"Offf" Kas see pole mõneti loogikaviga. Inimene, kes on endale sooja sinekuuri pensini (mis saab samuti olema rasvane) välja sebinud, ei saa ometi olla lootusetult loll. Teeks isegi järele, kui oskaks. EI?
Kas me peaksime nõukaaegset nomenklatuuri kuidagi eriliselt nutikaks pidama, sest nad suutsid endale teistest parema äraolemise sebida?
Ma ei väitnudki, et "erliselt nutikakas". Kuidagi seda "nomenklaturat" kiitmata -- mul on elus ebaõnnestunud vältida ka kohtumisi tõeliselt Rumalate (suure algustähega) inimestega. Maal elades vahel juhtub. Enamasti elatavad nood ennast juhuotstest või töötavad a la "karjakutena" kusagil suurfarmis vms. Mõni inimene teeb suu lahti ja saad aru, et PEA on tal olemas ainult selleks, et suu ja kõrvad-silmad põrandale ei kukuks. Füüsiliselt hakkab aju valutama umbes 5 sekundiga. Simp. juttu suudan ma taluda vähemalt 30 sekundit, enne kui sümptomid algavad. Seega on Simp. keskmisest karjakust vähemalt 6 korda targem :)
"muurek" eelmine nädal tuuseldasin mälumängu küsimusi ette valmistades netis ja sattusin err's informatiivse ja ka veidi lõbusa ensv nomeklatuuri külluslikkuelu kirjeldava artikli peale .... artikkel ei ole sellesmõttes päris täielik, keskendudes kohalikele kõrgetele parteijuhtidele ning jättes välja võimude poolt soositud kultuuritegelased, teadlased ja muud ühiskonnaliikmed, aga annab hea ülevaate, kuhu me siin sotsialistlikku korda ja ühisomandit taasehitades uuesti jõuda võime :) .. minusugune lihtne lasnamäe poiss, kelle ema sai müüjana 90 rubla kuus, ei teadnud sellisest elust muidugi midagi, aga vaadates, kuidas igatsugu toomid, ždanokad, simsonid ja kümned-sajad muud lambitegelased euroliidus kätt tõstes või seal koridorides sussi sahistades esimese maailma elu elavad, siis väike paralleel tekkis :)
Kui ma mõned aastad tagasi julgesin sarnaseid paralleele tõmmata, lennati nii siin (kui mujal) ikka korralikult peale ning tehti mulle selgeks, et need inimesed ongi paremad inimesed ja neil on tegelikult kõige raskem. Hea näide sellest on siin, et ega neil kerge ei ole.
Nomenklatuur muutub nomenklatuuriks sellest hetkest, kui nad enam ei saa aru, kes nende tööandja on. Neoaadliks aga sellest hetkest, kui nad hakkavad oma tööandjaid nägema kui lolli massi, keda tuleb elama õpetada. We're far fast that point aren't we?
"tulu" ei tea jah, kust tuli Kaja väikesesse peasse nii suur mõte, alles se oli kui halati, et saaks kord need kriisid läbi, siis viimakas saaks hakata valitsemisega tegelema. Ühest otsas muidugi hea, näed meie oma seal nii tähtsal kohal aga mulle tundub, et mõne kuu pärast hakatakse Ursula käest küsima, et kelle sa siia tõid.
"Ma olin Eesti Vabariigi peaminister ja mulle tegelikult see töö meeldis ja ma soovisin seda tööd jätkata, aga tõepoolest, kui sulle ikkagi teised Euroopa riikide peaministrid ütlevad ja teevad seda veenmistööd, et Kaja, sina oleksid selles hea ja me saaksime sinuga Euroopat tugevamaks teha, siis loomulikult sellist pakkumist just iga päev ei tehta." https://www.err.ee/1609521151/kallas-loodab-uues-ametis-eelkaijatest-vahem-lennata-ja-osa-kaike-delegeerida
"tulu" ei tea jah, kust tuli Kaja väikesesse peasse nii suur mõte, alles se oli kui halati, et saaks kord need kriisid läbi, siis viimakas saaks hakata valitsemisega tegelema. Ühest otsas muidugi hea, näed meie oma seal nii tähtsal kohal aga mulle tundub, et mõne kuu pärast hakatakse Ursula käest küsima, et kelle sa siia tõid.
"Ma olin Eesti Vabariigi peaminister ja mulle tegelikult see töö meeldis ja ma soovisin seda tööd jätkata, aga tõepoolest, kui sulle ikkagi teised Euroopa riikide peaministrid ütlevad ja teevad seda veenmistööd, et Kaja, sina oleksid selles hea ja me saaksime sinuga Euroopat tugevamaks teha, siis loomulikult sellist pakkumist just iga päev ei tehta." https://www.err.ee/1609521151/kallas-loodab-uues-ametis-eelkaijatest-vahem-lennata-ja-osa-kaike-delegeerida
Täpselt samasuguste argumentidega tuli Käärkäsi 1996a poliitikasse tagasi, kuigi eelnevalt oli ta lindiskandaali tõttu andnud avaliku lubaduse poliitikast lahkuda, suunduda eraettevõtlusesse ja poliitikasse enam mitte kunagi naasta.
Kas keegi viitsiks seletada - ettevõte sõlmis riigiga aastal 2000 - so. 4 aastat (!) enne EL-iga liitumist, maade kasutuse lepingu, mis 17/19 aastat hiljem tunnistati võib-olla keelatud riigiabiks ja nüüd peaks riik "keelatud riigiabi" ettevõttelt koos intressidega (!) sisse nõudma. Päriselt käibki nii, et riik avastab 20 aastat hiljem, et ups, our bad, aga nüüd maksa?! Missuguse paragrahvi alusel seda päriselt sisse nõuda saaks? Juriidiliselt tundub huvitav. Vist oleks mykoloogi vaja.
1999. aastal otsustas värske põllumajandusminister Ivari Padar (SDE) jätta riigi omandisse lisaks tema eelkäija, Koonderakonda kuulunud Andres Variku soovitud 90 hektarile veel 3000 hektarit maad. Padari otsusega rentis riik kõnealused maad Tartu Agrole hinnaga 10 000 krooni ehk umbes 639 eurot aastas ning rendileping sõlmiti 25 aastaks. Põllumeeste kogu teatas toona, et see rendihind oli turuhinnast ligi 30 korda soodsam.
Juba lepingu sõlmimise ajal oli tegemist sisuliselt riigivargusega. Mitte miski ei takistanud riigil EL-ga liitudes (ja keelatud riigiabi olukorra tekkides/kahtluse korral) lepingut muuta. Lisades kasvõi tasu THI järgi korrigeerimise vms. Ei tehtud, sest omad poisid istusid teisel pool lauda? Siit tuleb pikem kohtulahing, mis võib päädida ka riigi kaotusega. Vastasel juhul aga kuulub ettevõte tõenäoliselt likvideerimisele - veerand sajandit sellist luksust (sisuliselt tasuta maa) tarbinud ettevõte ei kannataks turutingimustel konkurentsi tõenäoliselt välja.
https://www.err.ee/1609533268/brussel-kavatseb-lihtsustada-el-i-rohelisi-eeskirju No ok, aga küsimus jääb ikka, kas peaksime valmistuma Golfi hoovuse peatumise korral saabuva Arktilise kliimavööndiga meie laiuskraadile ja/või ehitama maja üleujutustest pääsemiseks veel lisaks ka vaiadele, või piisab lihtsalt korralikust relva -ja laskemoonavarust?
Karlsson läheb ja laseb hiina söeelektrijaamad õhku, et Golfi hoovus seisma ei jääks? Või jätkab kadunud prillide otsimist laternaposti alt, sest seal, kuhu ta nad kaotas, on liiga pime?
"zuckerblaum" Karlsson läheb ja laseb hiina söeelektrijaamad õhku, et Golfi hoovus seisma ei jääks? Või jätkab kadunud prillide otsimist laternaposti alt, sest seal, kuhu ta nad kaotas, on liiga pime?
Minul on Hiina söejaamade, USA gildanafta ja Kanada naftaliivade üle ainult hea meel. /iroonia/ Küsimus oli, kas kas peaksime valmistuma Golfi hoovuse peatumise korral saabuva Arktilise kliimavööndiga meie laiuskraadile ja/või ehitama maja üleujutustest pääsemiseks veel lisaks ka vaiadele, siit tulevikus üldse ära kolima, või piisab lihtsalt korralikust relva -ja laskemoonavarust?
Kuna euros elektri autode müük languses, siiis kommudel on plaan hakata subsiidiume maksma. Maksumaksja maksaks kinni seda. Võimalik, et raha tuleb läbi ETS süsteemi, mida siis bena ja disla mehed tasuvad. Ka. kodu kütjad jne.
"Seetõttu tegi Saksamaa kantsler Olaf Scholz (SPD) jaanuari lõpus ettepaneku, et nüüd oleks vaja luua Euroopa Liidu ülene elektriautode ostutoetus. Scholz ütles Chemnitzer Freie Pressele, et elektriautode ostu ei saa seadusega ette kirjutada, kuid oleks vaja liiduüleseid subsiidiume, et inimesed neid ostaks. Subsiidium tähendab ostutoetust, ostutoetus aga tehniliselt seda, et maksumaksjad peavad teiste inimeste elektriauto-ostu kinni maksma. Euroopa komisjon pidi hakkama Scholzi plaani arutama.
Euroopa komisjoni juht Ursula von der Leyen märkis neljapäevase autotööstuse kõneluste juures, et Euroopa komisjon teeb autotööstuse plaani, mida siis avalikkusele tutvustatakse."
Ja siis vääname Hiina elektriautodele maksu selga.
See on nii kahepalgeline.
Lugesin hiljuti artiklitSaksa autotööstusest. nad on ise oma lollaka rohehullusega endale korralikult jalga tulistanud.
Esiteks on Saksa autotoojad nagu VW pidanud ostma CO2 kvoote ja nad on neid ostnud Hiina autotoojatelt nagu BYD. Lisaks on nad veel saanud EL käest trahve, kuna ei täida seatud CO2 eesmärke. Ja nüüd plaanib seesama BYD VW käest kahe Saksas asuva tehase ostmist
Kunagi üritas parun Münchhausen ennast juustest pidi ülesse tõmmata - nüüd paarsada aastat hiljem proovib seda hr Scholz.
Tegelt päris nukker vaadata, et samal ajal kui USA ja Hiina madistavad AI-ga, elab Euroopa tuum jätkuvalt eelmises sajandis ning juhtide väljaütlemised kõlavad nagu Modern Talkingu viisid tänapäeva lokaalis. Minu meelest see hetk, kui juba Korealased suutsid igati normaalseid autosid toota, oli vaid aja küsimus et ka Hiinlased sellega lõpuks hakkama saavad. Asja võtab hästi kokku Kondratjevi lained ja nüüd plaanitakse veel maksumaja raha külvata, et vanu laineid kuidagi ellu äratada ning seeläbi suurt rikkust ühiskonnale luua? Lihtsalt märkuseks, et kogu maailma autotööstus on väärt natuke alla 3 TUSD, sellest Euroopa oma alla 500 BUSD, palju NVIDIA üksi hetkel väärt oligi?