Börsipäev 2. jaanuar

raulp, illusioon
selles ei ole midagi uut, et börs bottomfishinguga tegeleb

ma arvan, et järgmine nädal on oluline kui suurem käive hakkab viimase 2 nädala dataflow põhjal liigutama
ei tohiks unustada ka selliseid märksõnu nagu window dressing ja unwinding (ka seda võib veel järgi olla).
Turg on jah selline loom, et tegeleb pideva "ära-arvamis mänguga". Ehk sisuliselt spekuleerib praegu seda, et indikaatorid on küll viletsad ( ja viletsamaks lähevad) aga mõne aja pärast saavutavad põhja. Hiljem kui selgub, et turul oli/ ei olnud õigus, ta lihtsalt kohandub. Ehk siis, kes tahab tabada täpselt põhja, peabki otsustama kõhutundel.
Ma ei tea kas see kõrvalt vaatav raha on rumal või mitte aga millegipärast kipub selle kogus väga suureks alati siis kui ajalooliselt soodus koht ostmiseks on. Iseenesest võiks ju tegu olla küll omamoodi ostusignaaliga tõsiselt pikaajalisele investorile.

Ma üldiselt mingi tehnik ei ole aga mulle tundub kõige loogilisem, et mingi hetk läheb see SP põhi ( 750) uuesti testimisele. Ja vot siis loodan, et peab.

Ukraina-Venemaa gaasikriis jätkub ning üks Ukraina ametnikest on hoiatamas võimalike gaasitarnete vähenemise eest Euroopa Liitu, öeldes, et kui Venemaa Ukrainale gaasi enam ei müü, on osad gaasitorud 'alakoormatud' ja seetõttu ei saa osasid juhtmeid edasi Euroopale gaasitransiidiks kasutada...

Oeh, kui tuttav olukord taaskord...

Head uut!
Vaadake Päevateemade indeksite tabelit. Sellist rohelust pole tükil ajal näinud.
Mõelgem positiivselt ka halbadel aegadel. :)