Börsipäev 6. september

Sten, selle graafiku järgi peaks ka praegu applet kõvasti ostma, sest peale toote väljalaskmist, on aktsia alati tõusnud:)
Jyriado, hea tähelepanek. Samas võiks ka väita, et iga korraga tõenäosus suureneb, et ühel korral see seeria katkeb :)

Aga Apple kohta veel üks värske uudis. Paljud praegused iPhone'i omanikud on hinnaalanduse tõttu nördinud, sest nemad pidid telefoni eest maksma koguni $200 rohkem. Seega oma lojaalsete klientide hoidmiseks pakub Apple neile lohutuseks $100 kinkekaardi.

CEO Steve Jobs'i avalikku kirja saab lugeda Apple'i koduleheküljelt. Link.
Sten: Tõenäosusteooria natuke longab: tõenäosus ei suurene ega vähene. Kui sa viskad 9 korda mündi õhku ja tuleb kull, siis tõenäosus, et kümnendal korral tuleb kull, on ikka 50% :)
Mitte, et ma Applit kalliks ei pea praegu, aga seda firmat ootab ees veel hea tulevik. Ma isiklikult ei tea sellesse ipodindusesse ja usun ühte ja universaalsesse tarbeseadmesse, kus on nii kaamera, telefon kui ka mp3 mängija. Arvan, et Maci arvutid võidavad tasapisi järjest rohkem turgu, nagu nad siiamaani teinud on.

Ma olen ise ka Maci kasutaja. Mitte, et ma mingi mäkipede juttu ajan siin, aga ma saan aru neist, kes korra macile lähevad ja enam PC-le minna ei taha. Selles suhtes Jobsilt 100 taala kinkekaart mõistlik käik, sest ei maksaks klientide lojaalsust proovile panna.
to: jyriado

Õige jutt, Mac on on stabiilselt juba 25 aastat tasapisi turgu võitnud ja jõudnud kunagiselt ca 5% (viie protsendi) pealt praeguseks juba ca 5% (viie protsendi) peale. Ekstrapoleerides järgneva 25 aasta peale (ilmselt selle ajaperioodi lõpuks enam sellist vidinat nagu PC ei eksisteeri, aga mine sa tea) on ka aastal 2032 ilmselt Mac oma turuosa kasvatanud tugeva 5% peale.
päris karm pakkumine, suffiks. peab vist rabama.
Mina ootasin 5 päeva järjekorras et oma 599$ iPodi saada, nüüd kui hind on 399$ kasutan ma võimalust ja ostan ühe iPodi juurde langetades oma keskmist hinda 499$ peale!
Kui mõne aja pärast iPod 199$ maksma hakkab, saavad kõik senised iPodi omanikud jälle 100$ intressi kinkekaardina.
John Doe, ma soovitaksin sul juurde osta 99 tk. siis langeb keskmine hind üsna uue hinna lähedale ja sa pole ka pe...st saanud. Ja kui hind veel langeb, siis mõtle kui palju sajadaalaseid kinkekaarte kukub!

Minu meelest ei ole mõtet halada, kui hinnad langevad. See juhtub alati nendega, kes ostavad uusimat tehnikat ja elektroonikat. Käisin ka ise kunagi erinevate moblade eest rämedat pappi välja, et siis poole aasta pärast nautida 50%-list lossi :) Ja see raha, mille eest paar aastat tagasi ostsin üsna keskpärase läpaka, on praegu ikka väga kõva arvutit väärt. Üks võimalus seda vältida on tehnikat üldse mitte osta;) teine võimalus on astuda samm tagapool. Telefon näiteks. olen juba ammu aru saanud, et tal võib peal olla mis iganes, peamiselt kasutan seda ikka ainult rääkimiseks. Palju teed sa pilte telefoniga? Palju kuulad muusikat? palju kasutad raadiot? GPRS-i? Noh, äratusfunktsiooni ilmselt kasutavad peaaegu kõik. Ma pole juba paar aastat vist ühtegi SMS-i saatnud. igasugustest muudest asjadest rääkimata. seepärast on mõistlik osta telefon rääkimiseks:) igasugused sisseehitatud peenisepumbad ja muu jama on kräpp. Pealegi on ka kõige lihtsamatel telefonidel juba meeletult igasugu lisavidinaid.
Ja see IPhone. Raudpolt saab seda varsti veel odavamalt. 33% hinnalangust poole aastaga. Sa oled või sees, sest 100 daalaga kompenseeritakse sellest hinnalangusest pool. .
jumal tänatud, et elektroonika ainult odavneb, kui see "paneks kinnisvara", peaks ennast küll üles pooma