Donald Trump 2024

Aga mõtle, missugune jama oleks olnud, kui sleepy joe personaalselt oleks saanud asjaga hakkama. Polekski täna pidupäev. Mitu kuud veel peaks ootama.

Üldiselt sellised vabastamised jms. on suht pikk läbirääkimiste protsess ja tõenäoliselt see ei juhtunud nipsust ühe päevaga. Võib arvata, et kõnelused ses osas juba toimusid sleepy joe ajal.

Igastahest USA suursaadik valgemordoris peaks olema selline tegelane nagu Peter Kaufmann. Tema asus sellesse ametisse juba 2023 aastal. Ma ei tea, kas ta on otseselt nüüd TACO valitsuse koosseisu liige või mitte. Töötab vähemalt USA heaks ja sleepy joe ta ilmselt sinna saatis parimate soovidega. Ilmselt tema ka seda asja seal ajas.

Nii, et kiidame personaalselt TACOt, kellegi teise töövõidu puhul.

3 Likes

Jah, Eesti tüübid ka kiitsid kellegi teise töövõidu puhul just neid, kes seda ei väärinud …

Meieni jõudis 2024. aasta jaanuaris info, et Valgevene võimud on Minskis kinni pidanud Eesti kodaniku. Alates sellest on saatkond ja diplomaadid Roio ja tema perega pidevas kontaktis olnud. Ma tänan Ameerika Ühendriikide president Donald Trumpi, Ukraina erisaadikut Keith Kelloggi ja tema meeskonda ning kõiki USA ja Eesti diplomaate ning partnereid, kes töötasid sihikindlalt ning järjepidevalt selle nimel, et meie kodanik koju saaks

Ju siis neil pole udust aimugi, et see oli puha autopeni teene

Sinu tekstide kohta võib aga öelda lihtviisil eesti vanasõnaga, mis räägib teatavatest inimtüüpidest, keda ei künta, külvata ega lõigata, need kasvavad ise…

2 Likes

Siinkohal saab ainult Bibi jutuga ühineda.

1 Like

Iraan ühines tuumarelva piiramise lepinguga 1970, veel siis kui šahh oli valitseja. ( See mees käis ka Tallinnas külas muide, einestas ka Kännu Kukes ja hakkas seal ettekandjaid tänama Iraani kuldmüntidega, mis meie KGB molkustele põrmugi ei meeldinud )
Vaevalt võib küll loota, et päris sõjakad ajatollad seda vana lepingut pidada tahavad.

Tuumarelv on üldse üle müstifitseeritud justkui see oleks mingi maailmalõppu kuulutav pasun.

Vahest ainult siis kui Venemaa ja USA omavahel suures mahus tuumalööke hakkavad teineteisele andma. Mitmed väiksemad riigid, kaasa arvatud Iisrael, Pakistan, P.Korea jm ongi need niikuinii juba hankinud, maailm pole seni ära lõppenud.

Sõjapartei liikmed, sealhulgas ka mõned demokraadid USA-s juubeldavad : näe, ei saa Trumpki läbi ilma sõjata, Ameerika pole great kui ta sõda ei pea, alati peab sõda pidama, midagi või kedagi pommitama, misjaoks neid raskeid punkripomme üldse toodetakse kui ei pommita, lattu õige vä ?

Nujah, nagu Tšehhovi näidendis : kui esimeses vaatuses on seinal püss, siis ilmtingimata teeb see viiendas vaatuses ka pauku ja keegi lastakse maha. Kas praegu käib Iraani sõja neljas või viies vaatus, pole päris selge. Võib-olla on alles neljas ja viies on tulemas

ma aitan sind natuke selle lugemisega järjele jõuda. lõik, mis sa ise nii uhkelt boldi tõmbasid.
“Ma tänan Ameerika Ühendriikide president Donald Trumpi, Ukraina erisaadikut Keith Kelloggi ja tema meeskonda ning kõiki USA ja Eesti diplomaate ning partnereid,…”

boldisin sulle olulise koha ära musta töö tegijatest. egas funktsionaalne lugemine polegi kerge.

aga tuleb kiita, värske nobelist TACO leidis viimaks munad üless ja tegi midagi julget.

3 Likes

USA õhulöögid Iraani tuumarajatiste vastu kergitavad nafta hinda veelgi ja ilmselt langetavad esmaspäeval ka börse. Aeg uued ostuorderid paika panna. Kahjuks aga saab inflatsioon taas kütust juurde ja euribori langemise jätkumise tõenäosus kahaneb.

selgub, et TACO otsustas pommitada tühjaks veetud “laohoonet”. veery brave. big move.

olulisem kraam tassiti paar päeva varem juba minema.

https://x.com/John_Pollock22/status/1936682900423926084

ja kuna selline munadeta brave move sai tehtud. lõikasid venkud kohe vahele. iraani välisminister pidi juba liikuma moskvasse konsultatsioonidele…

"Russia Dmitry Medvedev says that some countries are ”ready to transfer nuclear weapons to Iran”
Sounds like Russia could order North Korea to send Iran a few nukes."
https://x.com/visegrad24/status/1936715243259920869

Visegrad24 ei ole adekvaatne allikas ja tuumapomm ei ole jäätisemasin, mida Põhja-Korea saaks nispsut Iraanile laenata.

Küllalt kummaline on ka see arusaam, justkui kui sulle Trump ei meeldi, siis sellest järelduks, et Trump oleks võimetu tegema ühtegi õiget otsust.

1 Like

siin ei olegi hetkel oluline, kas tuumapomm on jäätisemasin või mitte. vaid see milline sõnum taaskord välja on saadetud. ilmselgelt said mordori telje riigid taaskord aru, et kõik on üks bluff ja kõvatamine. ja kiiresti “pasandati” TACO’le kraevahele.

tühja “laohoone” pommitamine oli kindlasti väga õige otsus. eriti, kui sa pärast seda lõikad veel sõrme tõusvate kütusehindade ja kukkuva börsiga(okei vaatab kas turg seda üldse märkab esmaspäeval).

https://edition.cnn.com/world/live-news/israel-iran-conflict-06-22-25-intl-hnk#cmc76rbzv00003b6n4yclq620

Jama jutt. See pilt ei ole kraami ära vedamisest. CNN väidab, et veeti pigem pinnast sissepääsude katteks.

Nüüd siis on selgunud, et peamist Fordowi tuumaobjekti sügaval mäe sees saadeti pommitama B-2 vargpommitajad. Eriti sageli neid välja vist ei aeta
Natansi ja Esfahani tuumarajatiste pihta virutati allveelaevadelt lastud tiibrakettidega

Tulemus selgub hiljem. Trumpi kiitlemist objektide täieliku purustamise kohta võib käsitleda tööversioonina, ta kipub sageli liialdama ja see vajab veel tõestamist teistest allikatest.

Iraani õhutõrje peab ikka täitsa kutu olema, kui B-2 nii sügavale sisemaale lendas. GBU-57 kasutamiseks pead sisuliselt kohele lendama.

Iisrael tegi ju ettevalmistustöö ära. Ega nad seal asjata vaeva näinud kuni oli suht ohutu Iraani kohal lennata.

Usutavasti oli see kõik koordineeritud USA-ga, juudiriik ei tegutsenud omapäi

B-2 on vargpommitaja, nii et Iraani radarid ei võtaks seda nagunii.

1 Like

et siis alguses puurisid end 90m kalju sisse aga siis jõudsid järeldusele, et paar meetrit lahtist pinnast käib kahh punkripurustaja kaitseks?

tule taevas appi.

ma ei tea, miks cnn midagi sellist väidab aga natuke kriitilist mõtlemist… kõik ka, mis netist loete ei ole kuld.

“Punkripurustajat” ei kasutatud sissepääsude lõhkumiseks. Milleks üldse neid pikki sissepääsu tunneleid peaks purustama?
Miks iraaanlased sinna pinnast vedasid seda mina ei tea. Vbl selleks, et takistada eriüksustel sinna sisse pääseda. Fakt on see, et need kastidega veoautod ja ja pinnase teisaldamise tehnika oli selleks seal, et sissepääsud blokeerida. Ei olnud selleks, et midagi sealt välja transportida.
Ma ei väida ka seda, et midagi sealt välja ei veetud juba varem. Lihtsalt sinu lisatud pilt ja kommentaar ei käinud kuidagi kokku. Jama ajasid…

3 Likes

“Punkripurustajat” ei kasutatud sissepääsude lõhkumiseks.
kas ma väitsin, et punkripurustajat kasutati sissepääsude lõhkumiseks?
funktsionaalne lugemine.
mida see eriüksus seal tunnelis teeb, kui põhiruumid on puruks lastud?
vaatab seinamaalinguid?

“Ei olnud selleks, et midagi sealt välja transportida. Ma ei väida ka seda, et midagi sealt välja ei veetud juba varem.”
ekspert on rääkinud.

No hakkab juba tulema.Oleme ühel meelel, et pinnast sinna peale veeti ja ilmselt mitte selleks, et sissepääsudele punkripurustajate vaastu kaitsta
Miks seda tehti mina ei tea.

mida see eriüksus seal tunnelis teeb, kui põhiruumid on puruks lastud?
vaatab seinamaalinguid?

Ehk võivad eriüksusedhiljem kontorllima minna, kui efektiised punkripurustajad olid?

Niipalju siis “täielikust ja totaalsest” relvarahust, aplesini rahupreemia ei taha kohe üldse nii tulla

Parim, mis saaks juhtuda, on ajatollade reziimi kokku kukkumine. See oleks hea õppetund Putinile, et ükski reziim ei ole igavene ja ka õpikunäide Veremaa liitlastele, et Veremaa ei suuda oma liitlasi aidata. Ei suutnud Süüria diktaatorit, ei aita ka ajatollasid. Hiina vaatab lihtsalt kõrvalt ja ootab olukorra selginemist.