Igakuiselt 1000€ börsile

ttrust, ilmselt said minust valesti aru. Väljendasin end veidi arusaamalt ka...
Ma mõtlen seda, et kuidas võrrelda eelmisi aastaid nii, et ma näeksin palju oli SPY dividend aastal 2015 ja palju oli see NOBLil. Siis aastal 2014 jne...
MAX graafikut oskan isegi vaadata aga sealt ma seda infot ju kuidagi välja ei loe?
Svennu21, võtad lingi https://finance.yahoo.com/quote/NOBL/?p=NOBL ; Full screen; Max; (+)comparison; lisad sinna juurde SPY; ja ongi olemas!
No iga kuu 1k panka siis pmst 25 aastaga laod sinna 300k sisse, mis on juba iseeenesest remarkable summa.

Kuigi 25 aastat tagasi omas meie maal 30k kordades suuremat ostujõudu kui 300k praegu.
svennu21, sa sisse ka vaatasid, mille järgi ühte või teise indeksisse ettevõtteid valitakse? Huupi ainult graafiku pealt valida pole ka päris õige, kui me räägime pikaajalisest panustamisest...
ttrust, sorry aga no ei oska vaadata Sinu õpetuse järgi mitu % dividendi maksis SPY aastal 2014 vs NOBL aastal 2014. Ja siis 2015 aastal. Selle järgi näen hinnaliikumisi aga aastas väljamakstud dividendi % jääb minu silme eest peitu...

Tin, just Sinu viimase lause tõttu tundubki tark paigutada raha kuhugi, kus see säilitaks oma ostujõu, olenemata möödaläinud aastatest.

jnt, ikka vaatan sisse... palja graafiku järgi midagi valida tundub minu meelest oluliselt keerulisem, kui selle järgi, millest see asi koosneb. NOBL on ca 50 dividendi maksjat, kes S&P500 hulka kuuluvad ja kes on järk-järgult oma dividende suurendanud. SPY peaksid olema kõik need ca 500 ettevõtet? Parandage mind, kui ma eksin.