Coop Pank (CPA1T)

Klassika

1 Like

Jörpal oli üks teine lugu ka, Baby baby ma olen suur ahv :blush:

1 Like

Siit polegi läbi jooksnud, et Coop Pank on tõmmanud LHV-st ära Sander Pikkeli, kes asus juhtima Coop Panga sisenemist investeerimisteenuse valdkonda.

Minu arust väga tervitatav areng, et Coop on pööramas pilku mitte ainult laenuhuvilistele vaid ka jõukamate klientidele. Seni piirduvad Coopi investeerimisteenused vist ainult võimalusega osta internetipanga kaudu Tuleva pensionifonde ja avada tähtajalist hoiust. Kindlasti mittepiisav, et universaalpangana kõigi potentsiaalsete klientide tähelepanu äratada.

Edu nii Coopile kui Sanderile selle käima vedamisel!

23 Likes

Kes siis nüüd LHVs meie eest hoolitseb?

2 Likes

AI

7 Likes

Tegin ka ettevõttele Coopis konto, puhtalt põhimõtte pärast, et saaks LHV virtuaalkaardi kinni panna ja neile seeläbi sõnumi saata, et LHV klient ei ole ka täna päris nuumkana.

Samas investeerimisteenuse turul on konkurents tugevnev ning seal nullist midagi kasumisse ehitada tundub tõelise väljakutsena. Tänapäeval liigub raha suhteliselt vabalt ning pole see universaalpanga klient ka enam selline, et tellib kõik teenused kodulaenust kindlustuseni kontoris ühelt tellerilt.

Muide, kas kõik kohalikud pangad nülivad valuutavahetusel seitse nahka või ainult LHV? Investeerimisteenuste puhul päris oluline. Endal kogemus, et dollariülekanne IB-sse on oluliselt odavam kui valuuta eurodesse konverteerida.

11 Likes

Baltikumis on investeerimisteenused goodwill projekt, mitte raha teenimise üritus. Alati olnud. Minimaalsete kuludega teed, siis võibolla jääb midagi näppude vahele. Valuutavahetus sinna alla ei käi muidugi.

Veidi arusaamatu PR-lüke. Mõistlikum olnuks lihtsalt Lighyeariga koostööd teha. Coopi äppi integreerinud Lightyeari lahendus ja lahendatud.

6 Likes

Ma teadsin, et keegi seda ütleb. Jaepangandust kitsalt läbi teenuspõhise kasumlikkuse vaadata on otsetee dinosauruste surnuaiale. Neid arvelduskontoga laenukontoreid on küll ja veel. LHV esmane kliendibaas moodustus just nimelt Eesti investorkogukonnast. Ilma selleta vaevalt et tuult tiibadesse oleks saadud ja sitsitaks tänaseni mingil sellisel tasemel nagu Liisi järelmaksukontorist pungunud Holm pank. Kui klient ei leia teenuseid, mida ta vajab, kehitab ta õlgu ja valib lihtsalt teise koha, kus oma rahatoiminguid teostada (ja see valik ei piirdu enam ammu ainult Eestis resideeruvate finantsasutustega) ning võid matta maha lootuse talle ka kasumlikke teenuseid müüa.

7 Likes

Kes see Coopi klienti siis on? Maainimene, kelle jaoks investeerimine on viimane mure. Ei kindlasti leidub neid ka, aga tõmmata paralleeli LHVga on naljakas. LHV vundamenti on lõpuks laotud ikka pensionisammastega.

Investeerimisteenused olid tüüpide DNAs sees ja loogiline äri, mida rahada Hansast minema minnes. Aga pank tuli sinna peale ikka siis kui sammaste jõhkrad tasud võimaldasid hakata asju vaatama laiema pilguga.

Mu point oligi, et ärilises mõttes pole sellist ressurssi majasisesse üksusesse mõttet tänapäeval uputada. Võta lihtsalt LY lahendus ja poogi külge. Saad sama efekti. Sammastega on sedasi tehtud, oleks suht imelik ükspäev kuulda kuidas Coop palkas Peeter Koppeli Redgatest ehitama ülesse II ja III pensionisamba pakkumist :wink:

2 Likes

Minu arust vastupidi. Vähegi starteegiliselt mõtleval pangajuhil peaks igasugu ohutuled põlema minema, kui keegi paneb lauale idee, et seome oma kliendid mingi alustava iduettevõtte külge, kes aasta-aastalt üha hoogsamalt raha korstnasse kütab ja alles otsib viisi, kuidas oma ärimudel käima saada.

Kui külm selle idu ikkagi ära võtab ja poistel enne papp otsa saab, kui nina vee peale saadakse. lendab kõik see sìtt panga ventikasse. Lisaks tekib siin keerukas vastutusalade küsimus finantsjärelevalve, rahapesu tõkestamise jms domeenides. Tagatipuks võib Lightyeari omanikel ka õnnestumise korral tekkida mingil hetkel mõte oma bisnis maha müüa ning kui ostjaks saab mingi konkureeriv pangandusettevõte, kel huvi koostöö jätkamise vastu puudub, tekiks päris veider seis, kus panga investeeringutega kliendid jäävad külma kätte või “kingitakse” konkurendile üle.

4 Likes

Ei pea ju LY tingimata olema. IBKR partneriks nagu LHV-l? Kindlasti white label lahendusi riiulis mitmeid valimiseks ja mudimiseks ning kõik neist pole algajad.

1 Like