Börsipäev 31. märts

Kui riik ei luba hiljem maksmata jäänud osa kompenseerida/tagantjärgi lisada või mingit muud varianti, siis nad peaksid mõne "pehme punkti" ka lisama, mis laseks pettunutel rongilt maha astuda (iseasi mis tingimustel ja mis %-ga sissemakstud summadest)
Kas keegi teadjam suudaks lahti kirjutada kuidas formaaljuriidiliselt valitsus II samba väljamaksed peatada saab? Rakendub Padari seaduste kiirjõustamise seadusemuudatus?
class action people vs state
Karumõmm, olen sellest juba korduvalt siin foorumites rääkinud, Roubini istub cost averaging strateegia alusel kogu aeg 100% aktsiates - täpsemalt on tal indekaktsiatest koosnevas hajutatud portfell, erinevalt enamikust LHV foorumlastest ei pea tea end nii targaks, et turu ajastamisega raha teenida :)

So how are Roubini’s own funds invested? They are 100 per cent in equities. In the long run stocks do best and he is not yet close to retirement, so he keeps putting more money into index funds each month.
Fully aware of the gravity of the financial situation, he is also aware of the futility of trying to take action or to time the market. Those tempted to make the investing equivalent of a goalkeeper’s depairing dive should take note."

Endal käis selline mõte peast läbi. Pe...e, kui II sammas ära kukub, siis suurendan kasvukonto sissemakseid
minu jaoks oli II sambaga liitumisel 1 motivatsioonitegur saada 4% sissetulekust ehk osa sotsiaalmaksu poliitikute kontrolli alt pensionikassast fondijuhtide kontrolli alla pensionifondi - kui see II samba maksete peatamise otsus peaks teoks saama, siis olen äärmiselt nördinud, seda enam, et lähiaastad on pikaajaliste investeeringute jaoks harvaesinevalt soodne ostukoht
mul sama motivaator, saada 4% "ühiskatla" kontrolli alt "oma kaussi"
olen samuti nördinud, aga otsustasin, et see 2%, mis 2. sambasse ei lähe, liigub nüüd 3. sambasse lisaks.