Börsipäev 4. jaanuar

Tänaste ideede kommentaariks peab kohe alguses ütlema,et mul õnnestus neid kõiki igas mõttes alahinnata.

Üldiselt võib täna kõige paremaks ideeks pidada OEH-i. Aktsias oli võimalus positsioon soetada ca $13,40 kandist ehk 3% kõrgemalt. Kuna ma ei uskunud, et OEH nii suurejoonelise liikumise kavatseb teha, siis pidasin ise seda hinnataset juba kalliks. Kes riskis sealt aga positiooni soetada, ei pea ilmselt kahetsema, sest aktsia liikus peale avanemist sirgjoones üles, käies ära ka üle $14 taseme. Hetkel kaupleb OEH $13,80 kandis, 6% plusspoolel.

Ka PCS pakkus täna kauplejatele head kasumiteenimise võimalust. Aktsiat sai avanemisel soetada vägagi mõistliku hinnaga ehk siis ca 1,3% kõrgemalt, $13,25 kandist. Liikumasaamine võttis aktsial küll natuke aega, kuid 10 minutit peale avanemist sai hoo sisse ja on päeva peale ära käinud ka $14 all. Igal juhul sõitis PCS minu prognoosidest üle. Hetkel kaupleb PCS $13,80 kandis, 5,3% plusspoolel.

WAG-i idee kommenteerimiseks tõenäoliselt ongi kõige paslikum LHV foorumikülastaja ymeramehe kommentaar. Sain tõestust veel kord selle kohta, et Goldmani Sachsi reitingumuutuste mõju on muutunud tänaseks päevaks ikkagi üsna marginaalseks.

Kel on plaanis panustada Hiina turule, siis vaadaku enne kindlasti läbi Credit Suisse analüütikute poolt koostatud presentatsioon sellest, milline näeb välja Hiina 2015. aastal.

Presentatsioon ise nähtav Business Insideri veebilehel.

Kas keegi võib seletada või vihjet anda, miks täna kõik väärismetallide ETF on nii punased?
Kui papp läheb aktsiasse ära, siis kuld ja hõbe ei sära. /Häädemeeste/

Autodata Corp sõnul müüdi möödunud aasta detsembris sesoonselt kohandatuna 12.55 miljonit kergesõidukit (sõiduautod, kaubikud, väikebussid). Ehk 2009. aasta tulemust ületati 13.1% võrra ning novembrikuu müüki ületas number 2.7% võrra. Allolev graafik näitab ajaloolist kergesõidukite müüki (SAAR) ning Autodata Corp prognoosi. Olgu öeldud, et kui prognoosid paika peavad, siis detsembris müüdi rekordarv kergesõidukeid 2008. aasta septembrist saati (kui välja arvata Cash-for-Clunkers 2009. aasta augustis).