Börsipäev 26. juuni

kas sa ise ei tao ühte trummi? :D Mu jutt on olnud samuti nagu sinu oma informatiivse eesmärgiga ja loodetavasti on sellest mingit kasu olnud. Vähemalt on see erinevalt teistest sel teemal siinkandis julgemalt välja öeldud seisukohtadest seisukohtadest ka täppi läinud ja ehk kellelegi raha säästnud/teeninud.

Sector Leaders:
Gold Miners- GDX +5.7%, Oil- USO +4.4%, Gasoline- UGA +3.7%, Heating Oil- UHN +3.6%, Commodities- GSG +3.6%, DBC +3.2%, Gold- GLD +3.6%, Nat. Gas- UNG +3.4%, Silver- SLV +2.5%
Sector Laggards:
Solars- TAN -5.6%, KWT -4.5%, Homebuilders- XHB -5.0%, Clean Energy- PBW -4.4%, Semis- IGW -4.3%, SMH -4.1%, Broekr/Dealers- IAI -3.7%, Ag/Chem- MOO -3.5%, Tech.- QQQQ -3.6%, XLK -2.6%

Sorry, läksin ilmselt pisut isiklikuks. Lihtsalt see itsitsits tundus kuidagi tobe õlalepatsutus endale nagu oleks sina isiklikult nafta 5% üles ostnud ja parastaksid nüüd teisi.
Minu trumm on jah sama olnud antud teemal, avoid this shit. Vältimisega ei saa küll midagi teenida, aga saamata jäänud teenistus on palju parem kui kahjum. Lihtsalt ei saa taluda seda ka, et jääb peale ainult üks toon, saab minna ainult üles. Turgudel pole mitte mingi asi kindel. Never-ever.
arwen, kust sa võtad USO short interesti?
ETFs with the Largest Short Interest

see küll nii pool aastat vana
Abesiki, viska üks riim, sobiks tänasesse õhtusse :-)
kuram ..nii ammu pole üritanud, roostes. kui inimesed loevad vähe raamatuid, jääavad lolliks ja mõtlemine kärbub nagu mul.
mis üles ostnud, ma olen ju kogu aeg olnud seisukohal, et spekulandid ei mõjuta naftat suuremal määral (vaata spekkajate neto pikki posse, need on praegu nii 2002 aasta tasemel). Lihtsalt panin täppi ja noh, ikka on hea meel kui kehval turul suudad raha teenida. Väljendasin ennast tõesti natuke parastavalt, aga ma ei olegi öelndud, et ma väiklane ei ole ;D

Päris huvitav CIBCi koostatud slide-show, kus tehakse juttu erinevatest makrotrendidest, sh nafta hinnast, USA mõjust teistele maailma majandustele ning USA kinnisvarasektorist.

CIBCi kutid on koos MSiga kõige paremini nafta hindu ennustanud.
Vaatan bensupaaki, joonud pole jõuludest saati,
Kui nüüd aint oleks rulli, oleks hollikas märksa kergem saada saaki,
Saan vaadata ainult 120 kilost vaati, kütta tema paaki,
Tühjad on paunad, olümpia saunad, jalas 07` suvekaunad
Nafta paneb mulle praaki, kinnisvara soojendas aint mu semudest 12 kaaki,
Mida taaki, elu paneb paaki, pühadest saati

Credit Suisse raputab RIMM'i haavadele soola:
RIMM Research In Motion- Hearing RIMM initiated with an Underperform with $100 price tgt at Credit Suisse.
Ma võtsin selle peale RIMM natuke pikaks hoopis @ $123.20. Natuke liiga contrarian mäng minu maitse jaoks, aga kui järelturul see enam allapoole aktsiat ei toonud, siis võiks homme põrget oodata. Seda enam, et ootaks homme kogu turule põrget.
IMO peamine nafta driver demand/supply piirangute asemel täna oli hoopis FED-ijärgne EUR/USD liikumine ja mõned tehnilised asjaolud (stoplossid nt mis teatud tasemel aktiveerusid).

See lükkas naftat üles. Hea muidugi kui keegi tooks välja mõne muu FA põhjuse (mida saaks kuidagi ka kontrollida).
Ähh, juba tuli avg down teha, nüüd keskmine $122.54.

arwen ja abesiki,

short interesti on kõige parem leida ikka nasdaqi enda lehelt. Link USO omale siin. Uuendatakse kaks korda kuus. 13. juuni seisuga oli short interest 18.3 miljonit aktsiat. Ja siit lehelt on näha, et väljasolevaid aktsiaid kokku 6.4 miljonit, seega läheneb short interest ca 300%le ning täiesti võimalik, et viimastel päevadel on siin ka short squeeze'i tekitatud.

Phuh, kuradi Sony-Ericsson, see oli plaaniväline. Avg $120 on RIMM.
Njah, siukeste asjade pärast ma jänes olengi.
Research in Motion (RIMM) mulle meeldib $118 pealt.

Long.
Research in Motion (RIMM): Müüsin poole ära $119 pealt