HP aktsia

Kas Hansa (tõusu) "tervis" on nüüd piisavalt hea, et tõusule panustada?
sama põhjus mis alvaril.
huvitav kas paneb läbi 20EUR taseme?
Investeerimispank Suprema tõstis eile Hansapanga aktsia hinnasihi 17,30 eurolt 24 euroni (376 kroonini).

Vana hinnasiht oli Supremal Hansapanga aktsiale antud käesoleva aasta märtsis.

Ühes hinnasihi tõstmisega kerkis ka aktsiale antud soovitus “akumuleeri” pealt “osta” peale.

Sektori riskitaset peab investeerimispank keskmiseks ja potentsiaali heaks.

Diskonteeritud rahavoogude mudeli ja sektori võrdlusbaasil peaks investeerimispanga analüüsi kohaselt olema Hansapanga õiglane hind 376 kroonil ehk praegusest 308 kroonisest hinnasihist 22% kõrgemal.

Investeerimispank rõhutab Hansapanga kõrget ROE (omakapitali tootlikust) ja jätkusuutliku kasvu võrrelduna teiste Kesk- ja Ida Euroopa pankadega.

Suprema prognoosib, et 2003. aasta majandustulemuste eest maksab pank dividende 8 krooni aktsia kohta.

Mõjub positiivselt
:)))
Viimaste päevade käivet vaadates ootaksin siiski vähemalt lühiajalist tagasilööki.

Viimase 5 päeva tõusu jooksul on aktsiasse paigutatud 17,5M EUR

Aktsia ajaloos on ainult 1 tõusuperiood, kus aktsiasse niivõrd lühikese aja jooksul nii suur summa on paigutatud, kõigi muude varasemate tõusude ajal toimunu ei küündi käibelt isegi ligidale mitte.

Periood, millest räägin eelnes 14. septembrile ehk siis euroreferendumile ja tipnes kõigi aegade kõrgeima hinnaga 22.45 EUR. Mis edasi sai võib igaüks aktsia graafikult vaadata, :)

Mina usun, et ostjate rahakott ei ole põhjatu ja vaikusperiood ostupoolel toob kaasa korrektsiooni.

Natuke pikemas perspektiivis ei tundu 376 krooni aga sugugi ebareaalne.

Ma ei saa aru:
Indrek Neivelt ennustab Eesti majandusele raskeid aegu (tänased lehed). See peaks ju ka panga aktsia hinna kasvu küsitavaks tegema?
MSM, Londonis, Helsingis ja Stockholmis ei loeta neid lehti, :)
To: Henno Viires
Natuke pikemas perspektiivis ei tundu 376 krooni aga sugugi ebareaalne.
Kas oskad öelda kui pikk ajavahemik on natuke pikemas perspektiivis?
Vaatan siin novembri börsiliikmete käibeid ja tekib küsimus, et ega Sup pole tehingumahtudelt Hansast möödunud?

Hansapank automaatselt sobitatud käive 52,07%
Hansapank määratud vastaspoolega käive 23,88%

Suprema Securities automaatselt sobitatud käive 38,58%
Suprema Securities määratud vastaspoolega käive 70,35%
enz, nii ongi, Suprema rebis tegelt ette juba septembris

urvat, pidasin silmas 2004 aasta lõppu, niipalju kui mina aru saan diskonteeris ka Suprema oma õiglase hinna arvutamisel sisse järgmiselt aastalt oodatavad rahavood, vastasel juhul oleks ju täiesti arusaamatu kuidas saadi hinnasiht märtsis kehtinud 17.30 EUR hinnasiht 24 EUR juurde tõsta

välisinvestorite rahakoti toel ei ole võimatu käesolevale hinnatasemele tõus ka juba maikuuks, käesolevalt aastalt ma ligi 20% hinnatõusu siiski ei ootaks
Jätkan mitteteemakohast juttu:
Rain Lõhmus olevat täna Hommikutelevisioonis öelnud, et selle impordi ja ekspordi vahe kasvuga on kõik OK, see tähendab, et hästi??!!
Ma hommikuti telerit ei vaata ja kuulsin juttu "naist" käest. :-)
Võibla keegi kordaks seda mõtet, mis ta ütles? Kas see oli nagu vastukaaluks Neivelti mõtteavaldustele?
oodatud põrge langustrendilt on juba toimunud,kuid millisel tasemel võiks peatuda?

Lähiajaloost leiab veel 3 sama järsku tõusu, kõigile neile järgnes ka sama järsk langus alguspunkti tagasi.

Moodustunud (moodustumas) on allasuunas hinnakoridor. Spekuleerimiseks on aga viimane aega HP's ülihea olnud.
Aga näe mitte ei taha veel allapoole ronima hakata.
langus tuleb ikka siis kui seda kõige vähem oodatakse, :)

ja mida kõrgemale ronib seda rohkem on langusruumi, :)

kõigi aegade tipuni on aktsial minna 7,9% ja Suprema hiljutise uue hinnasihini 24 EUR 15%

samas praeguse tõusu jalamile on 12,5% maad

seega riski ja tulu suhe just kõige julgustavam ei ole

punkti kus tõus peatub on suht raske prognoosida, aga sellele järgnevas kiires koledas languses ca 10% või rohkem olen veendunud
Lisaksin veel börsi kuldreegli - kõik, mis läheb üles, tuleb ka alla!
Alvar, kust sa seda lugesid? Kas saab veel minu elu ajal ka 100 krooniga osta?
fire

spekuleerimiseks on tõesti hea aeg olnud Hansas, :)

minu hinnangu kohaselt on enamik väikeinvestoritest spekulante Hansa viimaste liikumiste ajal peksa saanud