Öelgugi kohe välja, et päevakauplemist ei sallita ja sellest saadud tulu on taunitav. Selle ohvriks on langenud ka börsi nõrgemad ettevõtted, Nordecon ja Hepsor. See isik aktsiaraamatute liikumisi jälgides mängib ikka rohkemates instrumentides. Mis aitaks, vangi ilma turule ligipääsuta?
Tallinna börsil päeva viimase tehingu tegemine -pole vahet, kas ostu- või müügipoolel - on riskantne ettevõtmine, võib vabalt vangikongi sattuda ka 1 aktsia liigutamisega (mis on üsna massiline tegevus). Muidugi institutsionaalsetele tegijatele see ei kehti.
“…sisestas suures koguses ja korduvalt väikese ajavahemiku jooksul identseid tehingukorraldusi, millega suurendas oluliselt tehingute arvu ja tekitas teistes turuosalistes valearusaama nõudlusest ja pakkumisest.”
Mina pole kuskilt välja lugenud, mitu orderit siis sisestada võib ja mis hinnaga. Olen aru saanud, et kõik orderid osalevad Bid/Ask pooltel kõigile arusaadavalt. Kes need turuosalised on, kes liiga paljudest orderitest segi lähevad? Mina olen ju üks neist ja ei näe mingit probleemi. FI ametnike suvaline tõlgendus, mis vot just tekitab turuosalistes segadust.
Nüüd kõik jõulutehinguid tegema!
Jõulupõrsad on saadaval.
Jälle Madis skandaalis: