Eesti Telekom 2

PALJU ÕNNE!

U-Plaza
14.09.2001 14.57

Sideamet saatis EMT-le kirja, milles teatab kavatsusest tunnistada EMT 2002. aastaks olulise turujõuga ettevõtteks üldkasutatava sidumisteenuse ja üldkasutatava mobiilsideteenuse turul, teatas Eesti Telekom.

Vastavalt telekommunikatsiooniseadusele on EMT-l 19.novembrini aega esitada kirjalik arvamus enda olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamise kohta. EMT leiab, et tema tegevus ei ohusta vaba konkurentsi ja mobiilside kiiret arengut Eestis ning sellest tulenevalt kavatseb enne 19. novembrit oma olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamise vaidlustada.

Otsuse olulise turujõuga ettevõtjate osas peab Sideamet langetama hiljemalt 1. detsembriks 2001.

Juhul, kui Sideamet EMT 2002. aastal siiski olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistab, avaldab see Eesti Telekomi hinnangul negatiivset mõju kogu grupi finantstulemustele. Mõju täpne ulatus sõltub läbirääkimiste tulemustest Sideameti ja EMT vahel, mida on hetkel raske prognoosida.

Hinnanguliselt võib 2002. aasta oodatav konsolideeritud puhaskasum väheneda 100-250 miljoni krooni võrra.
SUURED TÄNUD ÕNNESOOVIDE EEST!!!

Loodan, et Sideamet langetab ikka õige ja õiglase otsuse.

:-)
kas esmaspäeval ETL 38 on palju või vähe
See tähendaks 17% langust!!! Seda on ikka liiga vähe, arvestades, et USA turud turu sulgudes pole veel avanenudki, aga samas kaks päeva on veel ees...
tegelt ma ei mõelnud lihtsalt hinda, vaid seda, et usa turud avanemata, loogiliselt langeb euroopa esmasp. veel.
EMT-i olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamine on juba ammu aktsaihindadesse sisse arvatud, nii et see uudis ei vii küll Telekomi hinda allapoole või kui viib, siis vaid veidi ja lühiajaliselt.
alati on kõik sisse arvestatud, aga ikka kukub edasi
Damned ebaõiglane! Miks erinevalt Garu-st mulle pole antud võimet mõne aktsia käitumist täpselt ette ennustada?! Ma istuksin ammu mõnel oma erasaarel luksusresidentsis ja kuulaksin hajameelselt aruandeid oma isiklike telekomfirmade preformance kohta, mitte ei lamiseks siin foorumites. :)
Sideameti tegelased on ikka parajad tropid küll. Riigiametnikena ei huvita neid, et riik omab ETL-s märkimisväärset osalust ja mille aktsiahinna langusena kannatab ka kõige rohkem riik ja rahvas, kes sinna on investeerinud.
Leidsid väga sobiva aja muidugi vastavasisulise taotlusega lagedale tulla.
Või juhul muidugi kui läbirääkimiste tulemusena ei laeku mõne torsa arvele "natuke" raha juurde, siis võiks ju konkurentide poliitilisele tellimusele "vee peale tõmmata?"
Siuksed mehed on siis need sideameti mehed, keda toetavad mõned Jürgensonid, kes kohe kindlasti tulevikus vaeselt ei ela!
kristian, I like your style. :) Palju sul siis sellega läks? Kes neid 15@46 seal vahepeal tegi? Kas sideameti funktsioon on tegeleda riigi investeeringute kaitsmisega? Kas sideameti tööde ajastus peaks olema natike teistsugune? Kelle arvele "natuke" raha laekus? Kes on konkurendid? Palju Jurgenson sai?
Kristjan, miks ostsid, oleks pidanud reedel müüma ja teisip. ostma.
Pöördume siis korra reedesse tagasi. Sündmused USA-s. Kõik teavad mis toimus ja kõik teavad, mida kardetakse veel toimuvat. Seega enamus tehinguid turul on suurelt veendumuse küsimus. Lähtume tugipunktist, et taolised otsused sideametis ei toimu üleöö, kus taolisi avaldusi ETL-i peadirektori lauale pannakse, kes on sellest kohustatud ka koheselt börssi teavitama. (kas eelnevalt oli teemat arutatud- ma ei pea silmas ET vaid EMT-d) Seega teatud ringkond inimesi oli sellest vähemalt mõned päevad ette teadlik, olenemata sellest siis, kas nende VP arved on onupoegade või kaheteist aastaste tütrepoegade nimele avatud. Võimalus on nüüd asi inside-ga topelt üle spekata, et kindla peal välja minna. Reedel püsis noteering päris pikalt 47 peal ja paljud, suhteliselt väga paljud ostsid, lootuses, et kuna Hex-is NOK ja SON ka tõusis, siis on ehk trendi muutus. Aga olenemata ostupoole pealt tehtud tehingutest hinnad teadaolevalt tabelis ei muutunud. Tähendab, et müügiorder oli sellejaoks piisavalt suur. Kas järjekordne juhus. Mõned minutid pärast börsi sulgemist tuleb teade, et vot, nüüd on siukesed lood, sry :-)
PEaLik'ule--see mis on sideameti funktsioon on, tead Sa kindlasti samahästi kui mina, kui niimoodi küsid. Iseasi, kas jätkub usku riigimeestesse, kui tead, kuidas palju asju toimuvad? Kokkuvõtteks võib vaid öelda,et elame EV-s, edukat investeerimist! Kusjuures ise ETL ei hävinud-seekord.
Eesti Telekomi aktsia oli reedel isegi väga tugev, arvestades samal ajal toimunud muutusi Lääne-Euroopa suurematel turgudel.
See hind tundub juba niivõrd naeruväärne, et varsti mul pole enam allesjäänud rahast ka kahju. Ostan juurde ja kavatsen jääda oma aktsiahunniku otsa istuma nii nagu ühele pikaajalisele investorile kombeks.
Loodan väga, et Sideameti (konkurentide?) plaanid EMT suhtes läbi ei lähe. Sellise investori vaenuliku poliitikaga, mida see amet üles on näidanud me küll "Eesti Nokiat" ei näe.
To: lostallmoney

Tohib ma võtan koha sinu kõrvale, seltis on lõbusam.
Ma küll ei näe, et lähitulevikus avaldaks Sideameti otsus mõju EMT-le.

EMT tulusid vähendab konkurents, mida pakuvad Radiolinja ja Q. Konkurentsi tõttu on EMT sunnitud tariife nii või naa alandama.
kas see otsus polnud nii või naa spekuleerimisega juba hinda sisse arvutatud? ise ostsin täna jälle pisikese paki juurde.
Graafik, konkurents on ok, ning see, et tariifid alanevad ei tähenda kindlasti ka kogutulu vähenemist telekomi sektoris. Samas Sideameti plaanid seavad ohtu investeeringute mõttekuse EMT poolt. Selle tagajärel võib tekkida olukord kus konkurendid lasevad EMT'l teha kõik investeeringud, et siis tema kulul odavalt teenust pakkuda. Sisuliselt ei võida keegi, kaasaarvatud tarbija.

Miks karistatakse neid kes teevad ja investeerivad? Keegi ei ole ju keelanud RLE ja Q sama teha. Pealegi ei ole mitte ükski klient kohustatud olema EMT klient. Kuna Q ja RLE ei suuda/oska/taha oma võrku korralikult välja ehitada siis nüüd nad tahavad sisuliselt tasuta kasutada EMT oma. Kuhu kaob siis tarbija valik kasutada odavat ja viletsat toodet?
palts is the man?