noh, kui homme hommikul osta ka 1 HP aktsia @ 13,51, siis äkki saab õhtul "tatjanale" juba 13,52'ga ära ärida? Ja nii see ralli jõudu koguma hakkabki. Lumepalliefekt jne...
Ja too bad et ma eksisin. Ilmselgelt olen liiga pessimist. Näost roheline ma küll ei ole aga Fakiirkilpkonn ilmselgelt küll. Suht kusine fakiir kusjuures, kuna ennustused on valed.
Aga mitme aasta vanuste ennustuste ja vanade sündmuste analüüsimine on selles mõttes ainult eliitmõtlejate pärusmaa, et on vaja erilisi deduktiivseid võimeid ja sügavaid faktiteadmisi, et 2 aastat pärast mingit väidet, kui on kõigile näha ja teada, et see väide oli ekslik ja väite esitaja eksis tulla välja omapoolse unikaalse analüüsiga mille lõpus on vankumatult tõestatud, et väide oli vale. Ma arvan, et kui te veel miljardärid ei ole või teie analüüsiõpik "Excellence in Thinking Through Revolutionary Means" NYT Best Seller listis esikohal ei trooni (on ülimalt kaheldav, et kumbagi siiani juhtunud ei ole, sest selline sügav maailmatunnetus on kindlasti kommertsialiseeritav to the max), ei tohiks teil mingi probleem olla näiteks Natexis Bleichroeder'i researchi pealikuks saada.
Äras kohe solvu. See oli naljaks õeldud ja loomulikult pole meist keegi eksimatu, eriti veel sellises asjas nagu ennustused Eesti aktsiatele! Nagu ka paljudes muudes asjades. Sorry!
tegelt aktsiaturg ongi yks igav ja rutiinne paik: syndmused korduvad päevast päeva, nädalast nädalasse, kuust kuusse, kvartalist kvartalisse. Veel on lühema- ja pikemaajalisi tsykleid(mustreid). Kes need liikumised ära tabab, on õnnega koos.
Käis siin paar päeva tagasi ajusopist läbi selline vilksatus hansa kohta, et kas pole võimalik selline asi nagu rootslased tahavad kõik aktsiad kätte saada ja ostavad turult kokku kõik, kuid tegelikult nad ei võtagi hansat turult ära ja teevad selle teemalise börsi teate et hansa jääb turule edasi, alg hind jääb samaks mis ta hetkel on 13.50 ja rahvas hakkab hansat jälle kokku ostma, võidavad nii rootslased kui tavakodanikud vähemalt esialgu! Rootslased saavad natuke oma raha tagasi ja inimesed uuesti hansa aktsionäriks, samas rootslased jätavad endale umbes 80% aktsiatest või natuke vähemgi.
Swedbank just ei rõõmustanud, aktsia -1,78% ja madalaimal tasemel peale 11. veebruari järsku tõusu kavandatava Hansapanga ülevõtmispakkumise teate peale ...