ICONFIT börsile

ca 2,7 senti osaku kohta, kui ma ei eksi.
0,27 EUR per osak.
0,027 *
See on juba Baltikast ka kõvem tase (üle kahe aasta kippus investoritelt dividendi küsima), kus raha tõsteti, et siis lõpuks dividendi maksta.
Ei saagi aru, kas nad on kasvuettevõte või oma kasvu tipu saavutanud?
Just oli raha puudu, pidi kaasama, ja nüüd juba on üle! Kergelt kummastav.
Kas varem on mõni ettevõte läbi Funderbeami dividende maksnud? Vähemalt saavad investorid ja Funderbeam kogemuse võrra rikkamaks.
"muttaja"
Kas varem on mõni ettevõte läbi Funderbeami dividende maksnud? Vähemalt saavad investorid ja Funderbeam kogemuse võrra rikkamaks.

On ikka. Mõned Horvaatia firmad näiteks, Apsolon kindlasti, vist ka Medvedgradi õlletehas.
Olles ise juhtinvestor, siis see oli minu poolt veidi "pushitud" idee, et luua algusest peale track dividendist. Eesmärk on seda ka igal aastal kasvatada. Raha taha ettevõtte areng hetkel ei jää.
"Investor"
Olles ise juhtinvestor, siis see oli minu poolt veidi "pushitud" idee, et luua algusest peale track dividendist. Eesmärk on seda ka igal aastal kasvatada. Raha taha ettevõtte areng hetkel ei jää.

Väga segased signaalid. Milleks peaks kasvuettevõte maksma igal aastal kasvavat dividendi?
Et
"TauriA"
"Investor"

Väga segased signaalid. Milleks peaks kasvuettevõte maksma igal aastal kasvavat dividendi?

Tsiteerin nende IPO lehelt:
"Exit
ICONFIT is not actively looking for a quick exit and is focusing on company growth. Our shares will be tradeable on the Funderbeam platform and we also aim to pay annual dividends depending on cash flow possibilities. Our aim is to become a prominent brand in the Baltics and Scandinavia that maintains profitability and is capable of generating returns to the company’s stakeholders.

ICONFIT has been profitable since 2017, with over 80% revenue growth every year. With profitable growth and 2020 sales revenue of 1.041M€, we have proven our business model in Estonia. We believe that it is now time to expand our efforts to nearby export markets.

Ehk siis algusest peale oli investoritele lubatud dividendi JA kasvu. Ma pigem loeksin seda kvaliteedimärgiks kui ettevõte ärimudel kannab selle välja. Liiga kiire laienemine on minu meelest juba päris mitmele FB ettevõttele saatuslikuks saanud või saamas.
Jah, ma olen lugenud nende term sheeti ja korduvalt ka Investeerimisraadios nahutanud Funderisse raha kaasama tulevaid ettevõtteid, kes kohe on nõus dividendi maksma - (kiire)kasvuettevõtted ei peaks dividendi üldse maksma ja kogu raha suunama tagasi arengusse. Ma küsingi, et miks Te üldse läksite välja selle ideega, et kasvuettevõte peaks maksma dividendi?
Nagu ütleb Buffett, siis igale ettevõttele võiks tekkida aktsionäride grupp, kes on selle ettevõtte kapitalijagamise jms poliitikaga rahul. LHV näiteks maksab dividendi, COOP ei maksa. Iconfit maksab, Tanker ei maksnud ;) Igale oma. Oluline on, et ettevõte seda plaani kommunikeerib ja oma lubadusi täidab.
Minu jaoks on dividendi maksmine nii suhtumise küsimus kui ka distsiplineeriv nähtus. Muidugi on erandid tehnoloogia startupid ja hüperkasvu tegevad ettevõtted, kuid Iconfit sinna kahjuks ei kvalifitseeru.