangete suhteliselt kinnine teema pole jah teps mitte firmadele kasumluse tootmises vaid siiski korraliku arvutipargi soetamine mis tekitaks kõige vähem peavalu.
nimelt kui ma läheksin kohe praegu ordisse või kartulisalongi, siis kas kuttidelt võtaks põhja alt ära kui pakuksin neile üüratu hunniku juppe turuhinnast 40% odavamalt!!!
tin: aga siiski suunatakse hanked ühte väravasse, ma saan küll aru,et keegi et taha K-salongi või ordit aga korralikele tootajate (IBM, Fujitsu-Siemens, HP jne) võiks küll võimaluse anda. Tavaliselt siiski on nii,et PKD on tehtud konkreetselt ühe tootja konkreetse mudeli põhjal.
On ka koostatud hankeid niimodi et pakkuda saaks ainult brandi masinaid. kuid siiski HP,IBM ja muud brandi arvutid ei ole hinnas konkurentsivõimelised, seega mis jrägi jääb ?
Ordi, ja Microlink.
Ordi, ja Microlink.
Irv. Omal ajal oli see üks suur tsirkus kuidas komisjoni esimees alati kiunus "Ärme ikka seda Pennu pakkumist veel kõrvale lükka". Ei usu et asi nüüd radikaalselt muutunud on. Natuke on parem ning natuke on õpitud paremini peitma otsi.
eelmine aasta usast tulles oli Delli arvutile uut adapterit vaja. Dellis pärnu mnt. pakuti hinnaks 1500 krooni. Ütlesin kohe, et pole nõus ja tellin netist. Sellepeale oli müüa ilma kellegagi konsulteerimata nõus hinna laksma 800 krooni peale. Selle oli küll kõva marginaal, sest kaheldav on, et see müüdi alla omahinna.
digi kaamerad on minu arust meil pea samas hinnas, mis usas. Kindlasti saab sealt odavamalt kui oled kohapeal ja on aega otsida, muidu on vahe väga väikeseks läinud.
digi kaamerad on minu arust meil pea samas hinnas, mis usas. Kindlasti saab sealt odavamalt kui oled kohapeal ja on aega otsida, muidu on vahe väga väikeseks läinud.
surfnet, sa ei saa väga hästi võrrelda nišikauba marginaali (Delli spetsiifiline adapter) laiatarbe massikaubaga (noname või pea-noname mälud, hiired, korpused jne). Kui on valida ainult, kas osta kaup x või mitte osta, siis loomulikult on taolises monopoolses olukorras marginaal müstiline (mikroökonoomika algkursus).