"tomm_a"
Millal esimene dividend tuleb, on keegi välja lugenud?
Esmaspäeval tulevad 9 kuu tulemused ja teisipäeval juhtkonna kommentaar - ehk tuleb ka infot dividendide kohta. Kuna senised suuromanikud IPO käigus midagi müüa ei saanud ja osaluste müük lukus, siis võiks neilt tulla surve suuremale dividendile.
“We are delivering on our promises and are putting IPO net proceeds to productive use right away. This exercise marks another successful bond repayment, where our bond investors have been able to enjoy excellent investment returns,” explains Modestas Sudnius, the CEO of Eleving Group.
"tomm_a"
Dividendist pole ikka juttu...
Kinnitavad siiski kavatsust:
One of our most significant milestones this year was completing the largest IPO in the Baltics, raising EUR 29 million. This capital infusion will support our mid-term goals to expand into new markets, strengthen our position in existing ones, and enhance our balance sheet. Consistent with our IPO pledge, we are committed to rewarding both new and existing shareholders with regular dividend payments. Following the IPO, we aim for a target payout ratio exceeding 50% of net profits.
"tomm_a"
Vastavalt Eleving Groupi dividendipoliitikale makstakse kui ma õieti aru saan dividende 2 korda aastas peale majandusaasta 12 kuu ja peale poolaasta 6 kuu majandustulemuste väljakuulutamist, mis eelmise aasta põhjal oletades võiks toimuda 2025.a. veebruaris ja 2025.a juulis. Dividendi suurus oleneb loomulikult majandustulemustest: nende divdendipoliitika järgi väljamakse suhe sõltub dividendijärgsest omakapitali suhtarvust, mille määr arvutatakse omakapitali jagamisel koguvaradega. Omakapitali dividendijärgne suhtarv peab olema üle 25%, et investoritele makstaks dividende 50% väljamaksemääraga. Ma arvan, et enne veebruari ei räägitagi täpsemalt dividendi suurusest.Parandage mind kui ma eksin.
"tomm_a"
See teeb ca 4% IPO mahust.
Veidi huvitav, et miks oli just viimasel päeval tarvis 32% mahust kokku osta ning hind jõuga IPO hinnani viia (ilmselt korraks), aga ju see oli stabiliseerijale majanduslikult kasulik.
"hillzo"
Lisaks infobit, et eile müüdi börsil 223718 aktsiat ning nendest 219591 ehk 98% ostis kokku stabiliseerija. Tõesti põnev-põnev, mis hinnast saab, kui selline ostja ära kaob..
Kokku ostis stabiliseerija 30 päeva jooksul rohkem kui 1,13 miljoni € eest 689 558 aktsiat, mis on 4% IPO mahust ja moodustab 72% kõikidest kaubeldud aktsiatest.
Kas keegi teadjam oskab selgitada kelle raha eest neid osteti ja mis nendest edasi saab?
Kui ma õigesti aru saan, siis dividendipoliitika on 50% Net profitist ja 2024 oli see miski 29.6-32,5mln, siis kas võib oletada, et umbes 16000000÷117108824 = 0.13-0.14€?
Tulemused head, kasv olemas ja P/E mingi 8. Ootame siis dividendiettepanekut.
Enlight Research kokkuvõte Elevingi toimetamistest:
https://research.enlightresearch.net/ViewReport.action?resLibId=89324&pageid=search
Ma arvan, et dr. Lõhmuselt saaks odavamalt adekvaatsema osta.
Pigem 0.11€-012€ paistab tulevat