To: piff
Miks aasta target? Sa kirjuta/tekita selline AI liides mis sinu eest konkreetseid häid börsitehinguid teeks, et sa ise ei peaks selle tegevuse juures stressi all kannatama.
mälu järgi pakun, et leedukad peaksid pensionisüsteemist väljumise puhul rahad saama aprilli alguses - ehk ronimisaega jagub veel küllaga …
jõuab enne veel äragi väsida ![]()
Ma ei kannata )))
See “õiglane väärtus” on täielik BS.
Swedbank pidas juba 2023 Ignitise õiglaseks hinnaks 33 € aktsia kohta. Enlighti varasemaid prognoose kohe ei leidnud aga kui mälu ei peta, siis on ka nemad juba mitu aastat Ignitise “õiglaseks hinnaks” 30 € kanti pakkunud.
Ca 4% dividendimäär Balti turul ei ole atraktiivne.
Ignitise puhul ei tasu ka ära unustada sotsialistlikku Leedut, kus “liiga suure” kasumi tekkimisel ajab riik käe pikale ja võtab osa erakordse maksuga endale.
ilmselt see 30 eurone hind oli sealt meeles…
Kõrged elektrihinnad on ehk Ignitisele kasulikumad kui nad olid Enefit Greenile.
Pole see Leedu veel kõige hullem , Norrakad võtavad veel jõhkramalt, nafta firmadelt ca 80%. Loed, kasum 1,3 miljardit, puhas peale makse 300 miljonit. Nende loogika, et maa seest tulev vara rahva oma, leedukad äkki mõtlevad sama moodi, päike, tuul kõik need meie rahva vara ![]()
Aga Leedu riik omabki ju 74,99% Ignitise aktsiatest.
Et õigem on stiilis a la Trump, et kõik maailmas kuulub USA-le? Sellessuhtes on see ju tõsi, et kui riik ja selle vara omanik on selle riigi rahvas, siis suurima koore riisub see rahvas. Ega kõik pole pärisorjad nagu eestlased igal tasandil soovivad olla ![]()
Sa oled siis täielikult läbikülmunud vend kui pead hakkama aktsiaid müüma langeval turul ja pole ühtegi stressitunnet. Või pole sul lihtsalt langeval turul aktsiate müümise kogemust?
ma rääkisin maksu määrast ![]()
Me jõume lõpuks poliitikute kihini. Kes teevad otsuseid.
Näita oma arvutuskäik ka ära, et kuidas sa said dividendimääraks 4%
Aastase dividendi jagad aktsia hinnaga ja korrutad 100%ga ja saadki tootluse protsendi.
Numbrid ka - 1,326€ jagatud 33€ ja korrutatud 100% ongi 4%.
Ja mis mõtet on ette vinguda div tootlusest siis kui hind on pea poole rohkem kui hetkel? Hetkel on dividenditootlus 6% kandis, kommenteeri parem seda taset.
Ainus kes siin vingub, oled sina. Ma kommenteerin täpselt seda, mida ise tahan.
Kui sa aru ei saanud, siis oli jutt aktsia õiglase hinna üle ja ma kirjutasingi, et minu arvates on need sihid liiga kõrged. Nende hindade puhul poleks dividenditootlus enam atraktiivne.
Dividend võib ka kasvada ja Ignitise väljamakse nende enda dividendipoliitika kohaselt peakski olema käesoleval aastal €1,39 mitte sinu pakutud €1,326. 4,4% yield kombinatsioonis jätkuva kasvu ja mitteülejõukäiva payout ratioga võib ka täiesti ok tase olla. Eks sõltub alternatiividest muidugi. Muretseks selle pärast siis kui hind 30 peale peaks jõudma, sinna on 30% maad veel.
Dividend võib ka väheneda. Pole ühtegi garantiid, et see jätkab kasvamist.
Veelkord - mina ei muretsegi selle pärast, et hind 30 peale võiks tõusta, kommenteerisin hinnasihte. Kui tõuseb, siis palju õnne kõigile, kes on soodsamalt sisenenud.
Võta rahulikult. Leedu buumib nagu homset poleks😀 juba paar aastat koos Poolaga ning see on alles algus. Kuna olen ise viimase kümnendi olnud tugevalt nendega seotud, siis see iha ja nälg, mis neid käivitab on päris muljetavaldav. Poolal on vaja “fritsud” paika panna ja Leedukatel meid. Loomulikult on neil mõlemal tohutu hierarhia ja vertikaalne juhtimine aga see tundub veel töötavat, kuigi ka selles on viimased aastad tunda muutusi. Pole erilist bananat ja nimbyt … on tahe saada rikkaks no mather what. See viimane loomulikult on meile kui börsilt otsivatele prügikaladele oht, kuid 4-5 positsiooni on suht bulletproof ja Ignitis nende hulgas.
Ma ei ütle, et Ignitis oleks halb. Kaugeltki mitte. Konservatiivsema ja stabiilsemat tootlust ootava investori jaoks hea aktsia.
Aga enne suurt erutust mine vaata aktsia hinnagraafikuid. Ignitis jõudis äsja oma 5 aasta taguse ipo hinna tasemeni.
Samal ajal on SP500 teinud 5 aastaga 85%.
Teie see haipimine lähtub puhtalt sellest, et olete ise sees ja unistate aktsia hinnatõusust. Iga ls kiidab oma v*u.