Üldiselt on pump and dump piisavalt tõsine süüdistus (eriti isiku suunal, kes ei postita siin esimest kuud), et võiks natukenegi tõestust sellele olla, enne kui inimesi täiesti suvaliselt süüdistama hakkad.
"invictus"
Üldiselt on pump and dump piisavalt tõsine süüdistus (eriti isiku suunal, kes ei postita siin esimest kuud), et võiks natukenegi tõestust sellele olla, enne kui inimesi täiesti suvaliselt süüdistama hakkad.
no kuule, siin on neid pumpajaid ju küllaga, rääkimata investor Toomasest, tundub, et tänapäeval on nii rahategemine täiesti normaalne bisnes.
See võib nii olla aga kui keegi postitab sinu jaoks liiga tihti infot foorumisse, siis see ei tähenda automaatselt, et ta on pumpaja. Ma postitan ka tihti siia foorumisse mingit infot (sh ettevõtete kohta, milles mul on osalus), millel ei ole muud tagamõtet, kui tekitada diskussiooni. Ma ei näe, et see oleks aluseks, et süüdistada kedagi tegevuses, mis on borderline kuritegelik ja täiesti kindlasti ebaeetiline.
Kindsigo etteheide oli konkreetselt, et "Momentum pumpab foorumi kaudu lolli raha firmasse" ja postitab tihedalt, et FOMO õhkkonda luua. Üks asi on rääkida mingist nähtusest, teine asi on enda ägeda postituse raames keegi risti lüüa just because. Arvasin seni kindsigost enam aga ju siis alusetult.
Kindsigo etteheide oli konkreetselt, et "Momentum pumpab foorumi kaudu lolli raha firmasse" ja postitab tihedalt, et FOMO õhkkonda luua. Üks asi on rääkida mingist nähtusest, teine asi on enda ägeda postituse raames keegi risti lüüa just because. Arvasin seni kindsigost enam aga ju siis alusetult.
"invictus"
Kus siin p&d-s süüdistatakse? Mõtetutes postides süüdistatakse.
Pole neid mitmemeetriseid '...börsile' teemade algpostitusi põhjalikult uurinud, a kas ta ise osaleb kõigis?
Et midagi dumpida peaks enne ostma. Kena oleks 'osalen' lahtiütelus ka kirjutada muidugist....
"vaits"
See on tühipaljas müra ja kui kedagi tõesti peaks selline info huvitama, siis ta läheb ja vaatab ise algallikast järgi. On hea, et te selliseid teemasid teete ja asjasse üldiselt sügavuti lähete, aga "xxx investorit on indikeerinud..." ei anna asjale midagi juurde.
Selles see uba ongi, et võibolla mõned inimesed ei viitsi vaadata Funderbeamis ja eraldi logida ja saavad oma infot LHV foorumist. Foorumist on lihtsam vaadata ja keda ei huvita, see ei pea vaatama ka foorumist.
Kampaania progressi jälgimine on vajalik selleks, et:
* tekiks ajalooline võrdlusbaas mõne teise kampaaniaga
* mõnede kampaaniate puhul on oluline näha kas üldse kampaania hakkab täituma, sest miinimumi mitte saavutades kukub kampaania üldse välja. (See oli olulisem aspekt varem kui kampaaniad täitusid varem, praegu on vähem olulisem, sest kampaaniad täituvad kiiremini)
* viimasel ajal on probleemiks tekkinud ka väga kiired kampaaniate sulgemised, seega on hea aktuaalselt ülevaadet saada kui palju on juba raha kaasatud ja kui palju on veel alles, millal on sulgumine. Need kes soovivad investeerida, teavad vastavalt oma pakkumisi esitada/muuta.
* näha kui palju raha koguti kampaania lõpus ja kui palju sellest reaalselt alles jääb (sest pärast proposali saamist mõned loobuvad)
Enamasti olen loginud kampaania seisu kampaania alguses, mõne järgmise verstaposti (+100 000 uut kapitali, ümar indikeerijate arv vmt) saavutamisel, koos olulise update´i avaldamisega, kampaaniate keskel või vahetult enne lõppu kui hakkab saabuma indikatsioonide esitamise tähtaeg.
Kuna viimasel ajal on kampaaniad kiirenenud, siis ka hommikul ja õhtul, et näha kas teistes ajavööndidtes toimetavad inimesed mõjutavad kampaania täitumist või mitte.
Enamasti väliskampaaniad olen jälgimise alt välja jätnud, jälgin peamiselt Eesti firmasid, väliskampaaniaid ma pole nii intensiivselt jälginud.
"kindsigo"
Momentum pumpab foorumi kaudu lolli raha firmadesse. Fear-of-Missing-out õhkkonna loomiseks tuleks isegi veel tihedamini siia postitada, kui ulmelisi summasid juba on indikeeritud ja et kohe-kohe läheb kampaania kinni. Sama võib praegu näha ka kinnisvaraturul. Ostke kohe, sügiseks on juba hinnad 5% tõusnud.
Ma ei pumpa.
Olen kasutanud valdavalt ühetaolist ja samasugust formaati enamusel varasematel kampaaniatel. Mingit mõju pole sellel varem olnud (kampaaniad pole täitunud või on tõstnud miinimumi ilma suure ülemärkimiseta) ja minumeelest pole sellel mingit mõju ka praegu (osad kampaaniad saavad ikka vaevaliselt miinimumi). Inimesed on pärast GME jne aktsiate rallit lihtsalt rohkem riskijulged ja soovivad uusi turge avastada.
Kampaania raha ja investorite arvu teatamine ei sisalda ju muud kui neutraalset fakti nentimist, kui palju on investoreid ja kui palju on raha. Ja sellepärast ma seda kuiva formaati kasutangi, et mitte inimestes emotsioone tekitada. Ainuke muutuv tegur nendes teadetes ongi ju kaasatud raha ja investorite arvu muutus. Kui ma paneks juurde totakaid metafoore ja kommentaare stiilis "kes ees, see mees", "lähevad nagu kuumad saiad" jne, siis oleks see pumpamine. Ja sellepärast ma panengi ainult kuivas stiilis fakti nentimise, et mitte manipuleerida inimestega, aga samal ajal neid kes soovivad, hoida kursis kampaania arengutega.
Formaadi jätan samasuguseks, et justnimelt välistada pumpamise võimalust, sest kui formaat on koguaeg sama, siis ei tekita see lisamõjusid. Kui inimesed otsustavad kuiva faktiraporti peale liigutada, siis on see nende endi otsus. Kui ma ise valiks keda ja kui intensiivselt kajastada, siis oleks see manipuleerimine, aga kui ma kajastan kõiki samamoodi ja samas stiilis, siis valivad inimesed ise kuidas reageerida. Ma ei mõjuta ega suuna neid, enda subjektiivsest valikust tingituna, reageerima sellele kampaaniale mida "on vaja pumbata".
Minumeelest on palju manipulatiivsem see kui ma hakkaks muutma sedasama formaati mida ma olen juba paljude teiste kampaaniate korral kasutanud ja lõpetaks mõnede kampaaniate "katmise".
Kui Funderbeamil kaasatakse seed money, siis ongi kampaaniad suurusega 500 000 - 1 000 000 (loe: hästi hästi väikesed) ja need saavadki väga väga täis, järelikult keegi ei saagi suuri koguseid. Väikesed kogused saavad kõik mitte selle pärast, et keegi pumpab, vaid selle pärast, et kaasatava raha ja investeerimishuvi vahel on väga suur erinevus.
Investeerimishuvi kasv Funderbeamis toimuks nii või teisiti, investorite arvu kasvu ja pakutava raha vääramatut kasvu ei saa peatada lihtsalt kommenteerimise lõpetamisega.
ForPeeps kampaania on indikatsioonide esitamiseks suletud. Kampaania praegune seis on:
553 investorit on indikeerinud 761 000 EUR ulatuses investeerimissoove.
553 investorit on indikeerinud 761 000 EUR ulatuses investeerimissoove.
Miks te seda raha pumpamist nii negatiivses võtmes vaatate? Minu meelest tänapäeval nii tavaliseks saanud tegevus. On isegi spets teenus, saad tellida influenceri oma firmat pushima paarisaja dollari eest. Kuni Elon Muskini välja, kes aegajalt bitcoini või midagi muud pumpab. Momentum muidugi anonüümsuse tõttu influencer ei ole, aga seda foorumit käiakse ilmselt üha aktiivsemalt lugemas, seega pole mitte mingit kahtlust, et siia tehtud postitus aitab raha tõstmisele vägagi positiivselt kaasa.
Minu postitus oli rohkem vastus vaitsile, kes foorumi risustamise üle kurtis. Kuna foorumi adminnid on kahtlemata foorumis toimuvaga kursis ja ühtki hoiatust ei ole teadaolevalt tulnud, siis järelikult momentumi tegevus on siin täiesti legaalne ja soositud. Seega milles probleem? Keegi ei pea ju neid xxx börsile teemasid lugema kui häirib. Ja loll raha tulebki ära võtta, see on igal juhul parem kui lasta sellel kontodele vedelema jääda. Majandus kasvab siis, kui raha ringleb. Ja kaugeltki mitte igast projektist ei kasva välja Rumeenia afäär.
Minu postitus oli rohkem vastus vaitsile, kes foorumi risustamise üle kurtis. Kuna foorumi adminnid on kahtlemata foorumis toimuvaga kursis ja ühtki hoiatust ei ole teadaolevalt tulnud, siis järelikult momentumi tegevus on siin täiesti legaalne ja soositud. Seega milles probleem? Keegi ei pea ju neid xxx börsile teemasid lugema kui häirib. Ja loll raha tulebki ära võtta, see on igal juhul parem kui lasta sellel kontodele vedelema jääda. Majandus kasvab siis, kui raha ringleb. Ja kaugeltki mitte igast projektist ei kasva välja Rumeenia afäär.
Mulle meeldib, et momentum postitab nende kampaaniate infot siia. Enamasti on ta teinud ka väga hea kokkuvõtte nende ettevõtete kohta. Teiseks, tõepoolest vahel saab kampaania nii ruttu läbi et ei teakski, kui LHV foorumist seda ei leiaks. Kuna tegemist on investeerimise/kauplemise teemalise keskkonnaga, siis on see igati õigustatud. Pigem ootaks isegi rohkem foorumi kasutajate arutelu käimasoleva kampaania kohta.
"CharlieF"
Mulle meeldib, et momentum postitab nende kampaaniate infot siia. Enamasti on ta teinud ka väga hea kokkuvõtte nende ettevõtete kohta. Teiseks, tõepoolest vahel saab kampaania nii ruttu läbi et ei teakski, kui LHV foorumist seda ei leiaks. Kuna tegemist on investeerimise/kauplemise teemalise keskkonnaga, siis on see igati õigustatud. Pigem ootaks isegi rohkem foorumi kasutajate arutelu käimasoleva kampaania kohta.
Ühinen selle arvamusega. momentumi detailsed postitused "X börsile" teemades on ühed huvitavamad lugemiseks minu jaoks.
Ühinen ka, äärmiselt pikad postitused, mis nõuavad pikka eeltööd ja uurimist. Lausa üllatav, kus mõnel on ikka palju vaba aega ja viitsimist. Kahtlemata suur panus foorumi kvaliteeti kogu selle muu kasutu jahu kõrval, mida siia tonnide kaupa produtseeritakse. Kutsuksingi üles rohkem uurivat "ajakirjandust" tegema erinevate firmade kohta. Rohkem sisu, vähem jauramist.
Sellega läks ka nagu läks. Tänaseks äriregistrist kustutatud ja Funderbeamist osakud kustutatud.
Ei läinudki pörsile?
Beep - beep siis?
Beep - beep siis?