Börsipäev 9. september

CNBC reporting that a Greek official is telling them that the rumor of a Greek default is "rubbish"
Praegusel hullul turul on ikka lihtne raha teha. Otsid endale mingi ajakirjaniku/amtniku, kes laseb mingi kõlaka lahti (ta võib isegi mustvalgel öelda, et ta täpselt ei tea, aga kusagilt kuulis ja jutus ei pruugi üldse tõde olla), aktsiad tormavad selle peale ikkagi üles või alla välgukiirusel, kasseerid raha sisse ning mingil ajal turg rahuneb maha. Tõestada praktiliselt võimatu. Ma ei saa aru, mis point on muidu neid kuulujutte pidevalt levitada ja paljundada...
The Fed purchased a total of $3.35 bln of 2017/2018 maturities through POMO as delears looked to put back $12.99 bln worth
AGM, ehk ongi point selles võimaluses teenida? Saab ju suure volatiilsuse puhul kenasti vahelt võtta, kui ise manipuleerimist suunata saad. Pidage mind paranoiliseks, aga olen vägagi veendunud, et kõlakate taga on enamasti suured kauplejad, firmad mdgi.
Nojah, ma pole ka mingi vandenõuteooriate pooldaja, kuid viimasel ajal on asi ikka väga imelik nende kuulujuttudega.
Market pulling back on Bloomberg TV headlines that Germany is near plans to shield banks if Greece defaults
Kuulujutte ringleb turul kogu aeg ka nii öelda rahulikel aegadel. Muidugi, mida ärevamad on ajad, seda kiiremini võtab turg kuulujutust ka tuld, aga ei saa öelda, et kuulujutud kui sellised oleks ainult viimase aja nähtus. Miks neid genereeritakse? Eks üks eesmärkidest on kindlasti raha teenimine, aga teinekord on kuulujuttudel ka tõsi taga ehk siis alati pole need tühja koha pealt lihtsalt välja mõeldud.
Selles ju mängu võlu ongi, et teinekord osutuvad kuulujutud tõeks - muidu ei usuks neid keegi. Ja siis jälle torkad oma paukpadruniga vahele ning kõik jooksevad laiali palja hääle peale.
Ei tea, mida sellelt G-7/IMF-i kohtumiselt siis oodatakse - et suured garanteeriks kogu maailma võlad nüüd ja igavesti? Arvan, et sealt ei tule üldse midagi peale paljasõnaliste lubaduste vajadusel kaaluda meetmeid - kui sedagi...