Templeton Russia Fund, TRF.
Vaatamata Yukose jamadele soojendab fond südant.
Huuh, 800 krooni piir sai purustatud. Sellises tempos tõustes on aasta lõpuks ... Ehk seoses presitendivalimistega tõuseb veel.
Pakun, et vene kombe kohaselt l6hkevad enne valimisi veel nii m6nedki pommid ning peetakse maha vast ka m6ned lahingud, et mobiliseerida rahvast "vaenlase" vastu suure juhi juhtimisel. Jumal seda teab, keda seekord ohvrialtarile tuuakse..k6ige t6en2olisem on vast paarile hrustsovkale kuskil Moskva agulis pommi alla panemine. Samas kui asja t6siselt v6etakse, siis v6ib k6ne alla tulla n2iteks ka l2tivenelaste vastu suunatud terrorismiohu ja ahistamise "kohene l6petamine"...
Moraal on endine: Venemaa on imema(a)!
Moraal on endine: Venemaa on imema(a)!
Hurraa, lõpuks ometi osaku hind üle 1000 krooni!
Kunagi ammu-ammu, kui käivitus, siis ostsin. Vahepeal käis ka 90 krooni peal ära.
Kunagi ammu-ammu, kui käivitus, siis ostsin. Vahepeal käis ka 90 krooni peal ära.
...s.t. emissiooni hind oligi 1000 krooni.
Septembris sai fondil 8 aastat täis ja tõus umbes 30%, so keskmiselt 3,75% aasta kohta.
TRF fondil on praeguse seisuga raha vaid 2,6%...
Päris riskantne langeva turu tingimustes.
Päris riskantne langeva turu tingimustes.
raquc
Minu meelest on pigem nii, et ma ootan fondilt et 100% (miinus liikvidsusmarginal) on investeeritud. Fondiomanik kes tahab vähem riski, müüb osa fondiosakutest ja paneb seda raha oma enda pangakontole, (ja ei maksa selle eest haldustasu).
Loomulikult võimatu (s.o. kallis) kui keegi müüb ja ostaks osakuid väga tihti, aga põhimõtteliselt - kui raha läheb ikka vene fondile, siis peaks kõik investeeritud raha sinna minema. Iseasi kui on suletud fond.
Minu meelest on pigem nii, et ma ootan fondilt et 100% (miinus liikvidsusmarginal) on investeeritud. Fondiomanik kes tahab vähem riski, müüb osa fondiosakutest ja paneb seda raha oma enda pangakontole, (ja ei maksa selle eest haldustasu).
Loomulikult võimatu (s.o. kallis) kui keegi müüb ja ostaks osakuid väga tihti, aga põhimõtteliselt - kui raha läheb ikka vene fondile, siis peaks kõik investeeritud raha sinna minema. Iseasi kui on suletud fond.
Õnnitlused Alvar Roosimaale kui 2005 a parimale fondihaldurile!
Minu meelest on eriti kõva sõna see, et löödi RTS-indeksit 15,5 protsendipunktiga. Vahepeal jäädi indeksi tõusule alla, kuna indeksi tõusu põhjuseks oli nafta hinna tõus, aga fondis tohivad ühe sektori aktsiaid olla ainult teatud protsent.
Alvar on positiivselt meelestatud ka selle aasta suhtes. No ega ta ei tohikski oma fondi kohta muud arvata. ;-)
Minu meelest on eriti kõva sõna see, et löödi RTS-indeksit 15,5 protsendipunktiga. Vahepeal jäädi indeksi tõusule alla, kuna indeksi tõusu põhjuseks oli nafta hinna tõus, aga fondis tohivad ühe sektori aktsiaid olla ainult teatud protsent.
Alvar on positiivselt meelestatud ka selle aasta suhtes. No ega ta ei tohikski oma fondi kohta muud arvata. ;-)
No kui reedel RTS langes vist oma 2% ja Hansa Vene tõusis 4% siis fondihaldur teeb ikka tõesti head tööd!
Ise ka paar nädalat sees ja tõus on muljetavaldav, kuid eelmist kaotust venes arvestades mõtlen pooled osakud müüa!
Samas Gaspromi avalikult kaubeldavate aktsiate hulga suurendamine peaks turule jõudu juurde andma!
Gaspromi liikumine on ju keskpärane või mida teadjamad arvavad!
Ise ka paar nädalat sees ja tõus on muljetavaldav, kuid eelmist kaotust venes arvestades mõtlen pooled osakud müüa!
Samas Gaspromi avalikult kaubeldavate aktsiate hulga suurendamine peaks turule jõudu juurde andma!
Gaspromi liikumine on ju keskpärane või mida teadjamad arvavad!
Hansa vene tõusis 4% neljapäeval. Reedene hind tuleb kella kahe paiku.
Kui mälu ei peta (lehte pole praegu ees), siis oli see ka ainuke fond vaadeldute seast, kes suutis võrdlusindeksit lüüa. Seega üldjuhul on fondihaldurite ülalpidamine mõttetu, vaja on vaid võimalust investeerida indeksaktsiatesse.
Õige! Nüüd näitab HVF-0,22 vs RTS 2%.
MInu viga!
MInu viga!
RTS -2%
Reedest hinda näen oma portfellis. Langes veidi, ei arvutanud, kuid alla 0,5%. Samas reedene RTS langes tunduvalt rohkem, seega leian, et on väga hea tulemus. Olen tootlusega väga rahul.
Vanaema, kas sa jõudsid alles nüüd üldtuntud tõeni? Kas sa siis ei tea mitu % fondihaldureid suudavad indekseid lüüa?
Eks seda ole enne ka kuuldud, ma lihtsalt meenutan seda tõde. Aga milleks neid fondihaldureid siis ikkagi peetakse?
Vähe tuttav veel selle asjandusega aga kas Eesti müüakse RTS-indeksiaktsiat?
Vaatan, et osaku hind on lõpuks kahekordistunud. See teeb keskmiseks aastaseks kasvuks kuskil 9%.