Globalstar

To:Veiko
Sorry aga saad sa mind veidi aidata ja natuke selgitada mõningaid lihtsaid asju. See puududab nimelt kauplemise tehnilist poolt vaadates maksustamise aspektist.
Seega: Kaupled sa enda nimel, EW ettevõtte nimel või offi nimel. Ning: millised maksud sellega kaasnevad/mida seaduses öeldakse???
Kas W-8 täitmisest ainult aitab? jne.
To: TNT

Kauplen enda isikliku raha eest ja enda nimel. Olen esitanud nii Datekile, kui ka oma USA firmat teenindavale pangale W8 ja mingeid makse USA'sse veel ei ole maksnud. Eelmine aasta tegin USA firma nimel tuludeklaratsiooni, kus minu osanikutulu oli $99.95. Makse sellelt IRS ei ole küsinud. Äkki saan isegi taotleda "low income housing credit", see on $8000 aastas. Selle raha eest elaks Eestis päris kuninglikult :)

Veiko
Olen üsna parnoiline näiteks maksuameti jt. analoogsete organite suhtes. Isegi ei oma tähtsust kus maal nad asuvad. Kuid kahjuks on nii mõnigi paranoia "reaalsuseks" saanud. Võta kasvõi Diveci puistamine ja see niinimetatud "tankistijaht". Kasvõi see, et EW offi omades oled pagult nagu kurjategija või nii - seda riigiametnike silmades. Läänes ma sellist suhtumist ei ole märganud. Kui just mitte Skandinbaaviatb silmas pidades. Teine asi muidugi on konfidentsiaalsus - samuti et mitte äratada ebatervet huvi oma tagasihoidliku isiku vastu erinevate legaalsete ja mittelegaalsete struktuuride poolt.
Tegelikult proovin ma ülesse ehitada mõnest kohalikust EW ettevõttest, offist ja trustist/fondist koosnevat skeemikest. Skeemikese idee on maksuvaba juurdepääs oma rahale ja raha turvaline rotatsioon mööda erinevaid võimalikke turge ja projekte. Samuti peaks olema selle juures välistatud võimalus, et keegi seda vara arestida saaks. Tähtis on ka seesama konfidentsiaalsus.
Minul pole IRS'iga probleeme olnud. Neilt saab e-maili teel alati abi ja lubatud 5 päeva asemel on vastus tulnud paari tunni jooksul. Isiklikult ei kuulu veel USA maksukohuslaste hulka, kuid firma tuludeklaratsiooni täidan. Olles ise praeguseks juba 11 aastat eestis firmat teinud, tunduvad mitmed Eesti nõuded lausa koomilised võrreldes USA'ga. Ettevõtja kohapealt saan kindlasti väita, et USA maksuseadused ja maksuameti suhtumine on väga ettevõtjasõbralik võrreldes Eestiga.
Kui Sinu vajadused W8 kattab, siis oled nende jaoks välismaalane, kellega ei tegeleta. Tax ID puhul aga muutud nende maksuorbiiti. Tax ID nõuab mõni pank ja ka selleks, et väikeettevõtte alustamise laenu SBA'lt (Small Business Administration) saada. Selleks aga, et saaksin mõne Eestlase oma USA firmasse tööle võtta ja talle palka maksta, pean väga keerulise protsessi läbima. Esiteks tuleb tööjõuametist taotleda luba spetsialisti sissetoomiseks (neil on IT alane limiit umbes 40 000 isikut aastas), siis migratsiooniametist tööluba ja viisa ja edasi maksuametist SSN.
Offshore asjadest ja USA seadustest negatiivselt saad lugeda mu heade tuttavate interneti äri lehekülgedelt http://offshore-privacy.com/4paths/index.html

Veiko
kas keegi tahab osta GSTRFi("võite rikkaks saada")
ise korraks ostsin 6 13/16 pealt,no ja muidugi
müüsin 7 1/8 pealt.
Aga ostke ja hoidke,vaadake ,mis juhtub,äkki ei kaotagi......
Mingi aktsia on veel välja ilmunud: HIVC. Volksab teine mingi 50 % kaupa päevas ülesse. Kas keegi teab , mida tähendab HIVC.OB ehk laiend OB?
GSTRF tulevik paistab väga tumedana.
Ma ei tunne nii hästi (sügavuti) firmat, aga lugedes hinnanguid on need enamasti negatiivsed.
Käive väga väike, raha aga 'põletab' meeletus tempos. Ja muutust paremuse poole ei ole.
Kui oleks mingi teine periood, näiteks pool aastat tagasi siis võib-olla ei oleks asi veel nii hull. Aga praegu on Fed mitmel korral tõstnud intresse. Raha muutub kallimaks. Muretsetakse majanduse jahtumise pärast. Äkki tuleb Hard-Landing?
Sellises õhkkonnas on GSTRF -l raske lisaraha saada. Ja kui siis jääb üks pangalaen uuendamata ning ei ole infot kust GSTRF raha saab - siis see on pahaendeline. Palju teisedki (Loral, BAC) on valmis sinna täiendavat raha panema? Mingil hetkel keegi võib loobuda täiendava raha kulutamisest (põletamisest). Siis ei jaksa ka järelejäänud enam seda püsti hoida. (Ei taha).
Vaadates graafikut siis sealt on hästi näha milline tulevik GSTRFi võib oodata.
Viimasel 10 päeval on Nasdaq paljud sümbolid tõusnud. Nasdaq on hullemast seisust üle saamas. Kuid karta on et kõik aktsiad ei tõuse. GSTRF ka ei tõuse (ei ole siiani tõusnud).
Ja ei saa välistada et kõik lõppeb õnnelikult. Veiko on kindlasti palju rohkem informeeritud. Kuid risk on meeletult suur. Kas asi tasub ennast ära?
Tere

Mulle tundub, et GSTRF alumine piir on kätte jõudnud. Ise ostsin täna ka GSTRF lühiajaliselt juurde. Arvestades mis toimub SI jututoas, on kiire tulu tulemas. Ise ootan ikkagi $40 taset kuskil sügisel. Tänased paar eesti e-maili, mis tekkinud minu http://www.tarkvara.ee/wdisain.htm kontaktide kaudu ja probleemiks USA telefoninumbri saamine annavad kindlust. G* USA telefoni number lahendaks nende probleemid.
Ma ei tea, mis on OB, kuid aeg ajalt on tutvustatud OTCBB börsi aktsiad. Neid osta aga Dateki kaudu ei saa. Tavalisti on need alla $1 olevad, mille päeva tõusud on 200% ja rohkem. Kui keegi viitsib mängida, siis miks ei. Mina olen oma momendi GSTRF kaotusega rahul ja ikka veel usun kõrgemaid tasemeid. Tore oli lugeda Maurice tänast kirjutist http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13872865

Veiko
Veiko, austust väärib usk ja kindlad põhimõtted. Oled selle GSTRF tõstnud meie paljude silmis kõrgemale kui ta vast tegelikult väärt on.
Aga ega sa ometi ei ole äkki seda GSTRF armastama hakanud? Tunded on aktsiate puhul ohtlikud.
Tänane kukkumine oli tugev ja väikese põrke võib teha küll. Kuid kas ei oleks seda põrget parem kasutada GSTRF müümiseks. Ikkagi on raske uskuda et GSTRF sügiseks palju tõuseb. Milleks nii palju riskida?
Me kõik eksime. Vahel rohkem, vahel vähem. Parem on mingil hetkel positsioon sulgeda kui lõpuni vastu pidada. Eksimised aitavad meil järgmine kord olla tugevamad ja targemad. Ja tegelikult ei olegi võimalik et alati läheks nii nagu me tahame.
Kindalsti olen GSTRF armastama hakkanud. Siiani olen eriti hästi teeninud selliste aktsiatega, mis jäänusteks jäänud ja huvi kadunud. Sellised, millest kohe tahad natuke võitu saada on mõnikord seda teinud, mõnikord mitte. Kui usk firmasse kindlam on, kui graafik näitab, siis miks mitte hoida. Olen ise oma firmat pikka aega teinud ja tean, et nädalatega ei muutu midagi. Börss aga ootab iga nädal midagi uut. Kui lihtne on siis mõnel StartUp firmal igat klienti pressiteatega tutvustada. Näiteks CNTR ei saa seda teha (CNTR on viimasest postitusest $3 tasemelt $6 tasemele jõudnud ilma oodatud pressiteadeteta). GSTRF'ist saad nii kiiret tulu, kui ka pikajalist. Mõttetu on rääkida aastatulust 25%, kui mõni aktsia iga päev sama tulu teeb. Olen varem ütelnud, et kui otsutan GSTRF maha kanda, siis ütlen kohe. Siiani ei ole seda maha kandnud.

Veiko
Tundub, et GSTRF lüüakse nii alla, kui võimalik. Põhimõtteliselt võiks ju risikida, praegu positsioon kahjumiga müüa ja alla $5 taseme tagasi osta. Ainuke, mis aktsia hinda kiiresti tõstaks, oleks uudis kõneminuti ja telefonide hinna alandamisest, millest juba pikemalt juttu on olnud. Loomulikult peavad short positsiooni võtjad ka kunagi oma positsioonid tagasi ostma. Siiani ei ole seda veel tehtud.

Veiko

Millise viivitusega näed avatud Short positsioonide arvu? Kui värsked on andmed.
Kas avatud Short positsioonide arv on püsinud viimastel nädalatel muutumatuna?
Kas on võimalik et Short covering ei tõstagi eriti GSTRF hinda? See tähendab et väheke tõstab aga mitte palju.
Viimasel paaril päeval on GSTRF käive olnud keskmisest suurem. Oma osa andsid Daydraderid , kuid kas ei ole toimunud ka Short coverit? See võib ju ka vähehaaval toimuda?
Ma ei ole ise Short mõju põhjalikult uurinud.
Ma ei usu pedantselt igasse tehnilisse indikaatorisse - lihtsalt nad ei ole alati täpsed.
Aga Money Flow näitab et raha on kahe kuuga GSTRF -st välja voolanud, näit on muutunud 0-st -400 miljoni peale. Oluline polegi see kas mina igat indikaatorit usun või mitte. Oluline on see paljud jälgivad graafikuid ja indikaatoreid. Ning kui need on Bearish, siis nad lihtsalt ei osta.
GSTRF puhul hakkab võimalike ostjate arv väikeseks jääma:
1. Fundamentalistid ei osta kuna näitajad on niivõrd halvad.
2. Tehnikud ei osta kuna indikaatorid on Bearish.
Kes ostab? Kui ei osteta siis hind ei taastu. Mis võiks see tõuge olla?
Mis puudatud võimalikk avatud GSTRF pos sulgemisse, siis mina varitseks natuke paremat hinda ja sulgeks lõplikult. See tähendab et ei plaaniks uuesti GSTRF pos avamist madalamalt.
Turg käitub hetkel selliselt et võib tulla tõus. See käib küll jõledate valudega aga ikkagi on tõusu tõenäosus suurem. Ning kui Nasdaq (ka SP500) peaks paar päeva rallima, siis on võib-olla just õige hetk GSTRF sulgeda.
Ma ei jälgi Short positsioonide arvu pidevalt, kuna olen rohkem ikkagi pikajaline mängija. Info on rohkem selles, et Datek'il ei ole praegu pidevalt Short aktsiad pakkuda (varem antud märk aeg ajalt hüples) ja sama räägivad ka teised oma maaklerite kaudu. Ega ma veel ei müü. Mida vajatakse, oleks mõni hea uudis. Kui müüks lõplikult, siis ei usuks ju firma tegevuse jätkamisse. See ei ole aga probleem. Probleem on rohkem selles, et partnerid ei ole oma müügitööga järgi jõudnud ja praegused hinnad ei ole kõikidele atraktiivsed. Eestlane on vist olnud väheseid, kes on olnud nõus 55 ja 75 krooni minut roaming hindasi maksma. Minu jaoks ei olnud Itaalia kaudu 1 kvartali jooksul müüdud ainult 2000 telefoni üllatus, mõnele ju siis oli (sellepärast arvatigi, et on nulli viga :). Ausalt õeldes võiks mõned paremad mehed G* juhtkonda panna, kes infi paremini välja jagavad ja ootusi ausamalt teatavad. Vöib-olla turg seda ootabki. Julmad hinnalangused turul on tavalisti viinud juhtkonna vahetuseni ja tihti mängitakse vastav langus kunstlikult kätte. Paigutasin praegu GSTRF'i selliste aktsiate hulka, nagu HCOM, mida hoian ja kõikumisi ei pidevalt jälgi. Erinevalt aga HCOM'ist, tuleb GSTRF'i peamine käive institutsioonidelt. Seega, nemad määravad hinna.

Veiko
Ja nagu ma arvasin, läheneb GSTRF $5 tasemele. Ei müünud, kuid arvamus on, et sellele tasemele jääb ta natukese aja. See on aga hea sisenemistase, kuna uute uudiste puhul on kiiret hüpet oodata.

Veiko
Mingi aeg tagasi peeti QCOMi languse põhjuseks liigset seotust GSTRF-ga. Täna mõlemad - 13%. Kuid kui suudavad need kaks ellu viia oma juhtide visioone - sky's the limit. Investoritel ilmselt ka Iridium liiga värskelt meeles.

Ja jaanuaris oli QCOM 200 :) Täna 61 +smth.
Jah Beast.

Kui nad suudavad juba mõne protsendi võrra neid visioone ellu viia, siis "sky is the limit". See on minu isiklik börsimängimiste mõte. Praegu on nii, et kui Bill Gates ja Craig McCaw suudavad SAT kaudu toimivate "embedded devices" ühenduse teha, siis pole ühelgi kohalikul telecomil enam asja. Ja keda nad esimesena ära ostaksid, kui mitte mõnda väikest tegijat, nagu GSTRF. Tegelikult tahaks teha ühe uue threadi nimega "CDMA võimalustest Eestis". Olen isiklikult pidanud mitmeid kordi sellel teemal vestlusi QCOM'i fannide ja juhtidega. Nende turuväärtuse tõusu jaoks peaks CDMA kuhugi Euroopa ääreriiki sisse saama. Eesti oleks minu arvates selleks ideaalne. Pakkusin kuni 20% mobbilside turuosa ja selle peale oleks QCOM vaimustuses. Mitu Eesti kapitalisti oleks valmis sellesse projekti raha panema? Eesti riigi NOKIA võimalused oleks siis kapitaliga tagatud. NOKIA ei ole praegu huvitatud ju muust, kui Mäkitorpa kaudu oma telefonide müügist. Mäkitorpa jms poe müüa aga eesti keelt ikka veel natuke üritab rääkida :).

Veiko
CDMA Eestis võiks päris kõva teema olla, kuigi suure riskitaseme tõttu võib raha leidmine olla keerukas. Kuid mitmed kohalikud ja mitte-kohalikud "visionäärid" topivad oma raha tunduvalt mõtetutesse projektidesse. Mahud muidugi väiksemad.
CDMA Eestis võiks päris kõva teema olla, kuigi suure riskitaseme tõttu võib raha leidmine olla keerukas. Kuid mitmed kohalikud ja mitte-kohalikud "visionäärid" topivad oma raha tunduvalt mõtetumatesse projektidesse. Mahud muidugi väiksemad.
Globalstari rahavajadustest ja viimase aja arengust on juhatusepoolne ülevaade - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/msg.gsp?msgid=13904200
GSTRF juba tagasi $7 juures.

Veiko