Ekranas (EKR1L)

EKR: Resolutions of EKRANAS AB Extraordinary General shareholders meeting 15.11.2005
Lisaaktsiad tulevad 5 litti/tk nagu ma arusain.
Miks ma peaksin neid tahtma osta, kui aktsia hind hetkel on 1,57lit?
Mina oma lolli mõistuse juures arvan seda, et mingi täiendava rahasüsti ta turuhinnas ikkagi annab kuid tegelikult on vist küsimus suurosaluse ümbermängimise soovis. Kui see tõesti peaks nii olema siis võib edaspidi midagi huvitavat juhtuda.
Mina saan aru, et tuumikomanik lihtsalt konverteerib enda antud laenu omakapitaliks ja kuna alla nominaali aktsiat emiteerida ei saa siis tehakse 5 litiga. Tuumikomanikul suurt vahet ei ole, sest seda laenu ta Ekranasest nagunii kätte ei saaks ja kui hakata aktsiakapitali enne maha kirjutama ja aktsiaid tühistama siis tõmbaksid pangad enne pistiku seinast välja. Väikeaktsionärile siis näiline tasuta lõunasöök. Näiline seepärast et küll tuumikomanik juba oskab Ekranase toodangu turustamisel selle papi kuhjaga tagasi võtta.
Kopeerin siia ühe kommentaari algajate foorumist ka:

DNU Ekranas 05/12/05 21:37

Ekranaselt nüüd head uudised, käibe kasv 65%, nüüd peaks viimaks hind ka korralikumalt tõusma hakkama, täna oleks peaaegu possu sisse võtnud, kuid siiski jäi tegemata,
homme hind tõenäoliselt rallib.
Viimasel ajal on ikka väga ära kukkunud
Aidake mõista, milles seisneb selle ettevõte arenguperspektiiv?
orwell
2006 aastal planeerivad hakkada koostama 21" SLIM kineskoopid (lcd)
Njah, Euroopa ainuke ehk viimane allesjäänud tootja
Slim kinesoop ei ole lcd, kuid omadustelt on selle lähedane.
rallib:)
ja müüjad otsas!
3k käive +65%, huvitav kas nad sel perioodil kasumirt ka suutsid teenida?
ja müügiorder tühi
mitte tühi, aga 1.50 (täpsemalt 1,52) on tänase päeva lagi ehk 15% päevasisene tõus on juba käes ja müügiordereid üle 15% lihtsalt ei kuvata. Homme saab kõrgemalt edasi müüa ehk 1,50 +15%
täna suht rahulik, ostupool üsna vaikseks jäänud. Kas kõik said kätte mis tahtsid, või ei peeta suuremat hinda enam õigustatuks?
ehk siis, kas aeg rongi pealt maha hüpata?:)
oled hiljaks jäänud. Ekranas teeb väga lühiaajalisi põrkeid ülespoole. Jääb oodata järgmisi uudiseid. Sinna maani on stabiilne langustrend. Endal õnnestus eile madalalt osta ja täna päeva kallimaga müüa. Teenisin pisut tagasi senise leedu turu miinused.
Kas Ekranas on juba pankrotis või on kellelgi paremat infot?
kas pakrott, aga kehv seis küll... tegeldakse asjaga, millega suudavad vaid hiinlased kasumit teenida :P mul oli ka väike posu, aga müüsin hiljuti 1.45-ga maha, sest põhjalikumalt asja uurides ei hakanud enam midagi positiivset silma... ja nende tootevalik liialt kitsas
Peab ka vist hakkama positisiooni likvideerimist passima ning oma 15% lossi vastu võtma...
ilmselt väga palju sõltub sellest, mis EL sellest dumpingust arvab... samas Philips ja mitmed teised saavad üsna hästi hakkama, seega ei usu et sealt Ekraanasele hea otsus tuleb.
Kel siiski firmasse usku võiks ülevaadata CRT kohta käivad tollid, palju seal hetkel juurdehindlust(tolli) on... point selles, et sealt annab ka natuke välja lugeda lootust mujalt tulevate toodete hindade tõstmiseks.
Puht aktsia hinna pealt on tõusuks ruumi küllaga, samas loodan, et nad ei kavatse jääda tehniliseses mõttes aegunud CRT tehnoloogia peale. Plasma, lcd on siiski tulevik, nende CRT lahendus küll täitsa hea, aga mõniaeg tagasi uurisin välja kuna see aasias masstootmisesse lükati ~2-3a tagasi(kui mitte rohkem), siis tundub et tegeletakse väga vale asjaga.
Kuigi mitmed "hiiglased" arendavad(arendati) ka CRT'd(ilmselt HD-teleka huvides), siis on ikka põhirõhk LCD, plasma.
Hetkel tundub, et igasugu muu tehnoloogia areng jookseb vanast heast CRT-st üle...
arendada saaks seda veel kõvasti edasi... seda tõestab kasvõi HD tavatelekate olemasolu.
Samas LCD tootmine muutub üha odavamaks ja täiuslikumaks, nii et CRT-st sõidetakse üsna julmalt ka odavamas klassis üle.