Börsipäev 27. oktoober

tom74,
Ma olen sinuga absoluutselt nõus, et igaüks valib ise, millal ta positsiooni soetab ja sellest loobub. Kuid miks on olemas põhjendatud ostusoovitused, aga ei ole põhjendatud müügisoovitusi. Ma ei tea statistikat, kuid enamik aktsiaid saavad vist jäiga hinnasihi ja hiljem keegi olukorda ümber ei hinda. Kõik Pro ideed võiks lõppeda nii nagu GE - kus 12 kuu hinnasiht saavutati 8 nädalaga ja seejärel soovitati positsioon sulgeda.
Ma pean silmas seda, et kui klient järgib LHV soovitusi, siis peaks ta saavutama sama tootluse, mis LHV virtuaalportfellil - olgu see siis rämedalt plussis või miinuses.
Kahjuks aga ei oska isegi LHV töötajad vastata, mis on nende ideede tootlust ehk kas kliendile on üldse kasulik seda teenust omada.
Erinevad kliendid kasutavad meie soovitusi väga erinevalt. Mitmeid investeerimisideid kaubeldakse ja vastupidi. Seetõttu kindlasti ei saa klientide oma portfelli samastada meie omaga. See ei ole ka eesmärk. Eesmärk on jagada ideid ja tutvustada ettevõtteid, andes konkreetne hind ja siht - igaüks kasutab mõtteid erinevalt. Samuti ei ole ma nõus, et ei ole põhjendatud müügisoovitusi ning et olukorda ümber ei hinnata. Mitmed ideed on 2-3aastase investeerimishorisondiga ning ei ole mõtet igat väiksemat volatiilsust kohe kommenteerima joosta. Samuti hindame me olukorda ümber väga tihti - WMT, ILA.

Me mõõdame ideede tootluseid nende sulgemisel, kuid enamus investeerimisideid on lahti ajahorisondi tõttu. Plaanime teha ideede tootluse tabeli, mis ei mõõda ainult realiseeritud kasumit/kahjumit vaid ka idee avanemisest saadik (tundub, et just selle viimase järgi on suurem vajadus). Aga üldiselt on igasugused soovitused teretulnud ning uut Pro-d disainides plaanime lisada ka tootlust kajastavaid tabeleid.