to: Kristjan
Ma arvan et te räägite praegu üksteisest natuke mööda. Probleem ei ole vist mitte mõistete teadmises vaid keelebarjääris. Vt. nt. arusaamatus teemal "aktsiaindeks" vs "indeksaktsia" 09/03/05 23:18.
Tere! Olen ka küllaltki algaja investor ja olen siin vaikselt LHV lehelt natuke infot kogunud. Mul tekkis selline küsimus, et mis vahe on indeksiaktsial ja indeksifondil? Olen nagu mõlemaid termineid siin lehel näinud...
Samas leidsin ka kuskilt et indeksiaktsia käitumist on võimalik suht lihtsalt prognoosida, nagu aktsialgi...kas siis nende graafikuid värskendatakse siis iga päev? Investeerimisfondide graafikuid uuendatakse vist kord kuus, neile nagu tehnilist analüüsi siis teha ei saa vist kui just ise iga päev graafikut ei koosta?
Kumbad on muidu lühemas perspektiivis tulusamad-kas indeksiaksiad või aktsiafondid?
Samas leidsin ka kuskilt et indeksiaktsia käitumist on võimalik suht lihtsalt prognoosida, nagu aktsialgi...kas siis nende graafikuid värskendatakse siis iga päev? Investeerimisfondide graafikuid uuendatakse vist kord kuus, neile nagu tehnilist analüüsi siis teha ei saa vist kui just ise iga päev graafikut ei koosta?
Kumbad on muidu lühemas perspektiivis tulusamad-kas indeksiaksiad või aktsiafondid?