Crude Oil

UGAZ ja UWTI järgivad toorainefutuure, mis pideva ülerullimise tõttu kannavad contango'st tingitud kaotust. Hoides nt aasta aega maagaasi träkkivaid UNG osakuid (1x), samas oletades, et maagaasi spot hind püsib paigal, võib contango loss vabalt ulatuda 10-20%'ni. Nii et matemaatiliselt lähenevad küll aeglaselt nullile. UGAZ puhul on contango loss veel 3x suurem. Kui maagaas ise on tõusutrendis, siis contango efekti pole eriti tunda, kuid üles-alla turu korral on see määrava tähtusega.

3x bull instrumendid sobivad vaid lühiajaliseks hoidmiseks. Maksimum kuu võib ju ära kannatada, kui hästi hinnaliikumisi tabad. Kui läheb juba alguses untsu, on targem kohe tehingust välja astuda.

http://commodityhq.com/education/understanding-contango-natural-gas-example/
No kas on nii keeruline siis püsida ühes teemas, milleks on naftakarud andke alla.
noblesse
WTI hetkel 55.52 ja tundub,et tuleb väike allamägi. Samuti gaasiga.
Jälle DWTI ja DGAZ on ehk liialt riskantsed,kuid UWTI ehk 2 ringis kindlasti ostetav ja samuti UGAZ kuskil 1.70 juures.
Pole kunagi commoditeid enne treidinud, kuid nende ETFide puhul on kuidagi imelik kindlus sees sellesmõttes,et ei kujuta eriti ette,et need päris nulli kukuksid.

UWTI oli kahe ringis siis kui oil oli 45
Loe angelp kommentaari. Nii UWTI kui ka UGAZ annavad pidevalt tippudes järele ja võimalik ,et ka paar kuud tagasi olnud hindasid enam ei tule. Samas on volatiilsed ja kauplemiseks sobilikud. Ma oletan,et mõlemal on veel põhjad tegemata.
Mida ma vihjasin on see, et need akaatsiad on tibake seotud WTI hetkekursiga.
No kõik selle foorumi lugejad ju teavad seda millal miski hind oli. Foorumi lugejaid huvitab sinu subjektiivne arvamus asja kohta ja ehk saab sellest endale mingi positsiooni välja voolida.Kõik ülejäänud postitused investeerimisfoorumites on müra.Need kes üldse foorumeid loevad reeglina ei oska ise positsiooni võtta või ei ole endas veel kindlad. Otsivad abi. Kui kirjutad ürita anda abi.
Ma isegi jälgin teatud postitusi , sisuliselt otsin abi. Kahjuks on LHVs viimasel ajal selliseid postitusi vähe. Lauri oli vist viimane kes üritas.
See on üks rumalamaid tegevusi millest ma kuulnud olen.
WTI on nüüd niipalju kukkunud,et UWTI ost 2.20 pealt swingina võiks olla mõtekas. Gaasi hind võiks veel kukkuda. Kahenädalases perspektiivis on mõlema suund ikkagi alla.
Oot.... koliks ikka Naftakarude teemasse üle? Viimane postitus kõlbaks juba sinna.
opex,ttrust,Tin
Tänud kriitika eest. Kui Teil on soov minu kasutaja kustutada pöörduge LHV poole.
noblesse
opex,ttrust,Tin
Tänud kriitika eest. Kui Teil on soov minu kasutaja kustutada pöörduge LHV poole.

Ma ka ei saa aru, mis kuradi isaseid osadel vaja siin mängida on. Arvan, et foorum on hea koht kus anonüümselt saad oma arvamust avaldada ja siis näha ka mida teised arvavad (anonüümselt, ehk pole seda reputation riski).

Noh Valge Neeger. Räägitakse, et kes viimasena naerab, naerab paremini.
Fish
Saab näha, dead cat bounce :D edu!

Loodan, et said oma lühiajalist õnne nautida ja millegipärast olen suht kindel, et nagu tavaks sellised vennad nüüd s*tuvad verd.

Pange tähele, et õliga seotud aktsiad on odavamad kui nad olid kvartal tagasi, mis siis, et õli hind kõrgemal. Peegeldab seda, et madal õli hind jääb pikemaks ajaks meile siin. 90 dollarilised hedgid hakkavad ka kaduma. Ise hetkel jälgin mängu ja loodan, et mõne kvaliteetse oil related aktsia hind pekstakse alla.
Fish, aga räägi meile ka, millised need kvaliteertsed aktsiad on, teaksid teised ka silma peal hoida?
noblesse
opex,ttrust,Tin

Oh mismoodi sa nüüd niimodi aru oled saanud, et meil midagi sinu kasutaja vastu oleks. Ei ole. Pigem teema ikkagi ju selles, et täpselt identne teema, mis tegeleb naftasektoriga on Naftakarud, andke alla!

Foorumist subjektiivsete arvamuste baasil investeerimisotsuste tegemine üldjuhul viib siiski suurte kaotusteni.
Fish
noblesse
opex,ttrust,Tin

Ma ka ei saa aru, mis kuradi isaseid osadel vaja siin mängida on. Arvan, et foorum on hea koht kus anonüümselt saad oma arvamust avaldada ja siis näha ka mida teised arvavad (anonüümselt, ehk pole seda reputation riski).

Noh Valge Neeger. Räägitakse, et kes viimasena naerab, naerab paremini.
Fish
Saab näha, dead cat bounce :D edu!

Loodan, et said oma lühiajalist õnne nautida ja millegipärast olen suht kindel, et nagu tavaks sellised vennad nüüd s*tuvad verd.

Pange tähele, et õliga seotud aktsiad on odavamad kui nad olid kvartal tagasi, mis siis, et õli hind kõrgemal. Peegeldab seda, et madal õli hind jääb pikemaks ajaks meile siin. 90 dollarilised hedgid hakkavad ka kaduma. Ise hetkel jälgin mängu ja loodan, et mõne kvaliteetse oil related aktsia hind pekstakse alla.

Fish, lihtsalt sulle vihjati, et tolles ajamomendis langusele panustamine on rumal tegu, mida 60 pealt tegemine teps mitte ei ole. Ehk siis teatud "isased"? isendid tõenäoliselt teenisid nii alguses nafta tõusu pealt kui ka praeguse languse pealt. Noh ütleme nii, et peab olema tibake dünaamiline ja vähem jäikust :)

Aga tõesti koliks nüüd ikkagist naftakarude teemasse tagasi kogu selle värgensiga.
Long 10k UGAZ 1.869
noblesse
Long 10k UGAZ 1.869

ma ei ole siiani aru saanud, miks ostetakse 3x kui just ei ole daytradega tegu. Kui ajahorisont ei ole ole täpselt teada ja ollakse nii veendunud, et ajas gaas töuseb, siis oleks ju möttekam 3x short aktsiat shortida.
Shordi pealt maksad %.
tartz
Shordi pealt maksad %.

4,5% aastas antud juhul normaalse maakleri juures, aga seda tuleb alati jah enne kontrollida, palju laenamise intress on.
Eks ta olene jah väärtpaberist. Osadel aastas 100%. Võib meeldiva üllatuse pakkuda.
OUT UGAZ 10k 1.90