Coop Pank (CPA1T)

Minu fookusest rääkides, siis see ei olnud liialt tõsiselt võtmiseks, mida ka vastavalt märgistada püüdsin. Taustamüra on palju ja fakte vähe, et midagi sisulist arvata. Kas tõesti lihtsalt niisama ei anna raha kätte…ei taha hästi uskuda, aga see on minu arvamus.
Kui vaadata avalikkuse arvamusi, et pangad peavad välistama kõik pettused, kus inimesed lolli peaga enda koode välja jagavad, mingi teine telesaade kurdab, et Swed ikka liigutas kahtlast raha märksa kauem, kui arvata võis jne, jne, siis mis see ootus on…kiire kontroll olukorras, kus pank ise iga eksimuse korral risti lüüakse?

2 Likes

Mingi kõvatamine on lahti läinud, paar päeva tagasi Big, eile Coop, vaatad ja loed, selline tunne, et Trumpilt oleks nagu nakkus saadud, meie saame kõige edukamaks, kõige suuremaks. Pigem tundub, et tõele vastav lause oleks, et konkurent suureneb ja marginaalid edaspidi alla.

> Tsitaat

1 Like

Tere olen Silvio Orav, võitsin kasiinos 10miljonit, millest 5 coop pangas kinni. Äkki saab dividendina kätte, kui muud moodi ei saa? Kirjuan siin, sest meilidele ei vastata

8 Likes

Natuke pead veel ootama, ennem Q4 aruannet ei saa seda kätte, see seisab excelis erakorralise kasumi peal. (noh tead küll see ühekordne).

3 Likes

Tänases Ärilehes on põhjalik selgitus kogu loole:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120431889/eesti-kuulsaima-kasiinomiljonari-loks-pangad-sulgesid-uksed-seaduses-peitub-riskantne-tagauks
Arvatavasti maksumüüri taga, seega panen siia ühe lõigu:
“Probleemi tuum peitub rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse (RahaPTS) paragrahvis 27. See on säte, mis keeras Mareki jaoks ukse lukku. Kui pank otsustab kliendilepingu lõpetada AML-kahtluse (Anti-Money Laundering) või hoolsusmeetmete täitmise võimatuse tõttu, siis keelab seadus pangal teha ka sularaha väljamakseid. Seadus ütleb üheselt: vara tuleb kanda kliendi kontole teises krediidiasutuses.”
Tegelikult sai asi alguse sellest, et LHV sulges mehe konto. COOP oli nõus uue konto avama ja võttis raha vastu, aga nelja kuu pärast sulgesid nemadki konto ja enam ei ole Eestis ühtegi krediidiasutust, kes oleks nõus uut kontot avama.
Seega Coop Pank tahab rahast vabaneda, kuid ei tohi seda sularahas välja anda. Marek tahab raha kätte saada, kuid tal pole kontot, kuhu seda kanda saaks.

2 Likes

Kas sir Marekut mõni moodne makseteenusepakkuja ei saaks aidata? Küll Revolutis/Wises konto avatud saaks ja seega rahad kah kantud

Kohutav õnnetus ikka selline võit, ma oleks juba stressi ära surnud.

1 Like

Ikka jube lihtne on kuritegelik raha ära pesta läbi neti kasiino.

Lepid kasiino operaatoriga kokku ja viid talle 9miljonit cashi mille oled kuritegelikul teel saanud.
Lepid kokku, et hakkad mängima sellel kellajal ja sellise iP alt.
Ja et ole hea vormista mulle üks võit!

Ja hopsti on sinu kuritegelik raha legaalne!
Elementaarne Watson!
Peaks ka edale neti kasiino ostma.

5 Likes

Huvitav palju kasiino vahelt tahab sellise pulli eest?

kui sa hakkad sellise lotopiletiga saadud raha investeerima läbi Sihtasutuse juriidilise keha, siis peab küll päris naiivne olema, kui arvata, et selline idee mitte kellegi tähelepanu ei püüa … pakun et selle teema edasiarendused pakuvad veel omajagu võimalusi, mil saab suuremas koguses popkorni krõbistada … ja asjaosaliste eraelulises vaates võiks lisada et ühes eesti kirjandus-/filmiklassikas oli kummitama jäänud lause “kiired pulmad, kiired lõpud” …

5 Likes

10-20% on rahvusvaheliselt kokku lepitud hind raha pesemise eest, ma olen aru saanud.

1 Like

Aga mida ta siis halvasti tegi? Ei rikkunud ju seadust millegagi.

mitte keegi sh. ka mina ei ütle et ta on seadust rikkunud, lihtsalt minul tekib küll küsimus, et miks oma investeeringuid hakata tegema läbi sihtasutuse juriidilise vormi? minul oleks esimene mõte seda teha a’la läbi oü aga noh ilmselt mul ei tekiks ka peale lotovõitu sellist vajadust kroonika esikaanele või mujale püünele trügida ehk eks inimesed ongi erinevad.
ps. pakun puusalt, et kui ei oleks sihtasutust loodud, siis poleks ka raha käsutamise probleemi/takistust tekkinud.

2 Likes

Viitsib siis keegi võhikut valgustada, et mis selles sihtasutuses kahtlast/väära oli?

2 Likes

täna annab sulle chatgpt täpsema, selgema ja kiirema vastuse, kui keegi siin foorumis seda sulle hakkaks lahti seletama.

Päris nii lihtsalt ikka ei käi. Kasiino maksab võidu välja enda arvelduskontolt. Seleta kuidas see 9m cashi sinna arvelduskontole saab, et see sealt võiduna välja maksta?

Läbi fiktiivsete kaotuste

1 Like

Ahaa, ok, ma ei olnud teadvustanud, et sihtasutusel ei tohi isiklikku sihtotstarvet olla. Siis on jah imelik tegu. Aga võib-olla see sell oli samamoodi totu lihtsalt antud valdkonnas.

1. Varade kaitse ja stabiilsus

Sihtasutus on juriidiliselt “iseenda omanik”. Kuna puuduvad osanikud või aktsionärid, on varad kaitstud võimalike isiklike nõuete eest.

• Vara eraldatus: Kui asutajal tekivad isiklikud makseraskused, ei saa võlausaldajad üldjuhul minna sihtasutuse vara kallale (eeldusel, et vara üleandmine oli korrektne).
  • Pikaajaline fookus: See on suurepärane viis hoida perevara või pärandit koos, vältides selle tükeldamist pärijate vahel.
1 Like

Ühesõnaga sihtasutus tasub teha kui võidad 11M, aga tead juba ette, et varsti oled lihtsalt veel rohkem võlgu, kui ennem.

Selle tegelase peale meenub kunagine Baskini anekdoot:

”Ruudi, kui sa võidad lotoga miljoni, siis mida sa rahaga teed?”

“Maksan võlad tagasi.”

“Aga ülejäänud?”

“Ülejäänud saavad hiljem!”

6 Likes