Börsipäev 21. november

jah, ja eksootilistel turgudel on märksa raskem usaldust taastada.
kui sulgemishindu vaadata, 1043,29 (6.02.207) kuni 735,58 (21.11.2007) siis täpselt -29,49 %.

Kostitan üle pika aja ka USA kütusehindade graafikuga - hinnad on küll tõusnud, kuid kui nafta maailmaturuhinnad jäävad sellele tasemele, kus nad praegu on, ei aita miski muu, kui ka tuleb rafineerijatel oma toodangu hindu tõsta, mis lõpptarbijale tervistavalt ei mõju. Hindade tõusuga väheneb nõudlus, mistõttu juttudes spekulantide poolt üleval hoitud naftahindadest võib isegi tibake tõetera sees olla (USA kasvunäitajate kärpimise peale ei tulnud musta kulla hind sugugi allapoole).

Turud tunduvad paanilised. Nasdaq outperformib SP500 ning võimalik, et aeg on küps põrkeks.
Leading Indicators -0.5% vs -0.3% consensus, prior +0.3%

veelgi rohkem põhjust põrkeks?

Morgan Stanley (MS) tundub potentsiaalne põrkaja...varasemad Citi kommentaarid ikka veel päevakorras.
Just avaldati energiaraport ja pilt järgmine:

Nafta varud vähenesid -1.1 mln barrelit vs oodatud +0.75 mln
Distillaatide varud vähenesid -2.4 mln barrelit vs oodatud -0.45 mln
Mootorkütuse varud kasvasid +0.16 mln barrelit vs oodatud +0.95 mln

Seega oodatust suuremad langused taaskord, kuid mitteametlikud ootused olid ka tegelikult suuremad, kui siinsed kõrvutatud konsensusnumbrid. Seda võib öelda juba kas või selle järgi, et olen täna kuulnud juba 3 intervjuud, kus analüütikud avaldasid arvamust, et tänane raport, kui peaks varude vähenemist näitama, võime üle $100 lennata.
võlakirjarindelt kostub, et kuna safe haven otsing on yieldid nii alla peksnud, siis lähemas perspektiivis võiks osa raha olla juba kasumit võtmas ja taas aktsiate poole pilku pööramas ... jällegi võimalik väike abi põrkeks
Nõus Henno, ma olen sama asja kuulnud

Nagu kirjutasin, olid mitteametlikud ootused nafta osas üle paisutatud ning sealne kukkumine pakub turule lohutust:

Coca Cola, PepsiCo ja Colgate-Palmolive 52 nädala tippudel, Johnson & Johnson valmistub
Ning kuubikud QQQQ on jõudnud plussi...
millest nüüd see laks alla? uudist ei paista
Närviline kauplemine teeb trikke - viimase aja suured kõikumised ei panegi enam väga selliste liikumiste üle imestama.
Kuubikute segu muutub päris huvitaval kombel pea iga päev.tea kas selleks ka mõned põhjused ?