Coop Pank (CPA1T)

Minu fookusest rääkides, siis see ei olnud liialt tõsiselt võtmiseks, mida ka vastavalt märgistada püüdsin. Taustamüra on palju ja fakte vähe, et midagi sisulist arvata. Kas tõesti lihtsalt niisama ei anna raha kätte…ei taha hästi uskuda, aga see on minu arvamus.
Kui vaadata avalikkuse arvamusi, et pangad peavad välistama kõik pettused, kus inimesed lolli peaga enda koode välja jagavad, mingi teine telesaade kurdab, et Swed ikka liigutas kahtlast raha märksa kauem, kui arvata võis jne, jne, siis mis see ootus on…kiire kontroll olukorras, kus pank ise iga eksimuse korral risti lüüakse?

2 Likes

Mingi kõvatamine on lahti läinud, paar päeva tagasi Big, eile Coop, vaatad ja loed, selline tunne, et Trumpilt oleks nagu nakkus saadud, meie saame kõige edukamaks, kõige suuremaks. Pigem tundub, et tõele vastav lause oleks, et konkurent suureneb ja marginaalid edaspidi alla.

> Tsitaat

1 Like

Tere olen Silvio Orav, võitsin kasiinos 10miljonit, millest 5 coop pangas kinni. Äkki saab dividendina kätte, kui muud moodi ei saa? Kirjuan siin, sest meilidele ei vastata

8 Likes

Natuke pead veel ootama, ennem Q4 aruannet ei saa seda kätte, see seisab excelis erakorralise kasumi peal. (noh tead küll see ühekordne).

3 Likes

Tänases Ärilehes on põhjalik selgitus kogu loole:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120431889/eesti-kuulsaima-kasiinomiljonari-loks-pangad-sulgesid-uksed-seaduses-peitub-riskantne-tagauks
Arvatavasti maksumüüri taga, seega panen siia ühe lõigu:
“Probleemi tuum peitub rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse (RahaPTS) paragrahvis 27. See on säte, mis keeras Mareki jaoks ukse lukku. Kui pank otsustab kliendilepingu lõpetada AML-kahtluse (Anti-Money Laundering) või hoolsusmeetmete täitmise võimatuse tõttu, siis keelab seadus pangal teha ka sularaha väljamakseid. Seadus ütleb üheselt: vara tuleb kanda kliendi kontole teises krediidiasutuses.”
Tegelikult sai asi alguse sellest, et LHV sulges mehe konto. COOP oli nõus uue konto avama ja võttis raha vastu, aga nelja kuu pärast sulgesid nemadki konto ja enam ei ole Eestis ühtegi krediidiasutust, kes oleks nõus uut kontot avama.
Seega Coop Pank tahab rahast vabaneda, kuid ei tohi seda sularahas välja anda. Marek tahab raha kätte saada, kuid tal pole kontot, kuhu seda kanda saaks.

2 Likes