Käib nagu pokkeri mäng:)
Coopi põgenejad suunduvad SAB1L-i vist .SAB tõuseb nüüd
Päeva lõpetame plussis...
"karvakera"
Coop on endiselt 10x odavam kui LHV, mis murdepunkti. Nautige sõitu.
LHV lahjendab stonki ja see pani tõusule hoogu juurde.
Kui Coop millalgi tulevikus lahjendama hakkab, siis võiks veel uusi tippe näha.
Selline kenjaalne kommentaar sobiks samas hästi tippu tähistama. Selle kirjutamise hetkel oli hind veel 3.53 ja Coopi aktsia väidetavalt "10x odavam kui LHV" :D
Bommm...müüsin samuti 3.4+ oma ülipisike koguse ära. Turg ikka rääkis, et mis juhtuma hakkab. Vähemalt muutust hakkas turg otsima ja seda üsna suure tõenäosusega. Võrreldes USA turuga on baltikum ikka väga tihti "nagu loeks peo pealt". Ma olen varasemalt mõne näite sellest toonud ka, et mis ja kus ja miks.
Käibed, hinna dünaamika ja turu tasakaal. Otsin eeskätt muutust, mis murraks varasema nö. dünaamika.

Aga suure ringi küsimus on ikkagi, et mida see müügist väljuv raha nüüd edasi teeb? SAB? Ja mida üldse aktsiate müügist saadud rahaga tehakse? EI tahaks uskuda, et see jõude jääb ja kuhu sa ikka paigutad, et ostujõud ei langeks. Ringiga aktsiatesse tagasi?
Mulle meeldib tegelt SAUNA graafik tätsa hästi. Tundub selline tugeva konsolideerumise taseme saavutanud ja siit võiks break out üles üks hetk tulla.Vbl. siis edasiste kuude müügitulemuste peale. Juba mainisid, et august tuleb ilmselt rekord tulemus. Siit alla langeda tunduks küll väga ebaharilik.
Käibed, hinna dünaamika ja turu tasakaal. Otsin eeskätt muutust, mis murraks varasema nö. dünaamika.

Aga suure ringi küsimus on ikkagi, et mida see müügist väljuv raha nüüd edasi teeb? SAB? Ja mida üldse aktsiate müügist saadud rahaga tehakse? EI tahaks uskuda, et see jõude jääb ja kuhu sa ikka paigutad, et ostujõud ei langeks. Ringiga aktsiatesse tagasi?
Mulle meeldib tegelt SAUNA graafik tätsa hästi. Tundub selline tugeva konsolideerumise taseme saavutanud ja siit võiks break out üles üks hetk tulla.Vbl. siis edasiste kuude müügitulemuste peale. Juba mainisid, et august tuleb ilmselt rekord tulemus. Siit alla langeda tunduks küll väga ebaharilik.
"rinx"
Müügist saadud raha võib ühe kuu niisama vahtida ning osta sama asja -30% odavamalt tagasi.
This feels like Harju Electric in Febrary. There was a nice bump now 1m euro turnover needs to channel to somewhere else. Most probably people will wait for couple days for it.
"Rauaspets"
Tundub, et hinnal ei ole tulemustega enam mingit seost. Selleks, et praegust hinda õigustada peaks kasum ca kahe/kolmekordistuma. Sellise paarikümne protsendilise kasvuga läheb ikka nii mõnigi aasta, et sinna jõuda.
Mina müüsin oma paki eile ära...
Aga eps ju kolmekordistus!
"rinx"
Bommm...müüsin samuti 3.4+ oma ülipisike koguse ära. Turg ikka rääkis, et mis juhtuma hakkab. Vähemalt muutust hakkas turg otsima ja seda üsna suure tõenäosusega. Võrreldes USA turuga on baltikum ikka väga tihti "nagu loeks peo pealt". Ma olen varasemalt mõne näite sellest toonud ka, et mis ja kus ja miks.
Kõva tagant-järele-tark oled. :)
https://investor.postimees.ee/7307796/coop-panga-juht-universaalpankade-kadumisest-raagitakse-aastaid-aga-nad-on-heas-vormis#_ga=2.186835688.1783749726.1627987515-1147174131.1608543740
"tomm_a""rinx"
Kõva tagant-järele-tark oled. :)
Rinx kirjutas ju eile kell 12.33, et "Ikka väga kena ralli on olnud. Pakuks nüüd täna-homme lühiajaliselt müüjad saavad ülekaalu." Joppamine, tarkus, analüüs vms jääb igaühe isiklikuks arvamuseks aga tagantjärele targutamises küll raske süüdistada.
Mis kiirelt üles läheb, tuleb ka kiirelt alla, või kuidas?
Iga aasta sellist pilti Tallinna Börsil likviidses aktsias ei näe, Baltikumi börsidel samuti, aga sellist pilti on varem küll näha olnud.
Iga aasta sellist pilti Tallinna Börsil likviidses aktsias ei näe, Baltikumi börsidel samuti, aga sellist pilti on varem küll näha olnud.
"Euroopa Keskpank andis eelmise nädala lõpus teada, et 2020. aasta märtsis kehtestatud dividendide väljamaksmise piiranguid ei jätkata kauem kui 30. septembrini. Seega on ei kehti enam üldised piirangud vaid keskpank hindab iga panga kapitaliseerituse suhtarve tavapärase järelevalve protsessi raames." Lihtsamalt öelduna tähendab see seda, et pangaaktsiatelt on juba lähitulevikus oodata tänavusest märska kopsakamat dividendi.
"rinx"Aga suure ringi küsimus on ikkagi, et mida see müügist väljuv raha nüüd edasi teeb? SAB? Ja mida üldse aktsiate müügist saadud rahaga tehakse? EI tahaks uskuda, et see jõude jääb ja kuhu sa ikka paigutad, et ostujõud ei langeks. Ringiga aktsiatesse tagasi?
Ega mingid pensionifondi suurusjärgud siit nüüd ei vabanenud, tänase päeva Coopi tehingute käive oli 1,8milli. Ma arvan, et palju oli neid kes peksa sai, aga väga palju oli neid kes kasutasid volatiilsust ja keerutasid raha ringi. Äkki mingi mill tuli kasumit välja?
Jälgisin ise esmap saati silma nurgast mis CPA teeb, et kiirelt reageerida. Kiired näpud aitasid 3,45 peal terve positsiooni välja. Tundub, et nii mõnigi jälgis ja ootas mütsu samamoodi, sest ikka jõhkralt kiiresti kukkus see asi täna kokku :) Kui Coopil nüüd jõhker langus just ei jätku, siis mu jaoks Coopi sõit selleks korraks õnnelikult läbi. Sisenesin jaanuaris ja praeguse tootlusega väga rahul :) Aasta alguses ostes lootsin/plaanisin pikaajaliselt hoida, aga viimaste kuude hindade juures läks risk mu jaoks liiga suureks ja suhtarvud ka kole paigast ära. Panen selle kasumi mõnda "igavasse" aktsiasse parem ;)
Homme algab päev nagu alati, keegi sisestab jälle 15 000-se orderi 10 senti kõrgema hinnaga kui täna sulgus ja sõit jätkub mõneks minutiks ja siis..........................
"rinx"
Aktsaturg ei ole nagu mingi must kast kuhu raha sisse läheb, on seal ja siis väljub. Igal tehingul on vastaspool. Kui täna väljus 1,8 mil, siis täna ka sisenes 1,8 mil.
"mutionu""rinx"
Aktsaturg ei ole nagu mingi must kast kuhu raha sisse läheb, on seal ja siis väljub. Igal tehingul on vastaspool. Kui täna väljus 1,8 mil, siis täna ka sisenes 1,8 mil.
Nii on, tõsi. Aga ma mõtlesin just seda nö veidi nutikamat või pakilisemat raha, kes peaks jälle otsima miskit uut sihtkohta. Tänased ostjad uuesti vaevalt müüma hakkavad, nad jäid nö kergesse lõksu ja ootavad-vaatavad-loodavad. Mulle hakkas SAB pikaajaline graafik aina enam meeldima. Sealt võib korralik push üles tulla. 1+ jne
"msr""Rauaspets"
Tundub, et hinnal ei ole tulemustega enam mingit seost. Selleks, et praegust hinda õigustada peaks kasum ca kahe/kolmekordistuma. Sellise paarikümne protsendilise kasvuga läheb ikka nii mõnigi aasta, et sinna jõuda.
Mina müüsin oma paki eile ära...
Aga eps ju kolmekordistus!
Ma pidasin silmas kasumi kordistamist praeguselt tasemelt.
Praeguse isegi juba kukkunud hinna juures räägime kasumi teenimise suurusjärgust P/E ca 26+
Mitu aastat peaks 20% aastas kasvama, et jõuda näiteks SAB1L praeguse numbrini? OK Coop näitab muljetavaldavaid kasvunumbreid aga ikkagi mitu aastat läheks aega...
Samas tänane kukkumine oli nii korralik, et kui ma kommentaari kirjutasin, siis oli Coop mõni protsent plussis. Kui natuke hiljem vaatasin, siis juba -13%. Ausalt - olin üllatunud. Mingi loogika tuli minu maailma tagasi.
"ain25"
Börs läks katki vist.
Korraks tõmmati juhe seinast ja the show must go on.
Kogub hoogu vaikselt jälle. :D