Gaasihinnad on 6-9 kuud, tänu pikaajalistele lepingutele, naftahindadest maas. Hinnalangus pole veel seega gaasiturule veel õieti jõudnudki.
Gaasi hinda arvutatakse nafta 6 kuu keskmise järgi.
Nii, et 6 kuud maas.
Nii, et 6 kuud maas.
Mis muidugi ei tähenda, et investorid seda juba ei teaks.
Medvedjev (vist president) ütles aasta tagasi et Gazprom maksab mõne aasta märast triljon ameeriklaste dollarit, praegu on seal 80 miljardi juures, nii et on 50-60% võimalus oma investeering enam kui kümnekordistada.
D: oman.
D: oman.
IR propagandavideo, sort of
Lugupeetud toormespetsid
Miks on GAZPROM halb investeering? Küsin seda just selles valguses, et Putin hoiab euroopat enne talve kenasti lõa otsas ja gaasi/nafta hinnad aina tõusevad. Uus toru läheb väga suure tõenäosusega käiku ja Gazprom on muutnud ka oma dividendipoliitika oluliselt paremaks. Pol risk liiga suur?
Miks on GAZPROM halb investeering? Küsin seda just selles valguses, et Putin hoiab euroopat enne talve kenasti lõa otsas ja gaasi/nafta hinnad aina tõusevad. Uus toru läheb väga suure tõenäosusega käiku ja Gazprom on muutnud ka oma dividendipoliitika oluliselt paremaks. Pol risk liiga suur?
YTD +72%, tundub, et ma liituks buy high sell higher seltskonnaga, kui ma täna liituks.
Wisdomtree Natural Gas (Xetral OD7L) on YTD +104% ning seda ilma igasuguse Vladimir Vladimirovitši riskita. Ehk siis Gazprom = Maagaas miinus Väikse Vastiku Kagebiidi riskipreemia. Miks ma peaks seda VVK-biidi riskipreemia ära maksma? Võtaks parem kogu tootluse? :-D
"Karum6mm"
Wisdomtree Natural Gas (Xetral OD7L) on YTD +104% ning seda ilma igasuguse Vladimir Vladimirovitši riskita. Ehk siis Gazprom = Maagaas miinus Väikse Vastiku Kagebiidi riskipreemia. Miks ma peaks seda VVK-biidi riskipreemia ära maksma? Võtaks parem kogu tootluse? :-D
Sa ei peagi seda preemiat maksma, see preemia on GAZP hinnas juba olulise discounti näol sees. Kui, siis on GAZP-ga kaasnev risk selle preemia suurenemine.
"Finomnivoor"
Lugupeetud toormespetsid
IMHO, hiljaks jäid. Ise võtsin 2017-l ja 2019 aasta paanikamüügi ajal 3,3-3,6 ga. Oli tunne, et taktika osta 4ga müüja 7ga töötas ilusti, aga nüüd murti laest läbi.
Gazpromi probleem on mitte Putin vaid halb juhtimine ja kohustus müüa 60% toodangust ligikaudu omahinnaga. Lisaks suure tasuvusajaga megaprojektid. Dividendipoliitika muutus, sest mingist ajast alates kõik vene riigi enamusosalusega ettevõtted peavad maksma min 50% puhaskasumist dividendiga. Aga praeguse baasi juures üle 7% dividendi ei tule.
Hiina planeerib praeguse allahindluse käigus soetada tükike Venemaa energiasektorist.https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-08/china-considers-buying-stakes-in-russian-energy-commodity-firms
Tekkis ka mõte 1-2% portfelilst spekulatiivsel eesmärgil paigutada Venemaa energiasektori väärtpaberitesse.
Kuna hetkel on Venemaa aktsiatega ja ka ETFidega kauplemine peatatud, siis on ehk kellegil ideid? Otsiks instrumente mis oleks langenud vähemalt 90+ %
Tekkis ka mõte 1-2% portfelilst spekulatiivsel eesmärgil paigutada Venemaa energiasektori väärtpaberitesse.
Kuna hetkel on Venemaa aktsiatega ja ka ETFidega kauplemine peatatud, siis on ehk kellegil ideid? Otsiks instrumente mis oleks langenud vähemalt 90+ %
Tasuks ehk oma moraalikompassi natuke koputada, sest tundub, et näitab valet suunda hetkel.
Indulgents võiks olla Ukraina toetamine 1-2% portfelli ulatuses.
Indulgents võiks olla Ukraina toetamine 1-2% portfelli ulatuses.
Ma olen väga nõus selle moraalikompassi pointiga. Põhimõtteliselt sealt edasi ei olegi midagi mõelda.
Aga kui seda siiski teha siis, ma ei suuda küll endale ette kujutada seda, et mis põhjusel peaks venemaa väärtpaberite puhul mingeid suuri võite ees ootama. Suur osa maailma on järjepidevalt töötanud selle nimel, et neid ei oleks nii pea tulemas.
Aga isegi kui sealt oleks mingeid võite saada spekuleerides, ei näe ma mingit põhjust sinna ise panustada.
Aga kui seda siiski teha siis, ma ei suuda küll endale ette kujutada seda, et mis põhjusel peaks venemaa väärtpaberite puhul mingeid suuri võite ees ootama. Suur osa maailma on järjepidevalt töötanud selle nimel, et neid ei oleks nii pea tulemas.
Aga isegi kui sealt oleks mingeid võite saada spekuleerides, ei näe ma mingit põhjust sinna ise panustada.
Kui optimistlikult fantaseerida siis näiteks mõne päeva pärast telekas teatakse, et pärast kangelaslikku võitlust raske haigusega Putin langes. Asemele pannakse ajutine valitsus vms. , tehakse vaherahu ja tõmmatakse väed tagasi. Oleks vist korralik upside.
"Cynic"
Kui optimistlikult fantaseerida siis näiteks mõne päeva pärast telekas teatakse, et pärast kangelaslikku võitlust raske haigusega Putin langes. Asemele pannakse ajutine valitsus vms. , tehakse vaherahu ja tõmmatakse väed tagasi. Oleks vist korralik upside.
Ei taha nagu spekuleerida aga nagu kusagil keegi mainis demokraatlike riikide kohta, et liiguvad aeglaselt aga kui liikuma saavad, siis noh, liiguvad aeglaselt ehk igasuguste piirangute leevendamine hakkab ka aeglaselt toimuma. Teine mure - isegi kui Venes hakkab asi taastuma - kui kindel saad olla, et saad sealt tulemuse kätte ? Viimase kahe nädala sündmus on ju selgelt näidanud, et riskitase on täiesti teisest liigast kuna välismaine investor lastakse 2 sekundiga üle kui tekib vajadus.
Mis riskitase, kui Ukrainas pommitatakse lastehaiglaid, siis normaalne inimene ei mõtle sellele, et kuidas selle pealt raha võiks teenida. Sõltumata investeeringute kaitstusest vms küsimusest.
Ma plaanin 10 000 kulli vene aktsiatesse paigutada.yolo!
See 10 000 kulli teeb €50, kõva sõna:D
10 000 euri.
"mongol9"
10 000 euri.
Vanasti olid kullid ikka rublade peal, mitte eurode peal.