Hind või kvaliteet (a la K-Arvutisalong)?

Mitte küll kõige värskem teema, kuid mõtteainet siiski - K-Arvutisalong siseneb fototurule. Kaameraid müüsid nad juba varem, kuid nüüd nad hakkavad ka pilte ilmutama ja seda vaid 1.5 krooni eest per pilt (seni ikka 3-4 eek vist maksis).

Mina pean ilmselt fotode kvaliteeti liiga oluliseks, et nende juurde minna, kuid päris palju “jõulud-ja-jaanipäev-ühe-filmi-peale” kliente rändab ilmselt nende juurde.

Kuid miks teema üles võtsin - mulle tundub, et eestlased on vaikselt üha rohkem hakanud kvaliteeti väärtustama ja pigem on vähem valitud asju ainult hinna järgi. Kuid K-Arvutisalong võib vähemalt fotonduses selle trendi selgelt pea peale pöörata. Mis arvate?

Kas oled järgi proovinud, et kvaliteedis kahtled? Mina näen asja hoopis teises valguses. Arvan, et hind ei tulene mitte vähemkvaliteetsetest seadmetest ja tööjõust vaid pigem muust. Kontorid ja tööjõud on nagunii K-Arvutisalongil käepärast ja nende kulud kaetakse nii või naa praegusest tegevusest. Fototeenus nende püsikulu ei suurenda vaid pigem kasutatakse olemasolevaid ressursse optimaalsemalt.
Teema on ju Ryanair'i teema analoog.
Kvaliteetfotofirmad vs odavfotofirmad.

Tähelepanek: võrreldes Ryanairiga tundub Kristjan seekord teisel pool rindejoont olevat.
fotograafias olen võhik ,aga kas mitte osad ei tahagi töötlemata pilte või siis digipildid töödeldakse ise enne kui paberile tahetakse ?
Neile ju laborandita (K)salong sobiks.

Väga hea, et K-Arvutisalong fototarvete turule tuli. Pildistan üsna aktiivselt ja kahjuks ei anna "kvaliteetlaborid" lisaväärtust. Nt. Narva maantee FUJI labor kus mul meeldib käia lõikab tihti pildi alumise ääre ära.
Kuigi järjekord pidavat olema suur tahan võimalikult vara filmid prooviks sisse viia. Kliendile on see kindlasti kasuks ja see, et mõni ahne fotopood selle pärast kinni pannakse mind ei koti.

Heh, üldine trend juba viimased kümme aastat - SITT ruulib. Iga jorss tahab kõike saada ( põhiline inimõigus ju), nüüd kohe ( ehk siis hästi odavalt) ja nagu päris ( nagu rikastel juba on ).

Ja nii tööstus/teenindus vastabki karjele - sitta, odavalt ja palju - mass rahuldet.

Töötab ka riigisfääris. Kui mingid Pärnu tüübid kunagi protestisid, et seda odavaimat, aga SITTA ehitusfirmat nad enam ei taha, sest eelmise riigihankega ehitet oli odav, aga SITT, siis andis kohus ja riik õiguse sellesamale SITALE firmale, veelkord SITALT ja odavalt ehitada. SITT ruulib.
Miks arvate, et odav on kohe kindlasti SITT? Arvutage ise kui palju pilte peab tegema, et ainuüksi "kvaliteetlabori" pisikese rendipinna üüri maksta?
Testitud samu enda töödeldud digifoto faile K-salongis, Photopointis ja Maksifotos. Enne kasutasin Maksifotot, nüüd K-salongi. Vaid suuremate formaatide puhul pöördun veel "kvaliteetlaborite" poole, sest K neid ei tee.
Tõekspidamine ODAV=MITTEKVALITEETNE ei pea ALATI paika, kuid siiski SAGELI!
SITT pole alati mitte toode, vaid protsess. Säästumarketi tooted pole sitt, Säästumarket ise on SITT. SITT on sealt osta, SITASTES kastides sobrada, terveid juur- ja puuvilju mädenenud SITA seest õngitseda. Võib juhtuda ja on juhtunud, et SITT sööb kõik normaalse välja, käid mööda linna ringi papp näpus, aga igal pool on ainult SITT järgi. Kõik on SITT, aga kõik saavad seda SITTA osta, sest see SITT ei maksa SITTAGI. Lumpeni NIRVAANA!
K-Arvutisalongi protsess on lihtsalt selline, et ei võimalda kõrget kvaliteeti. Fuji laborites saab näiteks paluda pilte veidi "puhastada". Kõik odav ei ole kindlasti halb, kuid tihtipeale on odavad asjad põhjusega odavad.
Minu teada ostis K-salong ilmutusseadmed mis vastavad maailma tipptasemele. Ma ei näe küll mingit põhjust miks peaks nende kvaliteedis kahtlema.
Tavalise 3mp fotoka jaoks on Ksalongi kvaliteet hea küll.
suhtumist näitavad ka turulolijate kommentaarid stiilist "materjal üksi maksab juab 1.2 EEK pildi kohta", samas kui kasvõi anttila pakub fotosid 99 sendi eest ja nagu ka ühes teises foorumis märgitud, nii naaberriikides kui ka kaugemal on fototeenus märksa odavam kui eestis. seega antud juhul minu arvates suures osas tegu siiski turuololijate liigse ahnuse ärakasutamisega

Põhjus - http://www.agfa.com/prophoto/products/osp_systems/printer/dlab1/ ehk AGFA kõige SITEM combo riist.
Minu meelest on see teretulnud, et teenused/kaubad odavamaks muutuvad. Mind kui tarbijat ei huvita absoluutselt, kas selle hinnaga ettevõte ka mingit kasumit teenib või mitte. Ja alati ei pruugi odavam kaup kehvemat kvaliteeti tähendada. Päris tihti on Eestis kaupade /teenust hinnad kallimad kui mõnes teises Euroopa riigis, aga ega kvaliteet sellepärast siis parem pole. Lisaks, isegi kui K-salong teeb odava hinna eest vähemkvaliteetseid fotosid, siis on see minu kui tarbija vaba valik, kas ma olen nõus antud kvaliteeditaseme eest vastava summa välja käima. Kokkuvõtteks on tarbijatel jälle üks alternatiiv juures - minu arvates tore nähtus.
"K-Arvutisalongi protsess on lihtsalt selline, et ei võimalda kõrget kvaliteeti." Mismoodi siis nende protsess teistsugune on? Ainus vahe on see, et ka kehvasti pildistatud pildid tehakse valmis, sest süsteem on automaatne. Aga see ei ole ju tehnoloogia süü vaid fotograafi süü.
BTW mida tähendab "pilte puhastama" :D

Oh Murzilka,

"Lisaks, isegi kui K-salong teeb odava hinna eest vähemkvaliteetseid fotosid, siis on see minu kui tarbija vaba valik, kas ma olen nõus antud kvaliteeditaseme eest vastava summa välja käima."

Vaba valik my eesel: aasta-paari pärast on ainult üks valik - odava hinna eest vähemkvaliteetsed fotod. Kokkuvõtteks on tarbijatel jälle üks alternatiiv vähem. Varem oli kallim, aga oli valikut, nüüpd saab olema üks sitt kõigile.
Seda nalja teate, et mis vahet on kahel dumbuseril K-arvutisalongis? Müügilett. Kusjuures pean tunnistama, et minu praegune tradedesk on pärit K-arvutisalongist;) Muud häda pole, kui et müriseb kole kõvasti. Tahab keegi äkki ära osta? Aga igasugust hinnasõda pooldan alati kahel käel.
Pole viga, küll varsti leiavad ka teised fotopoodide ketid, keda praegu meeletult rõhutakse sellise ebaausa konkurentsiga, võimaluse teha pilte odavamalt kui praeguse hinnagäpi ülemine serv. Lisaks, osadel fotopoodidel on nüüd võimalik hakata rõhutama oma "eksklusiivsust" ja "erilisust". Seni tavalist fotowhateverit pakkunud pood pakub nüüd sama hinnaga aga hoopis erilisena tunduvat hi-end teenust. Kindlasti on olemas terve trobikond eestimaalasi, kes põhimõtte pärast ja väga hea meelega käivad sellistes "rikaste inimeste" fotosalongides edasi. Mõelge milline kolossaalselt kihvt seltskondliku vestluse teema sellest küll saab!

Kui nõudlust on, siis äkki ongi laborantide aeg hakanud läbi saama?