Börsipäev 29. mai

U.S. Q1 corporate profits rose 1,1%

Q4 2008 -10,7%
2008 -6,9%
ja tundubki sedapsi, et USA majanduse põhi oli 4Q08 (ennustasin seda börsiralli foorumis juba 2008 lõpus). Eesti põhi ilmselt 1Q09.
Põhja defineerimisest, enamasti mõeldakse põhja all seda, kui on kaks kvartalit m-o-m hooajaliselt korrigeeritud positiivset kasvu.
1) USA majanduse põhja seletatakse pangandussektori toimima saamisega. Pangandussektori töö on laenusid välja anda. Kui vaadata numbreid, siis selgub, et väljastatud laenude maht väheneb ja ka raha ringlemise kiirus väheneb. Kui need numbrid suurenema hakkavad, siis võib öelda, et pangandus toimib ja majandus on jalad alla saanud.
2) C probleemseid laene pidi pakendatama uutesse toodetesse ja läheb hästi kaubaks.

Paar mõtet idast.
täpsustan, mitte m-o-m vaid q-o-q kasv.
ja kui sa see kaks kvartalit kasvu ära ootad, siis on tegelikust faktist juba 8 kuud möödas (6 kuud+ametliku statistika ilmumine). minu tagasihoidlik arvamus on, et nii on kasumlikke investeerimisotsuseid väga raske teha.
SideKick,
sel juhul sa panid mööda, aga ega igaühelt ei saagi nõuda, et ta majandueexpert olex:
"The U.S. GDP report for the first quarter of 2009 was pretty awful. GDP came in much worse than expected at an annualized -6.1% below Q4."
Ma ei rääkinudki sellest, et millal investeerida õige, vaid lihtsalt põhja definitsioonist - see y-o-y on statistiliselt kohati üsna petlik, sõltub väga palju võrdlusbaasist (eelmine aasta Q1 ja Q2 suht tugevad veel).
wifebeater, mina näen hoopis sellist uudist:
Q109 GDP report shows that the U.S. economy contracted at an annualized rate of 5.7% from the prior quarter. That is a bit worse than the 5.5% decline that was expected, but up from the 6.1% decline that had been reported in the advance GDP reading

kristjan, mina mõtlesin momenti, kus antud kriisi ajal on SKP number kõige väiksem.
...tuletan meelde oma nägemust, et kui sebida mõne internetimaakleri juures, võiks konto baasvaluuta olla EUR ning USDi võiks laenuks võtta!
vale asi sai. siin õige: The U.S. economy contracted sharply again in the first quarter, falling at a revised 5.7% annual rate after sinking 6.3% in the fourth quarter.
SK, kui SKP-d absoluutväärtuses silmas pead, siis ok.
Siis võix öelda, et põhi on käes, kui SKP enam ei lange. SKP languse vähenemine viitab ehk vaid sellele, et hakataxe põhjale lähenema.
May Chicago PMI 34.9 vs 42.0 consensus, prior 40.1
May Chicago PMI 34.9 vs 42.0 consensus, prior 40.1
wifebeater, ega täna raporteeritud number ei ole QoQ, see on YoY. tee endale see selgeks. ega igaühelt saagi nõuda, et ta oleks majandusekspert.
May University of Michigan-prelim 68.7 vs 68.0 consensus, prior 67.9
SideKick:
"-6.1% below Q4"
see on annualized q-o-q number.
kust sa üldse võtad selle 6,1%?
Last month, the government initially reported that gross domestic product fell at an annual rate of 6.1%. aga täna parandati see 5,7% peale.
ja pealegi, 4Q oli ju -6,3%, mis on rohkem.
ja veel WSJst: The 5.7% GDP drop was smaller than the 6.3% tumble GDP took in the fourth quarter, bolstering the case the recession hit the nadir about a year after its December 2007 debut.