EKRE arutelu

siin läks sul mõte küll nati sassi. Fraktsioonist saab ära minna igal ajal ja äraminejal pole sooja ega külma sellest palju neid alles jääb sinna, sest tema suhted fraktsioooniga ja ka selle erakonnaga, mille nimekirjast ta valiti,on niikuinii nugade peal. Pigem soovib ta endistele fraktsionikaaslastele halba kui head. Kui Ekre veel kord lõhki läheks ja kõik peale kaabude, Helle-Moonika ja Varro sealt lahkuks, kas lahkujad hooliks sellest, et Ekre fraktsioon lakkab olemast ?

Ülehüppamist pole võimalik takistada muidu kui teha seadus, mis kohustab Riigikogu fraktsioonist lahkujaid ka Riigikogust lahkuma. See oleks õiglane ja loogiline = kui sa said sinna partei nimekirjas, partei programmi esitades ja partei sind reklaamis, selleks ka raha kulutades, siis sinu saadikukoht on partei teene. Üksiküritajad meil parlamenti ei pääse.

Niisugust sidumist saadiku ja tema fraktsiooni vahel seadusandja aga ei tahtnud teha, saadik on mandaadi saanuna oma otsustes vaba ja mandaati saab talt ära võtta ainult siis kui ta kuriteos süüdi mõistetakse, ta ise sellest loobub või surm tema maise teekonna lõpetab. Loomulikult jääb ta oma mandaadist ilma ka siis kui läheb valitsuse liikmeks,kuid sel juhul saab ta ministriametist vabanedes mandaadi tagasi

See kuidas kaabud on viskunud vana kommunisti Rein Veidemanni kaitsele, on lihtsalt naeruväärne. Kõik need kommud on ühesugused, võta üks ja viska sellega teist.

Eestis lasti mööda see moment kui oleks saanud kommunistid kõigist avalikest ametitest kõrvaldada. See oli 1991.a-1992.a.

Nüüd on nii, et vaata kuhu tahad, igal pool nad irvitavad vastu, oma parteipileti on peitnud lauasahtli tagumisse nurka, et äkki läheb veel vaja …
Refi asutajaliikmetest olid enamus teenelised kommud ja nad käituvad ka seniajani nii nagu oleks Kommunistlik Partei ikka veel võimul Eestis.

3 Likes

Suurepärane punt kuhu kuuluda. Orban värskelt kremlist tulnud oskab anda uued juhtnöörid. Seltskond, kes lammutab süstemaatiliselt Europat, ei ole kindlasti Euroopa patrioodid, rohkem nagu veremaa omad.

2 Likes

Õiged patrioodid on ikka need kes venemaaga viisavabadust soovisid ning strateegilisi metalle venemaale transportisid , olles eelnevalt riigiraudtee konkurentsist kõrvaldanud…Noh ja need ka ikka kes Saksamaa energeetika vaid vene gaasinõela otsa sättisid…istudes ise Gazpromi nõukogus…

11 Likes

Kas see muudab neid kremli käpikuid kuidagi paremaks?

2 Likes

konkreetsetele tegevustele reffide ja Merkeli muti poolt oli sul vastukaaluks panna emotsioonikad “lammutama”, “punt” , “kremli juhtnöörid”…

9 Likes

See minu postitus oli enne seda sinu postitust.

Ma pole kordagi Merkelit kiitnud. Merkel on süüdi Ukraina sõjas, Euroopa energia- ja immigratsioonikriisis ja veel väga paljudes asjades aga kuidas see teeb neid kremli käpikud paremaks?

4 Likes

Võikerahval tasub igale poole kuuluda, pole ju teada mis pikemas perspektiivis peale jääb. Poleks meil oma kommuniste olnud siis ei oleks ka praegust vabariiki sest juhid oleks olnud teised ja igasugune mäss oleks maha surutud.

1 Like

Lähme nüüd sammuhaaval, eks Ka mina olin kunagi see, aastat 15 tagasi, et viisavabadus võiks olla, jube passi kurnamine käis. Hetkel kindel ei. Mis krdi strateegilisi metalle venemaale veeti? Keegi jah vedas autodega plekkpurgi valmistamise tooret, raudteega ei veetud midagi ja ei veeta siiani, nii et ära häma.

Punast elavhõbedat veeti, sadade kilode kaupa, ju?

1 Like

Ära palun aja kuulujuttu. Autodega sealt võibolla.

1 Like

Ja mille poolest tollane venemaa ja venelased praegusest erinesid?

3 Likes

kus kohas raudteed mainiti? Ka aerosoolpurgi toorik muutub strateegiliseks kui sellest verelased pisargaasi pakendit teevad.

“Esmaspäeval kirjutas Eesti Päevaleht, et Metaprintile võlgnes aastavahetuse seisuga raha ettevõte Tjumenskie Aerozoli, mis on varasematel aastatel tarninud Venemaa siseministeeriumile pisargaasi.”

3 Likes

Ei saa jätta jagamata fotot Moonik Helme Fb lehelt. Tegu Vabariigi aastapäeval 24.02.2026 toimunud mingisuguse karvaste ja suleliste poolt läbiviidud piketi või protestiga.
Selline siis ongi tüüpiline EKRE vastane:

3 Likes

Ei, see ei ole kindlasti tüüpiline ekre vastane. See on tüüpiline kõigevastane, välja arvatud veganlus ja feminism. Mündi üks pool. Mündi teisel poolel on sama imelik ekrepooldaja, kes on tavaliselt ka kõigevastane, mingite eranditega. Mulle ei istu nad kumbki ja ma ei suuda ausalt vastata, kumb mündipool mulle rohkem ei sobi.

13 Likes

Väidetakse et selle pildil on Daniel Kõiv Eesti haridusministri nõunik, Eesti 200, sarnasus on väga suur, ta ise kindlasti väidab, et istus kodus ja sõi kiluvõileibu aga ikkagi, sellised inimesed on haridusministeeriumi palgal

4 Likes

Haridus- ja teadusministri nõunik väidab oma FB postituses, et see pole tema: https://www.facebook.com/reel/794205680387927
Hetkel paistab, et mõlemad variandid on võimalikud - kas pildil on tema või pole.

1 Like

Ma arvasin, et pildil on naine.